Erdoğan'dan Erzurum'da indirim müjdesi

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, Erzurum Mitingi'nde vatandaşlara seslendi. Erdoğan Rusya'dan aldığımız doğalgaz fiyatında indirim talep etmiştik. 2015-2016 için geçerli olmak üzere yüzde 10,25 oranında fiyat indirimi konusunda mutabakata vardık" dedi.

GİRİŞ 26.05.2018 16:02 GÜNCELLEME 26.05.2018 16:15
Bu Habere 95 Yorum Yapılmış

Erdoğan, "Avrupa'da HDP'ye meydanlarda miting yapma müsaadesi veren yönetimler, AK Parti'ye oralarda müsaade etmiyorlar, salonlarda yer vermiyorlar. İsteseniz de istemeseniz de Bosna Hersek size yetti" dedi. Erdoğan, güvenlik korucularının ücretlerinde 135 liralık bir iyileştirme daha yaptıklarını duyurdu. Erdoğan, "Rusya'dan aldığmıız doğalgaz fiyatında indirim talep etmiştik. 2015-2016 için geçerli olmak üzere yüzde 10,25 oranında fiyat indirimi konusunda mutabakata vardık. Bu iki yılda aldığımız doğalgaz için indirim farkı olarak 1 milyar dolar ödeme yapılacak" dedi.

Erdoğan'ın açıklamalarından satırbaşları:

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Erzurum İstasyon Meydanı'nda düzenlenen mitingde konuşuyor. Erdoğan'ın konuşması özetle şöyle: "Dedik mitingimize nereden başlayalım, bundan önce olduğu gibi Erzurum'dan başlatalım. Buradan kardeşlerime sevgilerimi, sayglarımı yolluyorum. Dadaşlar sizin Allah'ınıza kurban. Tanklarla, tüfeklerle milletimin üzerine gelene 15 Temmuz'da milletimiz gereğini yaptı. Şimdi, 24 Haziran'a güzel bir başlangıç yapmak istiyoruz. Güçlü Meclis için hazır mıyız? Cumhur İttifakı, AK Parti ve şahsımı desteklemeye hazır mıyız?

AVRUPA'YA SERT SÖZLER

Avrupa'da PKK terör örgütünün, PYD'nin, YPG'nin ön kuvveti durumunda olan HDP'ye meydanlar miting yapma müsadesi veren yönetimler, AK Parti'ye müsaade etmiyorlar. Neden, ne kadar engellersek, o kadar iyi diyorlar. İsteseniz de, istemeseniz de, Bosna Hersek size yetti. Dadaşlar size yeter. Vakit birlik vakti. Unutmayın yaparsa yine AK Parti yapar. İnşallah sizlerin desteği ile irade, erdem ve cesaret ile Türkiye şahlanacak. Hiç endişeniz olmasın. Erzurum, bizim Anadolu'daki güzel başlangıcımızın anahtarıdır.

'TERÖRİSTLER ERZURUM'A MUSALLAT OLMAK İSTEDİ AMA TUTUNAMADILAR'

İl kongremize geldiğimizde, Erzurum'un bizim için ne anlama geldiğini anlatmıştım. Erzurum kurucu şehir olması nedeniyle, birçok saldırıya ve işgale maruz kalmıştır. Budan 180 ve 190 yıl önce işgal, 1 asır önce de Sarıkamış'ın acısıyla kavrulmuştu. Ama Erzurum her zaman ayağa kalkmayı başarmıştır. Kazım Karabekir Paşa'nın sağladığı sukunet burada hala sürüyor. Bir ara teröristler Erzurum'a musallat olmak istedi, ama tutunamadılar. Dadaş'ın olduğu yerde hiç terörist olabilir mi? 24 Haziran öncesi buna çok dikkat edelim. Dadaşlar, 24 Haziran'da 6'da 6 yapmaya hazır mıyız? Gece gündüz, durmak yok, yola devam. Kardeşlerim, askerimiz,jandarmamız, polisimiz, güvenlik korucumuz ile teröristlere dağları, ovaları dar ediyoruz. Cudi'de, Gabar'da Bestler-Dereler'de biz varız. İnlerine girdik, inlerine. Onlar kaçıyor biz kovalıyoruz. Afrin'de etkisiz hale getirilen terörist sayısı 4 bin 475 oldu. Kuzey Irak'ta etkisiz hale getirilen 414 oldu. Bunu biden siz istiyorsunuz, şehidimizin kanı yerde kalmasın diyorsunuz."

 

 

GÜVENLİK KORUCU ÜCRETLERİNE ZAM MÜJDESİ

Ben size diğer adaylar gibi gelip huzurunuzda palavra mı atayıp atmam. Biz bugüne kadar hiçbir zaman ne aldatan olduk ne aldanan olduk. Biz yapılanı her zaman yapıyoruz, yapmaya devam ederiz. Son dönemde terör örgütünün güvenlik korucularımızı hedef alması boşuna değil. Güvenlik korucularımız terörle mücadele daha etkin görevler üstleniyor. Gerekli şartlara sahip güvenlik korucularımızın bir kısmını uzman erbaş olarak da değerlendiriyoruz. Şimdi güvenlik korucularımızın ücretlerinde 135 liralık daha iyileştirme yapıyoruz. Bu sabah evden çıkarken torunuma dedim ki: Eymen RABİA'yı göster dedim. Bak evde Eymen hazır. Sizde hazır mısınız? Tüm Batı duysun. Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet.

'O BİSİKLETE BİNMEYE DEVAM ETSİN'

Çıkmış bir tanesi diyor ki ben araba üretmem. Benim için de diyor ki 20 yıl geriden takip ediyor diyor. O bisiklete binmeye devam etsin. Kardeşlerim öbürü de kalkmış ben Kanal istanbul'u yaptırmayacağım diyor. Siz zaten 24 Haziran'da benim aziz milletim kime yürü diyeceğini biliyor. Yatırım yapmadan istihdam olur mu?"

RUSYA'DAN ALINAN DOĞALGAZDA İNDİRİM

Rusya'dan alınan doğalgazda indirim uygulanacağını açıklayan Erdoğan, "Bir müjdeyi daha paylaşmak istiyorum. Rusya'dan aldığımız doğalgazın fiyatında indirim talep etmiştik. Bu talep karşılanmayınca uluslarası tahkime başvurmuştuk. Uzun müzakereler sonunda Rusya ile bu ülkeden aldığımız doğalgazda yüzde 10.25 fiyat indirimi konusunda mutabakata vardık. 2 yılda aldığımız doğalgaz için ülkemize indirim farkı olarak 1 milyar dolar ödeme yapılacak" dedi. 

BU İŞ USTALIK İŞİDİR

Bu iş ustalık işidir. Biz çıraklığı belediye başkanlığında yaşadık, kalfalığı başbakanlıkta yaşadık, ondan sonra ustalık dönemi başladı. Cumhurbaşkanlığı sürecinde de bunu yaşadık, devam ediyoruz. Şimdi diyoruz ki usta yola devam ediyor. Güçlü Meclis, güçlü hükümet, güçlü Türkiye hedefinin ışığı İnşallah Erzurum'dan yükselecek. Biz ışığı yükseltmeye çalıştıkça birileri de söndürmeye çalışıyor. Bizi bölemeyeceksiniz, parçalayamayacaksınız.

SEÇİM KAZANACAKLARINI SANIYOR

Ana muhalefetin adayı çıkmış yerli otomobilden Kanal İstanbul'a kadar ne kadar proje varsa hepsini iptal edeceğim diyor. Dikkat ediniz Türkiye için hiçbir şey vaad etmedikleri gibi yapılacak işleri engelleyerek seçim kazanacaklarını sanıyor. 2023'e kadar Türkiye'yi iki kat daha büyütmeyi hedefliyoruz. Almanya'da otomobil fabrikasına olan hayranlığını dile getirip yerli otomobile karşı çıkıyor. Bu ne gaflet! 28 milyar dolar biz otomotiv ihracatından elde ediyoruz. Bu ne cehalet. Tesisleri gez! Gör bakalım Türkiye neler yapıyor. Yerli marka otomobilimizin önümüzdeki yıl prototip hazır olacak. Elektrikli ve sürücüsüz otomobili hedefleyen bir projeyi ilkel bulanın bilhassa kendisi ilkeldir. Bunlar cami bulsa cami fabrika bulsa fabrika yıkar. Enkaz vaat edenlere cevabımızı yatırımlarımızla vermeye devam edeceğiz.

YORUMLAR 95
  • yiğido 5 yıl önce Şikayet Et
    bedelli askerlik istiyoruz
    Cevapla
  • Baris 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu haftanin ismi mùjde haftasi arkadaşlar
    Cevapla
  • Hikmet 29 5 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaşlar beni yanlışa çekmeyelim lütfen ne olup bittiğini enaz benim kadar fakındasınız en samimi dugularımla diyorum allah yar ve yardımcımız olsun inşallah devlet büyüklerimiz bu sorunları çözecektir umarım Allahın izni ile inşallah Allah var gam yok.
    Cevapla
  • Hikmet 29 5 yıl önce Şikayet Et
    Niyetim sadece haklılıktır çünki geçim sıkıntısı ve hayat mücadelesi vermektir en doğru biçimde buyüzden hakkımı savunmakdurumdayı eminimki milyonlarca kişiyle hem fikiriz durumumuz budur acı ama gerçek daha ne diyelim her yerde aynı sorunlar var buda bir gerçek her geçen gün dahada kötüye gitmekte ama Haktan hayırlısını diliyorum.
    Cevapla
  • Hikmet 29 5 yıl önce Şikayet Et
    Özel şirket çalışan işçileri çok madur durumda işveren hertürlü zotluğu yapıyor meydanı boş buldular hertürlü yokuşa sürüyorlar sayın cumhur başkanım lütfen buişe elatın çokmu çok maduruz inanınki
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Muharrem İnce'den Özgür Özel'e çok sert tepki! Flaş İzmir uyarısı!
Murat Kurum paylaştı! Uğur Işılak'tan yepyeni seçim şarkısı! Sosyal medyayı salladı