KKTC'den tartışılacak TL açıklaması

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Başbakanı Tufan Erhürman, dolar ve eurodaki artış nedeniyle Türk Lirası'nın yerine başka para birimine geçilmesi ihtimalinin masada olduğu söyledi.

KKTC'den tartışılacak TL açıklaması
KKTC'den tartışılacak TL açıklaması
GİRİŞ 22.05.2018 20:02 GÜNCELLEME 22.05.2018 20:15
Bu Habere 169 Yorum Yapılmış

KKTC Başbakanı Tufan Erhürman, dövizin hızlı artışı karşısında KKTC’nin sınırlı müdahale imkanları nedeniyle zor durumda olduğunu belirtti. 

TL DEĞİŞİMİ MASADA

Erhürman, "Farklı para birimine geçme, kurları sabitleme gibi radikal öneriler de masamızdadır" dedi. Erhürman, "Bunları yapacağız anlamında söylemiyorum. Haydi bugün karar verdim de yapayım değil. Biz TL'nin değer kaybı karşısında hiç elimizde olmayan sebeplerle birtakım sıkıntılar yaşıyorsak, bunları Türkiye Cumhuriyeti ile çok daha açık konuşmak durumundayız ve konuşmaya da başladık" ifadelerini kullandı.

 


KKTC'DE RESMİ PARA BİRİMİ OLARAK TL KULLANILIYOR

KKTC'de resmi para birimi olarak Türk Lirası kullanılıyor. Ancak ülkede araç, mülk alımları ve kiralamalar döviz üzerinden yapılıyor.

YORUMLAR 169
  • sakaryalı 5 yıl önce Şikayet Et
    bu kıbrısta askerlik yaptım bunlar kadar nanķörlerini görmedim allah ıslah etsin bunların ipiyle kuyuya inilmez.
    Cevapla
  • belde 5 yıl önce Şikayet Et
    Yunanistan tüm kurumları ile AB tarafında ekonomik olarak teslim alındı. hiçbir Rum Yunanistanı devre dışı bırakalım, biz kendi başımızın çaresine bakarız demedi. bu KKTC li siyasetçi ve başbakana ne oluyor anlaşılır değil. neyin aklını yaşıyorlar o da belli değil. herhalde İNGİLİZ aklına uyuyorlar. zaten 74 ten beri uyuyup duruyorlar. sadece laf yetiştirmekle peynir gemisi yürümüyor. biraz yerli ve milli olun. Rumla birlikte yaşadınız da zamanında biz mi engel olduk. Türkün canına ve namusuna el uzatan komitacılar hala karşınızda bekliyor. bundan ders almıyorsanız siz bilirsiniz.
    Cevapla
  • belde 5 yıl önce Şikayet Et
    bu devşirme KKTC li herhalde. orası bir Türk adası tarihten beri. neyin kafasında bu başbakanları anlaşılır değil. hatırlatmak gerek, bu adada Türkiye Cumhuriyetinin garantörlüğü var. bu işe direk müdahil. bu başbakan 74 harekatında nerede idi acaba. hiç mi tarih bilinci yok bunların. Tabi ki kafa başka yerde, beden başka yerde olunca ingilizin oyuncağı olursun böyle.
    Cevapla
  • belde 5 yıl önce Şikayet Et
    az bir darda kalsalar bu ülkeyi satıyorlar. nankörlük diye buna denilir herhalde. bunlardan ne Türklüğe ne de KKTC ye fayda olmaz. az yerli olun kardeş. ne bu yangından mal mı kaçırıyorsunuz. daha sizi tanıyan iki üç ülke var, böyle TL den çıkalım diye laf ediyorsunuz.
    Cevapla
  • Vatansevdalısı 5 yıl önce Şikayet Et
    "SİZİN SUYUNUZ ISINDI" anlaşılan gerekli uyarı yapılmalı. "HAİNLER" de temizlenmeli.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Erdoğan'dan son dakika emekli maaşı açıklaması: Masaya yatıracağız!
Yerel seçimler dünya basınında: Başa baş bir yarış