İstanbul'daki İslam Zirvesi Arap basınında

Türkiye'nin ev sahipliğinde düzenlenen İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Olağanüstü Zirvesi Arap basınında geniş yer aldı. Türkiye'nin, Filistin davasına destek olan tarafları bir araya getirme girişiminden Arap medyasında övgüyle söz edildi.

İstanbul'daki İslam Zirvesi Arap basınında
İstanbul'daki İslam Zirvesi Arap basınında
GİRİŞ 20.05.2018 03:22 GÜNCELLEME 20.05.2018 03:23
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Katar merkezli gazetelerden Eş-Şark'ın Genel Yayın Yönetmeni Sadık Muhammed el-Amari bugünkü makalesinde, "İstanbul zirvesi, pek çok bölgesel kuruluşların yapamadığını başardı." ifadelerini kullandı.

Yine Katar merkezli Er-Rayeh gazetesi, "İslam Zirvesi, Kudüs'ün, Filistin devletinin ebedi başkenti olduğunu, ABD'nin büyükelçiliğini Kudüs'e taşımasıyla şehrin tarihi ve yasal statüsünün değişmeyeceğini vurguladı" sözlerini manşetine taşıdı.

 

"MÜSLÜMAN DÜNYASININ KUDÜS'Ü TERK ETMEYECEĞİNE DAİR AÇIK BİR MESAJDI"

Haberde, bu tutumun da uluslararası topluma Kudüs'ün tüm Müslümanların davası olduğu ve Müslüman dünyasının Kudüs'ü terk etmeyeceğine dair açık bir mesaj olduğu belirtildi.

TÜRKİYE'YE ÖVGÜ

Türkiye'nin Kudüs ve Filistin konusundaki rolünden övgüyle bahseden Rayeh gazetesinin söz konusu haberinde şu ifadeler yer aldı:

"Türkiye Kudüs meselesinde siyasi açıdan zirveyi düzenlemesi, başta cumhurbaşkanı olmak üzere üst düzey yetkililerin açıklamaları ve İsrail büyükelçisini sınır dışı etmesi halk olarak da kitlesel gösteriler düzenlemesiyle açık ve önemli bir rol oynamıştır."

İstanbul'daki zirveyi "Yüz binlerce insanın gösterilere katılması ve Birleşmiş Milletler'in Gazze katliamına soruşturma komisyonu oluşturması gölgesinde İstanbul'da İslami zirve" manşetiyle okuyucuyla buluşturan Londra merkezli El-Kuds el-Arabi gazetesi, Ürdün delegasyonunun zirvedeki katılımına dikkati çekti.

Gazete zirveye Ürdün Kralı 2. Abdullah ile beraber kardeşleri Faysal, Ali, Hamza ve Haşim'in de katıldığını yazdı.

"İSTANBUL ZİRVESİ, KUDÜS'ÜN STATÜSÜNDE HERHANGİ BİR DEĞİŞİKLİĞİ REDDETTİ"

Suudi Arabistan'ın Şarkul Evsat gazetesi de zirveyle ilgili haberinde "İstanbul Zirvesi, Kudüs'ün statüsünde herhangi bir değişikliği reddetti" başlığını kullandı.

Er-Riyad gazetesi konuya ilişkin haberini "İslam Zirvesi'nde Filistinlilere uluslararası koruma talebi" manşetiyle verdi.

Kuveyt'in El-Kabes gazetesi de Kuveyt Emiri Şeyh Sabah El-Ahmed El-Cabir Es-Sabah ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmalarına yer verdi.

Cezayir'in Eş-Şuruk, Ürdün'ün Es-Sebil ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) El-Halic gazeteleri de İİT Olağanüstü Zirvesi'nin süreç ve sonuç bildirisini özel sayı ile ele aldı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 6
  • Askeri 5 yıl önce Şikayet Et
    Yine söylüyorum. BM den koruma asker istenecekmiş. BM umutsuz vaka. Bu kararlar oyalama taktiği. Oraya müslüman askeri konuşlanmadan bi cacık olmaz. Aynı zulüm devam edecek. BM den asker isteyeceğinize anında müslüman ülkeler olarak gönderseydiniz ya. Hiç bi cacık olmaz. Aynı zulüm devam edecek.
    Cevapla
  • Misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    Birleşmiş milletler zaten israil ve amerika için çalışıyor. Filistin o yüzden zulüm görüyor. Asker izni verirmi hiç. Okadar toplandınız ve dünya heyecanla sizi seyrederken ''50 SENEDİR BM KARARLARI İŞE YARAMADI. BU YÜZDEN BÖLGEYE MÜSLÜMAN ÜLKELERDEN ASKERİ KORUMA VA BM KARARLARINI UYGULAMA GÜCÜ GÖNDERME KARARI ALDIK''' bu açıklama yapılmalıydı. BM den bir farkı kalmadı. Boş toplantı. Anında çözüm yok. Zulüm artarak devam eder. Özellikle müslüman halklar olarak böyle bir açıklama bekliyorduk. Yazık.
    Cevapla
  • Çiçek 5 yıl önce Şikayet Et
    Doğruyu yazsınlar yalancı insanlar var yalanlarla bizi bir birimiz düşürmeye çalışan İslam düşmanları var
    Cevapla
  • Dostacısı 5 yıl önce Şikayet Et
    bunların bizi alkışlamaktan başka yapacakları hiçbir şey yok yine iş başa düştü ya Allah
    Cevapla
  • hhh 5 yıl önce Şikayet Et
    bunu gecende yaptik.birsey olmadi.insallh bu sefer olur
    Cevapla
  • Dağdelenoğlu 5 yıl önce Şikayet Et
    Göreşet'ten Arap Basınına Bakış: Arap basınının geniş yer ayırması güzel ama Arap monarşileri Filistin ve Kudüs davasını gündemlerine alacaklar mı? Alsalar bile bir icraatta bulunacaklar mı?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Bayraktar'dan müjde! 'Birkaç ay içinde kazacağız'
CHP Grup Sözcüsünden şoke eden gaf: Cemil Tugay'a “Cemil Bayık” dedi