CHP'de yeni kriz! Adaylığı önleniyor

CHP'nin Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Yılmaz Büyükerşen'in kulislerde dolanan Cumhurbaşkanlığı adaylığı, partililer tarafından önleniyor. Sebebi ise Büyükerşen'in yaşı...

CHP'de yeni kriz! Adaylığı önleniyor
CHP'de yeni kriz! Adaylığı önleniyor
GİRİŞ 27.04.2018 08:40 GÜNCELLEME 27.04.2018 11:08
Bu Habere 23 Yorum Yapılmış

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlugeçtiğimiz günlerde yapılan grup kapalı toplantısında adayın niteliklerine ilişkin değerlendirmelerde bulunmuş, “Her şeyden önce tarafsız olmalı, herkesi kucaklamalı, yargı sisteminde hukuka ve parlamenter demokrasiye dönüşü sağlamalı. Ekonomiyi bilmeli, bir başarı öyküsü olmalı ve kavgadan taraf olmamalı” demişti.

Uygun aday olarak geçen Büyükerşen'in ismi partililer tarafından geriye çekilmeye çalışılıyor. Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Yılmaz Büyükerşen yaşlı olarak eleştirildi.

YAŞI NEDENİYLE ELEŞTİRİLDİ

İstanbul Milletvekili İlhan Kesici ve Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Yılmaz Büyükerşen'in profili bu konuya uygun olarak değerlendirilirken, partiden Büyükerşen'in adaylığına ilişkin skandal yorumlar geldi.

 

 

Büyükerşen'in yaşı konusunda eleştiriler yapan partililer, Eskişehir Büyüşehir Belediye Başkanı'nın çok yaşlı olduğunu belirtti.

"YAŞLI OLARAK ELEŞTİRMEK HAKSIZLIK"

1937 doğumlu olan Büyükerşen’in adaylığı ile ilgili ‘yaşlı’ olduğuna ilişkin partiden itirazlar geldiğini belirterek, “Sayın Büyükerşen başarılı bir isim, siyaset dünyasında bir duayen. Dolayısıyla yaşlı olarak eleştirilmesi haksızlık” dedi. Kılıçdaroğlu da “Bizim cumhurbaşkanı adayımız çok miting yapmayacak, Tayyip Erdoğan’a laf yetiştirmeyecek, kavga etmeyecek. O herkese eşit mesafede duracak. Kavga edilecekse ben edeceğim” dedi. Kılıçdaroğlu’nun bu sözleri “Büyükerşen’i işaret ediyor” olarak algılandı.

YORUMLAR 23
  • Eren 5 yıl önce Şikayet Et
    Adamların ülkeyi yönetebilecek vizyon sahibi birini aradığı falan yok. Gizli cumhurbaşkanı kılıçdaroğlu olacak, seçilen tavşan aday yani. Mesele erdoğan gitsin sonra bilahere bakarız.
    Cevapla
  • taha dağlı 5 yıl önce Şikayet Et
    chp nin bir an önce kapatılması gerekiyor ozaman ülkemiz rahatlar ayrıca chp nin yöneticileri tek tek tutuklanması gerekiyor
    Cevapla
  • ahmet 5 yıl önce Şikayet Et
    sizin gibi kavgacilarin arasinda lavgaci olmayanin ne isi var
    Cevapla
  • eminso 5 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye ye yaşlı ama Eskişehire genç demekki.. Siyasette duayenmiş. Belediye başkanlığından başka acaba hangi siyasi görevde bulunmuş.
    Cevapla
  • meçe61 5 yıl önce Şikayet Et
    kılıçtaroğlu olmuyo olmuyor olmuyor fetö ye git vaftiz etsin seni iyi gelir sana
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
IMF'den Türkiye açıklaması
DEM Parti'den skandal Türk bayrağı kararı!