Cumhur ittifakına bir parti daha katıldı

AK Parti ve MHP'nin oluşturduğu cumhur ittifakına bir parti daha katıldı. AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal, Büyük Birlik Partisi'nin AK Parti listelerinden seçime gireceğini açıkladı.

GİRİŞ 03.05.2018 14:18 GÜNCELLEME 04.05.2018 08:21
Bu Habere 91 Yorum Yapılmış

AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal ile Büyük Birlik Partisi Genel Sekreteri Üzeyir Tunç açıklamalarda bulundu.

Ünal'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

 

 

"İttifakların ve mutabakatların önünü yasal düzenlemelerle açtık. Hüllet yapılmasın, millet iradesi üzerinden pazarlıklar yapılmasın. Bu süreç gösterdi ki hem cumhurbaşkanı adayı gösterme sürecinde hem sonra bazı siyasi partiler alışkanlıklarını ortaya koydukları pespayelik ortada. Milletin gözü önünde cereyan etmeyen ittifaklar masa başı pazarlık olarak okunur. Millet iradesi üzerinden yapılan pazarlıkları siyasi ahlakın parçası olarak görmüyoruz. Cumhur İttifakı bu milletin temsilcisidir ve lideri milletin adayı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'dır. Bizde pazarlık olmaz istişare olur. İstişare ile kararlarımızı verdik. 

Her seçimde daha önceki dönemde milletvekili olan fakat yeni dönemde kendi takdirleriyle başvuruda bulunmayan onlarca milletvekili olmuştur. Herhangi bir planlama dahilinde değil milletvekillerimizin kendi takdirinde olan bir durumdur. 

CHP'NİN CUMHURBAŞKANI ADAYI

Biz şu anda kendi ittifaklarımızı oluşturuyoruz. Seçime yönelik hazırlıklarımızı yapıyoruz. Son 15 günde ana muhalefet kanadında olup bitenler, cumhurbaşkanlığı adayı gösterme, milletvekili gönderme... Türkiye'nin gündemini ve siyasetini rehin almaya hakları yok. Bizim sorumluluklarımız var, Türkiye'ye dair hayallerimiz var. Biz bunlarla ilgiliyiz."

BAHÇELİ'NİN SÖZLERİNE DESTEK

MHP lideri Devlet Bahçeli'nin 100 bin imza vereceklerle ilgili FETÖ bağlantısının araştırmalası sözlerine Mahir Ünal destek verdi.

YORUMLAR 91
  • Adı lazım değil 5 yıl önce Şikayet Et
    Akp+Mhp+Bbp=%47 Chp+İyi+Saadet+Dp=%41 Hdp=%12 Yazın bir kenara
    Cevapla
  • abdullah 5 yıl önce Şikayet Et
    AKP-MHP-BBP nin oluşturduğu cumhur ittifakına yeni katılan parti hangisiymiş anlayamadım. bence Fatih ERBAKAN katılmalı. bu üç partiye üye olmasına gerek yok. cumhur listelerinden milletvekili adayı yapılmalı. o da cumhur ittifakına desteğini belirtmeli tabi.
    Cevapla
  • Eyt mağdurları 5 yıl önce Şikayet Et
    Isterse 10 parti bir araya gelsin, bize yer yok sofrada . Eyt mağdurları.
    Cevapla
  • Eyt 5 yıl önce Şikayet Et
    Yusuf Çakar sen kaç yaşındasın
    Cevapla
  • yusuf ÇAKAR 5 yıl önce Şikayet Et
    arkadaş valla gına geldi EYT MAĞDURLARI yaza yaza. yeri burası değil.
    Cevapla
  • Hamdi 5 yıl önce Şikayet Et
    Bir AKP'li olarak diyorum, Rahmetli Muhsin abimizi sehit verdik. Simdiki BBP Muhsin abimizin BBP'si deyildir, dikkat edin.
    Cevapla
  • çarsag 5 yıl önce Şikayet Et
    Muhsin başkan gurur duyardı , necmettin hocanın kemikleri sızlıyor...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
31 Mart öncesi Ahmed Arif'in şiiriyle Kılıçdaroğlu'ndan manidar gönderme
CHP'li aday Mesut Özarslan okul arkadaşı Murat Kurum'u anlattı!