Trump'tan Kudüs kararı: Katılmaktan vazgeçti!

ABD Başkanı Donald Trump’ın, Kudüs'e taşınan büyükelçilik binasının açılışına katılmayacağı, yerine kızı Ivanka Trump, damadı Jared Kushner ve Hazine Bakanı'nı göndereceği bildirildi.

Trump'tan Kudüs kararı: Katılmaktan vazgeçti!
Trump'tan Kudüs kararı: Katılmaktan vazgeçti!
GİRİŞ 08.05.2018 00:11 GÜNCELLEME 08.05.2018 01:18
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Beyaz Saray, ABD Başkanı Donald Trump'ın Tel Aviv'den Kudüs'e taşınması kararı aldığı ABD'nin yeni İsrail büyükelçilik binasının açılışına, Dışişleri Bakan Yardımcısı John Sullivan'ın öncülüğündeki delegasyonun katılacağını açıkladı.

TRUMP KATILMIYOR

 

 

Beyaz Saray Sözcülüğünden yapılan yazılı açıklamada, 14 Mayıs'ta Kudüs'te açılacak bina için düzenlenecek törene katılacak delegasyon listesinde Trump yer almadı.

TRUMP'IN KIZI VE DAMADI AÇILIŞA GİDECEK

Açıklamaya göre, ABD delegasyonuna Dışişleri Bakan Yardımcısı John Sullivan başkanlık edecek. Trump'ın kızı Ivanka Trump ile damadı ve başdanışmanı Jared Kushner'in de katılacağı delegasyonda ABD'nin İsrail Büyükelçisi David Friedman, ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin ve Trump'ın Uluslararası Müzakereler Özel Temsilcisi Jason Greenblatt da yer alacak.

Daha önceki açıklamalarında elçilik açılışına katılabileceğini dile getiren Trump listede yer almazken, ABD Başkanı'nın İsrail ile yakın ilişkilerinde önemli yer tutan kızı ile damadının isimlerinin delegasyonda olması dikkat çekti.

KUDÜS'TE ADRES LEVHALARI DİKKAT ÇEKİYOR

İsrail'in, 14 Mayıs'ta Kudüs'e taşınması beklenen ABD Büyükelçiliği için kentteki bazı cadde ve sokaklara adres levhaları yerleştirdiği bildirilmişti.

ABD Büyükelçiliğinin yeni bina inşa edilene kadar ABD'nin Kudüs'teki Başkonsolosluğunun geçici merkez olarak kullanması bekleniyor.

TRUMP, 'BEN DE KATILACAĞIM' DEMİŞTİ

ABD Başkanı Donald Trump mart ayında, Kudüs'e taşınacağı açıklanan Amerikan Büyükelçiliğinin açılış töreniyle ilgili de 'eğer yapabilirsem törene katılacağım, katılabilirim' demişti.

YORUMLAR 8
  • İslam ceri 5 yıl önce Şikayet Et
    He he kormuş galiba
    Cevapla
  • Davud 5 yıl önce Şikayet Et
    Al Quds (Jerusalem) is holy place of islam and it will remain forever as the sacred place of Muslims.
    Cevapla
  • cerrah 5 yıl önce Şikayet Et
    Güçlü Türkiye den başka çaremiz yok laf yerine hizmet üretmeliyiz. Reise ve Vekillerine tam destek. Pilavdan dönenin kaşıgı kırılsın.
    Cevapla
  • kırkdort 5 yıl önce Şikayet Et
    aynen
    Cevapla
  • gresunlu 5 yıl önce Şikayet Et
    gidişleri olur dönüşleri olmaz inşaAllah
    Cevapla
  • mehmet 5 yıl önce Şikayet Et
    yemedi galiba?? birgün olup İsrail’i geri alacağız. bunu kafana soksan iyi olur..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İlkokul öğrencilerinden İsrail destekçisi firmaya protesto! Sosyal medyada gündem oldu
CHP'li belediyelerde akraba kıyağı: Liyakate değil kan bağına bakılıyor