Pentagon'dan ABD Senatosu'na Türkiye uyarısı

ABD Savunma Bakanı James Mattis, Senato'ya, Türkiye gibi müttefik ülkelere Rusya'dan silah aldıkları gerekçesiyle yaptırım uygulamayı değerlendirirken daha esnek davranma çağrısı yaptı.

GİRİŞ 01.05.2018 20:24 GÜNCELLEME 02.05.2018 17:36
Bu Habere 49 Yorum Yapılmış

ABD Senatosu Silahlı Hizmetler Komisyonu'nda perşembe günü konuşan Savunma Bakanı James Mattis, Rus askeri teçhizatı satın alan Türkiye gibi müttefik ve partner ülkelere yaptırım uygulayarak ihtilaf çıkarmamak için daha esnek davranılmasını talep etti.

Ancak Türkiye ve Hindistan'ın Rusya'dan S-400 füze savunma sistemleri almaya hazırlandığı dönemde, Mattis ''S-400 alımları epey endişe kaynağı'' demekten geri durmadı.

 

"MÜTTEFİKLERİMİZLE ÇATIŞMAK BİZİM ÇIKARIMIZA DEĞİL"

Müttefik ülkelerle çatışmadan kaçınmanın ABD'nin uzun vadeli çıkarlarına uygun olduğuna dikkat çeken Mattis, ABD'nin Düşmanlarına Yaptırımlarla Karşı Koyma Yasası'nda (CAATSA) ulusal güvenlik istisnaları yapılması gerektiğini savundu.

YORUMLAR 49
  • Hıdır BUDUR 5 yıl önce Şikayet Et
    ABD,İngiltere ve Fransa başta koroya İsrail de dahil olup Suriye vurulacak..Güneyde israil rahatlayacak hatta genişleyecek. Suriye ye kara gücü milis gücü olarak "Suudi milisleri" sürülecek..Araziye Suudi Arabistan'ın desteklediği milis gruplar Suriye arenasına sürülecek.Sunnı Suudilerle Şii İran sahada kapıştırılarak SUNNI Şİİ SAVAŞI çıkartılacak..(Geçmişte İran-Irak arasında 8 sene süren savaşında emperyalizmin iki tarafa da silah satıp göbek taşıması benzeri!)
    Cevapla
  • Vatandaş 5 yıl önce Şikayet Et
    Müttefikin ile zaten desteklediğin terör örgütleri üzerinden çatışıyorsun. Hatta böl parçala yut politikanı uyguluyorsun. Hiç inandırıcı değilsin Abd.
    Cevapla
  • mercan 5 yıl önce Şikayet Et
    Zamanında parasıyla satmadıkları silahlar şimdi S-400 lerle ellerinde patlatıldı. Sudi arabistan da patriotların fırlatıldığı rampa yakınına çok süratle geri dönüp yere çarpıp infilak etmesi Türkiye nin ne kadar doğru bir seçim yaptığının da kanıtı. Sanırım s-400 ler ile abd nin elindeki her şeyi vurabiliyor ki ciddi sesleri çıkıyor. Alımın öne alınması çok isabetli bir kara oldu bence.
    Cevapla
  • MUAMMER G. 5 yıl önce Şikayet Et
    sizin çıkarınıza ters olan bizim menfaatimize geliyor.size ters ise demekki doğru yoldayız.
    Cevapla
  • MUAMMER G. 5 yıl önce Şikayet Et
    siz kendi çıkarınızı düşünüyorsunuz.işinize gelmeyince bize ters diyorsunuz.sizin halve tavırlarınızda bizim şimize gelmiyor çıkarımıza ters düşmektedir.türkiye bağımsızbir ülkedir kendi savunmasını istediği yerden temin etme hakkı vardır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Jakuzi yalanı çürüdü: Fonlu medyanın 'Sancaktepe' yayınına Nevşin Mengü bile inanmadı
Bakan Şimşek'ten 'Erdoğan' açıklaması: 'İtibar etmeyiniz'