Suriye'ye Arap ordusu haberine ABD'den açıklama

Wall Street Journal gazetesi, ABD Başkanı Donald Trump'ın, Arap ülkelerinin askerlerinden oluşan bir kuvveti Suriye’ye getirmek istediğini öne sürmüştü. Pentagon'dan yapılan açıklamada, bu iddia yalanlanmadı.

Suriye'ye Arap ordusu haberine ABD'den açıklama
Suriye'ye Arap ordusu haberine ABD'den açıklama
GİRİŞ 18.04.2018 00:22 GÜNCELLEME 18.04.2018 00:54
Bu Habere 22 Yorum Yapılmış

Pentagon Sözcüsü Pahon, söz konusu iddia ve açıklamalara ilişkin AA muhabirine yaptığı açıklamada, diplomatik görüşmelerin detaylarına girmeden, "Başkan, Suriye’nin istikrarlı ve barışçıl bir yer olması ve DEAŞ’ın geri dönemeyeceği bir yer haline getirilmesi üzere ABD’nin, bölgedeki ortaklarımız dahil müttefiklerinin daha fazla katkı yapmasını istediğini açıklamıştı. Gelecek planları ile ilgili müttefiklerimiz ve ortaklarımıza danışmaya devam edeceğiz." dedi.

Pahon, bölgedeki ve bölge dışındaki ülkelerin Birleşmiş Milletler (BM) ile Suriye’de barışı sağlamak üzere çalışmalarını beklediklerini ifade etti.

 

DİLLON: ŞİMDİLİK YORUM YAPMAYACAĞIM

ABD öncülüğündeki DEAŞ Karşıtı Koalisyon Sözcüsü Albay Ryan Dillon, iddia hakkında spekülasyon yapmak istemediklerini belirterek, "Kararı verilmemiş bir şey üzerine spekülasyon yapmayacağım. Suudi Arabistan 71 ülkelik küresel koalisyonun değerli bir üyesi ve DEAŞ'ı yenme çabalarına birçok şekilde katkı sağlamıştır." ifadesini kullandı.

ABD’nin resmi rakamlara göre Suriye’de 2 bin askeri bulunuyor.

Batı'nın yeni Suriye oyunu! Suudiler: Biz de varız

WALL STREET'İN HABERİ

Amerikan Wall Street Journal gazetesinin haberinde, ABD Başkanı Donald Trump yönetiminin, Arap ülkelerinin askerlerinden oluşan bir kuvveti Suriye’ye getirmek istediğini öne sürmüştü.

Amerikan yetkililerine dayandırılan haberde, Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton'ın başta Mısır İstihbarat Teşkilatı Başkanı Abbas Kamel'i arayarak konuyu teklif ettiği iddia edilmişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 22
  • FEDAİ (Teşkilat) 5 yıl önce Şikayet Et
    "İmanlarına iman katsınlar diye müminlerin kalplerine huzur ve güven aşılayan da O’dur. Göklerin ve yerin askerleri yalnız Allah’a aittir ve Allah her şeyi bilmekte, yerinde yapmaktadır." Feth : 4 Dünyanın bütün Hak'tan yüz çevirmiş ordularını toplayın, Allah bize yeter.
    Cevapla
  • Osmanlı Torunu 5 yıl önce Şikayet Et
    incirlik ve kürecik hava radarı kapatılsın, osmanlıyı sırtından vuran zihniyet şimdi dibimize gelip Türkiyeyi tehdit etmek istiyor. Osmanlının sizde ahı var zaten gelin bakalım siz ne kadar tutunabileceksiniz orda...
    Cevapla
  • dışarı 5 yıl önce Şikayet Et
    abd artık suriyeden kovulmalı. teksasta bir çiftlik değil suriye. demokrasi getirmecilik oyunları ırakta ortaya çıktı. kendi (siyahi) vatandaşlarına demokrasi getirsin onlar.
    Cevapla
  • işmail 5 yıl önce Şikayet Et
    al abd saçmalıklarından bir tanesi daha bir terör örgütü daha kuruyor demekki hepsinin canı cehenneme
    Cevapla
  • İsmail 5 yıl önce Şikayet Et
    Bütün bu filmin hedefinde Türkiye var. Silahlanmak en makul çözüm. Kıytırık harcamaları kenara atmak lazım. Zamanı gelince de bu itlerin arasına karbon kağıdı koymak lazım. Hac farz ama umre değil. Umre organizasyonları rafa kaldırılabilir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Muharrem İnce'den Özgür Özel'e çok sert tepki! Flaş İzmir uyarısı!
İstanbul'a yeni tünel: Süre 30 dakika kısalacak, açılış tarihi belli oldu!