Erdoğan açıkladı! Önemli Adil Öksüz istihbaratı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, katıldığı canlı yayında, Papaz Brunson'u isteyen ABD'ye FETÖ konusunu hatırlatarak sert tepki gösterdi. Erdoğan ayrıca, Adil Öksüz'le ilgili önemli bir istihbarat aldıklarını, doğru çıkarsa gerekli adımın atılacağı bilgisini de verdi.

GİRİŞ 22.04.2018 00:02 GÜNCELLEME 22.04.2018 14:52
Bu Habere 23 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan NTV'de gazetecilerin sorularını yanıtladı.

ADİL ÖKSÜZ HAKKINDA ÖNEMLİ İSTİHBARAT

Adil Öksüz'le ilgili önemli bir istihbarat aldıklarını duyuran Erdoğan, "takipteyiz, iz sürüyoruz. Bazı bağlantıları kurulmuş vaziyette. İstihbarat doğru çıkarsa Adil Öksüz'le ilgili adımı da atacağız" ifadesini kullandı.

ABD'YE ÇOK SERT FETÖ TEPKİSİ

Türkiye'den papaz Brunson'u isteyen ABD'ye de FETÖ hatırlatmasında bulunan Erdoğan, "400 dönümlük yerde paşa paşa yaşıyor, niye deport etmiyorsunuz" dedi.

 

"FETÖ DENİLEN ADAM BENİM MİLLETİMİ PARÇALADI"

Erdoğan, FETÖ ile mücadelenin kararlı bir şekilde devam edeceğini vurgulayarak, "Benim buradan taviz vermem mümkün değil. Çünkü bu FETÖ denilen adam benim milletimi böldü, parçaladı. Ümmeti böldü, parçaladı. Anayı evladına, evladı anasına, aileyi kendi içinde parçaladı. Birçok bildiğim arkadaşlar var ki şu anda evlatlarından ayrı yaşar hale geldiler. Bunların müsebbibi bu adamdır." ifadelerini kullandı.

ABD'YE SERT TEPKİ! PAPAZ BRUNSON HATIRLATMASI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, terör örgütü FETÖ'nün elebaşı Fetullah Gülen'e ABD'nin sahip çıktığını kaydederek, sözlerine şöyle devam etti:

"Arkasında Amerika var. 400 dönümlük bir yerde bu adam orada paşa paşa yaşıyor. Yasaysa yasalar var. Verilmiş olan kararlar varsa yargının verdiği kararlar var. Tamam yani siz bizden kalkıp da Brunson'u istiyorsanız bu noktada atılan adımlara bakın. Şu anda FETÖ denilen adam orada yargılanmış değil.

Ama bununla ilgili Türkiye'de mahkemelerin verdiği kararlar var. Ağırlaştırılmış müebbet verilen kararlar var. Siz bu kararları yok farz edeceksiniz ve bizden gayri kanuni bir talepte bulunacaksınız.

Önce bir defa siz de şu anda bir suçluyu suçluların karşılıklı iadesi anlaşmasından hareketle deport etmenin yolu yok mu? Deport et bu adamı. Niye etmiyorsun? Sen aramızdaki anlaşmaya da sadık kalmıyorsun. Burada suçluların karşılıklı iadesi var ve bu adamların daha önce Türkiye'ye hangi paralar karşısında geldiği ortada. Bunun yanında Charter School'lardan bu adamların okullarında ne kadar bedel aldıkları FETÖ'nün ortada. Ya sizin kendi okullarınızda bunlara kendi bütçenizden Charter School'lara siz yılda yaklaşık 700-750 milyon dolar para ödüyorsunuz. Adeta terörü finanse ediyorsunuz.

"BU NASIL STRATEJİK ORTAKLIKTIR? DAHA SİZİNLE BİZ NEYİ KONUŞACAĞIZ?"

Daha sizinle biz neyi konuşacağız. Ondan sonra kalkıp bizden böyle böyle talepte bulunuyorsunuz. Bu nasıl bir stratejik ortaklıktır? Eğer bir adım atacaksak tamam siz üzerinize düşeni yapacaksınız biz de üzerimize düşeni yapacağız.

"MÜTEKABİLİYET YOKSA KUSURA BAKMASINLAR"

Eğer hakikaten ittifaksak bu ittifakı da bu şekilde yerine getirmemiz lazım. Böyle bir mütekabiliyet var mı? Yok... Böyle bir mütekabiliyet olmadığı zaman da kusura bakmasınlar."

"GABON'DAKİLERİ EŞLERİYLE BERABER ALIP GELDİK"

Şu an itibarıyla 83 FETÖ'cüyü Türkiye'ye getirdiklerini ve bu sürecin kararlılıkla devam ettiğini dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, bunların Türkiye'deki gözaltı ve yargı süreçlerinin ayrıca devam ettiğini belirtti.

"Milli İstihbarat Teşkilatımız bunları yerinde paketleyip alıp geliyor." diyen Erdoğan, bu konuda kararlı olduklarını vurguladı.

Erdoğan, "Kararlıyız. Nasıl 'PKK'lıların inlerine gireceğiz' dedik, bunların da gittikleri yerlerde inlerine girip güvenlik güçlerimizle, istihbarat örgütlerimizle alıp getireceğiz. Bu işin kaçışı yok. Mesela şimdi en son Gabon'da olanları eşleriyle beraber alıp geldik. Alıp geleceğiz. Çünkü biz bu şehitlerimizin ahından kurtulamayız. Bu gazilerimizin çektiği acıları dindiremeyiz." diye konuştu.

"AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET CEZASINA ÇARPTIRILMIŞLARSA BUNUN BİR SEBEBİ VAR"

Bu makamda bulundukları sürece bunu yapmak zorunda olduklarını aktaran Erdoğan, şunları söyledi:

"Biz de o mağdurların ailelerinin yerinde olabilirdik. Onun için eğer acırsak acınacak hale geliriz. Şu anda mesela cezaevinde olanlar vesaire. Bütün bunların hepsi bunun bir örneği. Eğer bugün yani yüzlerce kişi ağırlaştırılmış müebbet bu cezalara çarptırıldıysa bunun bir sebebi var. Yargı herhalde durup dururken bunlara keyfi olarak bu cezaları vermiyor ki işledikleri suçun karşılığı bu olduğu için veriyor. Yakın takipçisiyiz. Hakikaten birçok avukat arkadaş bu mahkemeleri çok yakın takipte tutmak suretiyle devam ettiriyor.

DARBE GİRİŞİMİ DAVALARINDA SON DURUM VE VERİLEN KARARLAR

Şunları özellikle söylemek istiyorum. Darbe girişimine yönelik şu ana kadar 285 dava açıldı. 137 davada karar verildi. 1433 sanığa hapis cezası verildi. Bunlardan 1433 sanığın 530'u müebbet, 399'u ağırlaştırılmış müebbet, 504'ü ise 1 yıl 2 ay ile 20 yıl arasında değişen hapis cezalarına çarptırıldı.

Bir diğer tarafta şu anda 19 değişik ülkeden biz 83 FETÖ yöneticisini getirdik. 10 ülkede FETÖ bağlantılı 76 okul kurduğumuz Maarif Vakfına devredildi. Bir tarafta yine 25 ülkede de FETÖ iltisaklı okulların devri veya yeni okulların açılması için protokollerde imzalandı. OHAL kapsamında yayınlanan KHK'larla 107 bin 175 kişi kamu görevinden ihraç edildi. FETÖ'nün birinci aşama mahrem ve kripto yapısına mensup Türk Silahlı Kuvvetleri içinde de şu anda binlerce kişi deşifre edildi. Bunların da takipçisiyiz."

YORUMLAR 23
  • Akıl 5 yıl önce Şikayet Et
    Fareyi çıkarmak için birçok deliğe duman üflersin.
    Cevapla
  • Malkoçoğlu 5 yıl önce Şikayet Et
    Bylokçu hakim ve savcıların geri alınıp terfi ettirilmesi oy kaybına neden olacaktır , bylokçu 1 tane kalmasın adliyelerde istemiyoruz
    Cevapla
  • gökhan 5 yıl önce Şikayet Et
    Ajan İn leşini abd ye göndermek lazım
    Cevapla
  • V.K. 5 yıl önce Şikayet Et
    Fetö cü Kacak Hakemler ve Savcılar Frankfurt Rödelheim a sıgındılar.
    Cevapla
  • adalı 5 yıl önce Şikayet Et
    sanki hepiniz istihbarattan emeklisiniz. yorumlari okuyunca...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son dakika: MEB 81 il valiliğine yazı gönderdi! 1 Nisan'da okullar tatil olacak mı?
Menzil Cemaati'nden 'yerel seçim' kararı!