Cumhurbaşkanı Erdoğan Ankara'da konuştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'da şehit aileleriyle iftar buluşmasında konuşma yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Ankara'da konuştu
Cumhurbaşkanı Erdoğan Ankara'da konuştu
GİRİŞ 16.05.2018 21:20 GÜNCELLEME 16.05.2018 23:06
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'da Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde şehit aileleriyle iftar yemeğinde bir araya geldi.

Burada bir konuşma yapan Erdoğan, İsrail'in Filistinlilere yaptığı zulme değinerek, uluslararası topluma, "artık bu sistem çökmüştür, BM bitmiştir, tükenmiştir" mesajını verdi.

Erdoğan konuyla ilgili şunları söyledi:

Filistin'de masum inanlara yönelik büyük bir insanlık suçuyla karşı karşıyayız. 65 şehit ve 3 bini aşkın yaralı var.

 

"ABD'NİN KARARI, İSRAİL YÖNETİMİNİ ADETA AZDIRMIŞTIR!"

İsrail'in hak, hukuk, adalet tanımayan saldırılarıyla, yarım asrı aşkın süredir huzur yüzü görmeyen Filistinliler bir kez daha zulme maruz kaldılar.

ABD'nin büyükelçiliğini, BM ve diğer uluslararası kurumların kararlarını hiçe sayarcasına Kudüs'e taşıma kararı, İsrail yönetimini adeta azdırmıştır.

İsrail askerleri, topraklarını savunmak dışında hiçbir amaçları olmayan, asla silaha başvurmayan masum sivilleri hedef alarak, çocuk, yaşlı, kadın demeden katlediyor.

"FİLİSTİN'DEKİ TRAJEDİYE ULUSLARARASI TOPLUM SESSİZ KALIYOR"

Dünyanın bir başka yerinde yaşansa tüm uluslararası kurumların tüm devletlerin ayağa kalkacağı bu saldırı, İsrail tarafından Filistinlilere uygulandığında maalesef büyük bir aymazlıkla karşılanmıştır. Türkiye'nin girişimleri, İslam coğrafyasındaki mazlum halkların yürek yakan isyanları ve kimi vicdanlı Batılıların itirazları dışında bu trajediye sadece seyirci kalınmıştır.

"KUDÜS'ÜN İSRAİL TARAFINDAN GASP EDİLMESİNE ASLA İZİN VERMEYECEĞİZ"

Filistinli kardeşlerimizin sadece kalbimizde değil tüm imkanlarımızla yanlarında olmayı sürdüreceğiz. Kudüs'ün, İsrail tarafından gasp edilmesine asla izin vermeyeceğiz.

Filistin meselesi, sadece bir toplumun topraklarını ve izzetini koruma mücadelesi değildir. Bu mesele, aynı zamanda tüm insanlık ve onları temsil eden uluslararası kurumlar için bir imtihandır.

Malesef, şu ana kadar çok kötü geçmiştir. İsrail'in hukuk tanımaz, hak ve adalet bilmez, şımarık, küstah, insanlık dışı uygulamalarına karşı sessiz kalınması çok tehlikeli bir kapının açılması anlamına gelecektir.

Bilindiği gibi 1. ve 2. dünya savaşlarının ağır tahribatı, insanlığı, uluslararası kurumlar etrafında birleşerek huzuru ve güvenliği kurallara dayalı bir düzeyde aramaya yöneltmişti.

İsrail'in korsanlıkları bu düzenin kökten sarsılmasına ve artık son hadiselerle birlikte açıkça yıkılmaya başlamasına yol açmıştır.

Daha önce Avrupa'nın göbeğindeki Bosna'da, Afrika'nın pekçok yerinde, Somali'de, yakın zamanda Irak ve Suriye'de kötü imtihanlar veren uluslararası sistem, Filistin'deki tavrıyla adeta intihar etmektedir.

İşte BM, bütün bu olaylar karşısında bitmiştir, tükenmiştir, çökmüştür. Zira BM, adaletin tesisi için vardır. Ama şu anda BM Genel Sekreteri'ne, hukukumuz ileri derecede olmasına rağmen ulaşamıyoruz.

Şayet, İsrail zorbalığına daha fazla sessiz kalınırsa, dünya hızla haydutluğun hakim olduğu bir kaosa doğru sürüklenecektir.

Güçlü olanın istediğini aldığı, mazlum olanın ise hep kaybettiği böyle bir düzen, insanlığın sonu demektir.

Biz bu kötü gidişe itiraz ediyoruz. Bedeli ne olursa olsun, hakkın, hakikatin ve mazlumun yanında yer alacağız. Bizim için bu tavır konjonktürel değil ilkeseldir. Aynı tavrı Suriye, Irak, Somali, Bosna, Kırım, Karabağ konularında da gösteriyoruz.

Bugüne kadar mazlumun kimliğine hiç bakmadık, bakmayacağız.

YORUMLAR 2
  • Kozanlı 5 yıl önce Şikayet Et
    Allah cc senden razı olzun. Ümmetin umudusun, Allah cc yardımcın olsun..
    Cevapla
  • taseron 5 yıl önce Şikayet Et
    Reis kit taseronların aylardır iki dudagına bakıyor su mubarek gunde bizleri boynubükük bırakma
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Irak'ta Haşdi Şabi karargahına hava saldırısı! İran ve ABD'den peş peşe açıklamalar
İstanbul Valiliği duyurdu! Gaziosmanpaşa'da toprak kayması: 96 vatandaş tahliye edildi