YSK, İYİ Parti kararını açıkladı!

YSK, 24 Haziran'da yapılacak seçimlerde İYİ Parti'nin seçime katılabileceğini açıkladı.

GİRİŞ 22.04.2018 16:41 GÜNCELLEME 22.04.2018 17:29
Bu Habere 89 Yorum Yapılmış

YSK tarafından yapılan açıklamada; Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığında yapılan inceleme sonucunda 298 sayılı Kanunun 14. maddesinin 11. fıkrası ile 2820 sayılı Kanunun 36. maddesi gereğince illerin en az yarısında teşkilatını kurmuş siyasi partilerin; Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti), Bağımsız Türkiye Partisi (BTP), Büyük Birlik Partisi (BBP), Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Demokrat Parti (DP), Halkların Demokratik Partisi (HDP), İyi Parti, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP), Saadet Partisi (SP) ve Vatan Partisi olduğu belirtildi.

Bu kapsamda yapılan açıklamada, "298 sayılı Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanunun ile 2830 sayılı Siyasi Partiler Kanunun ilgili maddeleri gereğince seçime girebilmek için öngörülen şartları taşıyan partiler AK Parti, CHP, MHP, BTP, BBP, DP, HDP, SP, Vatan Partisi ve İYİ Parti olduğunun tespit edildiğine YSK tarafından karar verilmiştir" denildi.

 

YORUMLAR 89
  • vatansever 6 yıl önce Şikayet Et
    bir de bu ittifaklarını pkk tebrik ediyor. Allahım bu nasıl iştir ? tebrik edileni kim tebrik ediyor bir bakın, pkk. bu parti % 100 pkk destekçisinin ta kendisidir, sonradan parti kuran bu bayan da.. bunlara oy vermek, askerimize, sivil vatandaşımıza kurşun sıkmak demektir. ülkemizi, vatandaşımızı koruyup sahip çıkalım, uyanık olalım !!!
    Cevapla
  • AkPartici 6 yıl önce Şikayet Et
    2--Koalisyonlar döneminden sonra, güçlü ve tek başına iktidar dönemine alıştık;bu ülkemizin demokrasisi için çağ atlama zamanıdır ama asıl altın çağını "Güçlü iktidar-Güçlü Muhalefet" zamanında yaşayacağına inanıyorum. MHP'nin "Milli" meselelerde, muhalefet partisi olarak İktidar Partisini desteklemesini çok tabi ve olumlu bulmak ile beraber; Seçimde İktidar Partisi ile ittifak yapmasını yanlış buluyorum. Muhaliflerin İktidara karşı birleşmesi doğal iken "Kirli İttifak" Yakıştırması da yanlıştır. Asıl anormal olan Muhalefet ile İktidarın seçimde ittifak yapmasıdır. Bunda şahısların çıkarı olabilir ama Ülkenin ve vatandaşın zararı olacağı da apaçık ortadadır.
    Cevapla
  • sezgi 6 yıl önce Şikayet Et
    şu an oyun zamanı değil. hala oyunlar oynanırken ülkemiz aleyhinde demokrasi diyerek mhpnin k parti karşıtı blokta yer alması olmaz
    Cevapla
  • HarunG 6 yıl önce Şikayet Et
    Yada secime katilabilip boyunun olcusunu alabilecegini acikladi
    Cevapla
  • Aliiii 6 yıl önce Şikayet Et
    İyi partiye oy verecek olan arkadaşlar artık size yanlışları göstermeye gerek yok sanırım bu ittifaktan sonra her şey ortada. Bundan sonra biran önce inadı bir kenara bırakıp safınızı belli edin. He aksi takdirde yarın çok pişman olursunuz ama iş işten geçmiş olur
    Cevapla
  • Eyt mağdurları 6 yıl önce Şikayet Et
    Yıllardır aynı masal, aman efemdim dış güçler iç güçler , beni yakan ankara.
    Cevapla
  • Eyt mağdurları 6 yıl önce Şikayet Et
    Teşekkür bekleme, çok düşündük başka çıkış yolu yok.
    Cevapla
  • ömer polat 6 yıl önce Şikayet Et
    bunların bazıları eski usul gibi amerika uşaklarıdır eminimki hlkımız frkedecktır
    Cevapla
  • Alperen 6 yıl önce Şikayet Et
    İspatı 15 Temmuzda Başbakan olacağım diyen Meral Fetö ittifakı. Daha ne ispatı istiyorsunuz. Kör müsünüz?
    Cevapla
  • Ispatla 6 yıl önce Şikayet Et
    Ispatın kanıtın varmı ömer bol keseden atıyon. Abd uşağı kim ?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kassam Tugayları, İsrailli esir Goldberg-Polin'in açıklamasını yayınladı
Korhan Berzeg hakkında sıcak gelişme: Köy muhtarı konuştu