Erdoğan'dan 1915 olayları için taziye mesajı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 24 Nisan nedeniyle İstanbul'daki Ermeni Patrikhanesi'nde düzenlenen törene gönderdiği mesajda acılarını pa

Erdoğan'dan 1915 olayları için taziye mesajı
Erdoğan'dan 1915 olayları için taziye mesajı
GİRİŞ 24.04.2018 12:43 GÜNCELLEME 24.04.2018 12:49
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 24 Nisan nedeniyle İstanbul'daki Ermeni Patrikhanesi'nde düzenlenen törene mesaj gönderdi.

"OSMANLI ERMENİLERİNİ BİR KEZ DAHA SAYGIYLA YÂD EDİYORUM"

 

 

Erdoğan'ın mesajı şu şekilde: 

"Çok değerli Ermeni vatandaşlarım,  Sizleri en kalbi duygularımla, muhabbetle selamlıyorum.  Birinci Dünya Savaşı'nın zor ve sıkıntılı şartlarında vefat eden Osmanlı Ermenilerini anmak üzere, bugün İstanbul Ermeni Patrikhanesi'nin çatısı altında toplanmış bulunuyorsunuz.  Hayatlarını kaybeden Osmanlı Ermenilerini bir kez daha saygıyla yâd ediyor; çocuklarına ve torunlarına içten taziyelerimi sunuyorum.  Bu vesileyle, aynı dönemde salgın hastalıklar, göçler, savaş ve çatışmalar sebebiyle yitirdiğimiz milyonlarca Osmanlı vatandaşına da Cenâb-ı Allah'tan rahmet ve mağfiret niyaz ediyorum.  Biz tarih boyunca acıları ayrıştıran, birbiriyle yarıştıran değil, daima paylaşan bir millet olduk.  Kendi topraklarımızda yaşayan insanlarımızın yanı sıra Endülüs'ten Afrika'ya, Güney Asya'dan Avrupa'ya kadar başı dara düşen herkesin yardımına koştuk.  Bunu yaparken de hiç kimsenin inancına, diline, dinine, etnik ve kültürel aidiyetine bakmadı". 

"BU ACILARI PAYLAŞMAK  VİCDANÎ VE AHLÂKÎ DURUŞUNUN BİR GEREĞİDİR"

"Bugün de ülke olarak bu mirasımızı muhafaza ederek, kardeşliği, empatiyi, barış ve huzuru güçlendirmeye çalışıyoruz. 

Ermeni vatandaşlarımızın tarihte yaşadığı acılara ortak olmak, bu acıları paylaşmak, Türk Milleti'nin vicdanî ve ahlâkî duruşunun bir gereğidir.  İnşallah önümüzdeki dönemde de sizlerin acılarınıza ortak olmaya, sıkıntı ve sorunlarınıza çözüm bulmaya devam edeceğiz. 

Ne surette olursa olsun tek bir vatandaşımızın dahi ötekileştirilmesine, inancından, dininden ve meşrebinden dolayı farklı muamele görmesine müsaade etmeyeceğiz.  Ermeni vatandaşlarımızın da kültürümüze, beşeri, siyasi ve ticari hayatımıza yaptıkları katkıları artırarak sürdüreceklerine inanıyorum.  Sizlerden bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da ortak geçmişimizi çarpıtarak tarihten kin, nefret ve husumet çıkarmaya tevessül edenlere fırsat vermemenizi istirham ediyorum.  Bu düşüncelerle Birinci Dünya Savaşı'nda yitirdiğimiz Osmanlı Ermenilerini tekrar saygıyla yâd ediyorum.  Anma merasimine iştirak eden tüm vatandaşlarıma selam ve hürmetlerimi sunuyorum." 

YORUMLAR 15
  • yorummm1 5 yıl önce Şikayet Et
    Şunu unutmayın Dostunu kendini yakın tut; düşmanını daha yakın.
    Cevapla
  • Musa 5 yıl önce Şikayet Et
    Böyle iyi bir cumhurbaşkanı dünyanın hiç bir yerinde yok.
    Cevapla
  • Türkoğlu Türk 5 yıl önce Şikayet Et
    Bende ermeni teröristlerce katledilen Türk ve Müslüman soydaşlarımın acısını paylaşıyorum Allah onlardan binkere razı olsun onlar olmasaydı şimdi ermeni süngülerinin ucundaydık.Allah O şehitlerimizden binkere razı olsun binkere
    Cevapla
  • yorumcu74 5 yıl önce Şikayet Et
    Hangi Ermeni 1. Dünya savaşının zorlu şartlarında şehit düşen Türkün acısını paylaşıyor, taziye mesajı yayınlıyor? Biz Ermeni soykırım iddialarına karşı çıkarken, Ermenilerin kara propagandaları ortada iken cumhurbaşkanının böyle bir şey yapması doğru olmamıştır. Yaklaşan seçimi düşünerek yaptıysa, bu davranışı kazandırmaktan çok kaybettirir. Belki Ermenilerin sempatisini kazanabilir ama oylarını alamaz; buna mukabil bu olaya tepkiyle yaklaşanların oylarını da kaybettirir.
    Cevapla
  • abdurrahman 5 yıl önce Şikayet Et
    hilafetin yikilmasina bilerek sebep olan yerli işbirlikci ve tasmasini elinde tutan hangi din,irk ve millete mensup kim varsa ALLAHbelasini versin kahretsin perisan etsin..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Murat Kurum'la Ekrem İmamoğlu arasındaki büyük fark! Seçim döneminde ortaya çıktı
Seçime 2 gün kala Milli Görüş Platformu'ndan 'İslambol' çağrısı: Bütün ümmet sevinecek