HDP Milletvekili Gülser Yıldırım'a 7.5 yıl hapis

HDP Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım, çeşitli suçlardan 12.5 yıldan 59 yıla kadar hapis istemiyle tutuklu yargılandığı davada, 'Silahlı terör örgütüne üye olmak'tan 7 yıl 6 ay hapis cezasına çaptırıldı.

HDP Milletvekili Gülser Yıldırım'a 7.5 yıl hapis
HDP Milletvekili Gülser Yıldırım'a 7.5 yıl hapis
GİRİŞ 19.04.2018 17:31 GÜNCELLEME 19.04.2018 17:33
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Hakkında yürütülen soruşturma kapsamında 4 Kasım 2016'dan beri tutuklu bulunan HDP Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım'ın Mardin 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmasında karar çıktı. HDP Diyarbakır Miletvekili Feleknas Uca, parti il yöneticileri ve avukatların da katıldığı duruşmada Gülser Yıldırım, savunmasını Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) üzerinden Kürtçe yaptı. Hakkında 7 kez 'terör örgütü propagandası yapmak', 4 kez 'suç ve suçluyu övmek', 2 kez 'halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etmek' ile 6-8 Ekim olaylarında 'suç işlemeye tahrik' suçlarından 12,5 yıldan 59 yıla kadar hapis istemiyle açılan davada Yıldırım'a, 'Silahlı terör örgütüne üye olmak' suçundan 7 yıl 6 ay hapis cezası verildi.

YORUMLAR 12
  • 571 5 yıl önce Şikayet Et
    bence az ama hiç yoktan iyidir
    Cevapla
  • GÖRELE 5 yıl önce Şikayet Et
    Bunların yedikleri içtikleri haram zıkkım zehir olsun bunlar bu memlekete hizmet eden insanlar değil bunlar iç düşman Kaleyi içeriden yıkmaya çalışanlar bunların yeri Türkiye değil bunlar Türk de değil Kürt değil bunlar Türk düşmanı
    Cevapla
  • Pelin 6 yıl önce Şikayet Et
    12,5 yil ile 59 yil arasi hapis isteniyor ve sonuc 7,5 yil. Bu nasil bir karardir
    Cevapla
  • Vatann sever 6 yıl önce Şikayet Et
    Aha güle güleeee otur hapiste
    Cevapla
  • GÖRELE 6 yıl önce Şikayet Et
    Bence sınır dışı edilmeli
    Cevapla
  • hakkı 5 yıl önce Şikayet Et
    Doğru. ama hemen değil. Önce tüm malvarlığına el konulmalı. Devlete,millete verdiği zarar tazmin edilmeli. Hapiste cezasını çektikten sora hem sınır dışı edilmeli, hem vatandaşlıktan atılmalı
    Cevapla
  • aşırı sinirli 6 yıl önce Şikayet Et
    Aklını poşete sar küflenmesin.Ömür boyu hapiste çürüsün diyeceğine yurt dışında gününü gün etsin,camileri kundaklatsın,gurbetçileri dövdürsün,iş yerlerini yaksın diye mi sınır dışı edilsin?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Azerbaycan 'Tarihi bir olay' diyerek duyurdu! Ermenistan kabul etti
Turistik Diyarbakır Ekspresi ilk seferini yaptı!