Beyaz Saray'dan skandal İsrail katliamı açıklaması

Beyaz Saray, Gazze sınırında şehit edilen 55 Filistinliye ilişkin 'İsrail'in kendisini savunma hakkı var' açıklamasını yaptı.

GİRİŞ 14.05.2018 22:18 GÜNCELLEME 15.05.2018 10:18
Bu Habere 110 Yorum Yapılmış

Beyaz Saray Sözcü Yardımcısı Raj Shah, İsrail  askerlerinin Gazze sınırında açtığı ateş sonucu 55 Filistinlinin şehit olmasından sadece 'Hamas'ın sorumlu olduğunu' iddia etti.

Sözcü Yardımcısı Shah, Beyaz Saray'daki basın brifinginde ABD'nin  büyükelçiliğini Kudüs'e taşımasını ve İsrail'in 55 Filistinliyi şehit etmesine  ilişkin soruları yanıtladı.

 

Konuyla ilgili ısrarlı soruların tamamına "Bu kayıplardan Hamas  sorumludur" şeklinde cevap veren Shah'ın, İsrail yönetimi ve askerleri ile ilgili  hiçbir değerlendirme yapmaması dikkati çekti.

GAZETECİNİN "İSRAİL'E HİÇBİR ÇAĞRINIZ YOK MU" SORUSUNA SKANDAL CEVAP

Bir basın mensubunun, "Gazze sınırında öldürülenlerin tamamı Filistinli, İsrail yönetimine ve askerlerine şiddeti düşürmeleri konusunda hiçbir çağrınız yok mu?" şeklindeki sorusuna yanıt vermekte zorlanan Shah, "Daha önce de  söylediğim gibi bu kayıplardan Hamas sorumludur, İsrail değil." şeklinde konuştu.

Shah, Fransa Dışişleri Bakanlığının gerilimin düşürülmesi konusunda  İsrail'e yaptığı çağrının hatırlatılması üzerine de önceki sözlerini  tekrarlamakla yetindi.

İsrail askerleri, Gazze sınırında bugün düzenlenen gösterilerde  şimdiye kadar 55 Filistinliyi şehit etti, yüzlercesi gerçek mermiyle olmak üzere  2 bin 771 Filistinliyi yaraladı.

YORUMLAR 110
  • Mehmet 5 yıl önce Şikayet Et
    Erdoğan olmasa bu dünyadaki tüm liderleri ve milletleri koyun gibi gidecek yahudiler. Bir kişi dr çıkıp gösteri yapan silahsız insanları tariyorsunuz sorumluluğu da onlara yüklüyorsunuz diyemiyor. Arap liderler tam kukla.
    Cevapla
  • Mustafa HAKE 5 yıl önce Şikayet Et
    Cennet ucuz değil cehennem de lüzumsuz değil
    Cevapla
  • milletin ferdi 5 yıl önce Şikayet Et
    İsrail’in .tleri mızrak çuvala sığmıyor değil mi? Ne kadar çırpınsanız da İsrail ile birlikte yaptıklarınız örtemeyeceksiniz. Ölümlerden Hamas sorumluymuş, peh… Ulan İsrail .ti gördüğümüze mi inanacağız yoksa hiç silahı olmayan Hamas’a suçu atmaya çabalayan zırvanıza mı inanacağız.
    Cevapla
  • Haydar 5 yıl önce Şikayet Et
    Çok İyi. Ahirete gidince de İsrail'in savunma hakkı var de bakalım ne cevap alacaksın. Cehennem i bilseydin gider İsrail'e karşı savaşırdin. Allah sizi ıslah etsin
    Cevapla
  • Avcı37 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu ineğe tapandan da başka bir şey beklemekte gafillik olur. Allah kahr-u perişan eylesin bu olaylara sebep olanları. Lanetlisin ABD ve İsrail lanetli, sonunuz yakın.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
AK Partili Çalkın'dan skandal paylaşımda bulunan DEM'li Koçyiğit'e tarihi cevap!
Paşinyan: 1915 travmasını atlatmalıyız