Kılıçdaroğlu'na tam yetki: İlk görüşme yarın

CHP Parti Meclisi'nin bugünkü toplantısında, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na seçimlerde ittifak yapabilmesi için yetki verildi. Kılıçdaroğlu yarın saat 13.00'te Meral Akşener ile görüşecek. Ardından ise saat 16.00'da CHP'li vekiller genel merkezde bir araya gelecek.

Kılıçdaroğlu'na tam yetki: İlk görüşme yarın
Kılıçdaroğlu'na tam yetki: İlk görüşme yarın
GİRİŞ 24.04.2018 23:14 GÜNCELLEME 24.04.2018 23:35
Bu Habere 50 Yorum Yapılmış

CHP Parti Meclisi, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında parti genel merkezinde olağanüstü toplandı.

"MÜMKÜN OLAN EN GENİŞ İTTİFAK MODELİ KONUSUNDA MUTABIK KALDIK"

 

Yaklaşık 3 saat süren toplantının ardından basın mensuplarına açıklamada bulunan Tezcan, toplantıda seçim gündemiyle ilgili ihtiyaç duyulan acil konuların tamamını ayrıntılı şekilde ele aldıklarını söyledi.

PM'nin gelecek süreçte mümkün olan en geniş ittifak modelinin hayata geçirilmesi konusunda mutabakat içinde olduğunu belirten Tezcan, şunları kaydetti:

"KILIÇDAROĞLU'NA TAM YETKİ VERİLDİ"

"Parti Meclisimiz, oy birliğiyle siyasi ittifak görüşmelerinin yürütülmesi, bununla ilgili gerekli her türlü işlerin, işlemlerin yapılması ve gerekli her türlü kararın alınması konusunda Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'na tam yetki verdi. Bugüne kadar yürütülen çalışmalar, bundan sonra da PM'nin kararı çerçevesinde yine Genel Başkanımız tarafından yürütülecek. Milletvekili aday saptama yöntemlerinde, Türkiye'de tüm seçim çevrelerinde merkez yoklamasıyla milletvekili adaylarının saptanmasına yine oy birliğiyle karar verdi. Milletvekili adaylık müracaatları 30 Nisan'da başlayacak, 7 Mayıs'a kadar devam edecek. Adaylık müracaatları ve bu süreç içerisinde seçime kadar yapılacak diğer bütün işlemler konusunda yine PM oy birliğiyle Genel Başkanımıza yetki vermiştir."

Tezcan, PM toplantısının çok verimli geçtiğini belirterek, 24 Haziran seçimlerine giderken bütün CHP örgütünün irade birliğiyle bugünden itibaren alana çıkıp aktif biçimde çalışmaya başlaması gerektiğini söyledi.

"UYUM YASALARI MECLİS GRUBUNA YETKİ VERİYOR"

Tezcan, açıklamasının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. "Kılıçdaroğlu'na cumhurbaşkanlığı konusunda bir yetki verildi mi? Cumhurbaşkanı adayı ismi telaffuz edildi mi? Uyum yasalarında, 'cumhurbaşkanı adayının belirlenmesinde grup kararı aranır' hükmü var. Bu çerçevede CHP Grubu ne zaman toplanacak?" sorusu üzerine Tezcan, cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda parti tüzüğünde hükmün bulunduğunu ancak uyum yasasının Meclis Grubuna yetki verdiğini kaydetti.

Bu çerçevede PM'de bir görüşmenin olmadığını ifade eden Tezcan, Meclis Grubunda yapılacak görüşme sonucunda adayın belirleneceğini dile getirdi.

KILIÇDAROĞLU AKŞENER İLE GÖRÜŞECEK

Öte yandan, Parti Meclisi'nden yetkiyi alan Kılıçdaroğlu'nun yarın Meral Akşener ile saat 13.00'te görüşeceği açıklandı.

16.00'DA CHP'Lİ VEKİLLER TOPLANACAK

Kılıçdaroğlu-Akşener görüşmesinin ardından ise CHP'li vekiller yarın saat 16.00'da Genel Merkez'de basına kapalı olarak toplanacak.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 50
  • meçe61 5 yıl önce Şikayet Et
    ey chpliler siz kılıçdaroğluna tam yetki vermeye devam ederseniz partinizde vekil kalmayacak hepiniz oraya buraya transfer olursunuz
    Cevapla
  • nur 5 yıl önce Şikayet Et
    firildak kemal firildak isler pesinde oylarimiz reisimize
    Cevapla
  • reis&devlet 5 yıl önce Şikayet Et
    girdisi ciktisi 15 dakikada , 15 vekil
    Cevapla
  • Hahahaa 5 yıl önce Şikayet Et
    ABD. AB. israil ve içimizdeki bu devletlerin yanlıları ne plan yaparlarsa yapsınlar oyum Recep Tayyip Erdoğan'ın dır. Bu ülke hiç bir devletin himayesine girmeyecektir. Sizler ne plan yaparsanız yapın Türkiye deki insanların oy rengini değiştiremez.
    Cevapla
  • Hemmet 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu milletin başına ne illetsiniz. Türkiye'nin bünyesine birer ur gibi sirayet ettiniz. Allah kökünüzü kazısın.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Gaziosmanpaşa'daki toprak kaymasının yaşandığı anlar ortaya çıktı!
MÜSİAD Başkanı Asmalı'dan İsrail iddialarına sert tepki: 'Manipülasyon yapılıyor'