HDP Almanya'da rezil oldu

Alman makamlarının göz yummasıyla HDP Köln'de düzenlediği mitingte büyük bir şok yaşadı. On binlerce kişinin katılacağı açıklanan mitinge yaklaşık bin kişi katıldı.

HDP Almanya'da rezil oldu
HDP Almanya'da rezil oldu
GİRİŞ 26.05.2018 20:21 GÜNCELLEME 26.05.2018 21:57
Bu Habere 67 Yorum Yapılmış

Türk siyasetçilerine seçim kampanyası yasağı getiren Alman makamları, HDP'nin Köln'de miting yapmasına göz yumdu. On binlerce kişinin katılacağı ifade edilen mitinge bin kişi bile katılmadı.

MİTİNGE BİN KİŞİ BİLE KATILMADI

Neumarkt meydanında düzenlenen ve organizatörler tarafından on binlerce kişinin katılacağı öne sürülen mitingde, Köln polis sözcüsünden edinilen bilgiye göre, yaklaşık bin kişi yer aldı. 

TÜRKİYE ALEYHİNE SLOGAN ATTILAR

Mitingin başlamasıyla açılan terör örgütü PKK paçavraları, Alman polisinin uyarısı ile indirildi. Meydandakiler, sık sık Türkiye ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan aleyhine sloganlar attı.

 

 

Köln'de, Temmuz 2016'da düzenlenen "Darbeye Karşı Demokrasi Mitingi" öncesi alınan ani mahkeme kararıyla, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın telekonferans yöntemiyle halka hitap etmesini yasaklayan Almanlar, bugünkü mitingde, HDP'nin cumhurbaşkanı adayı ve tutuklu eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın sesli mesajının dinletilmesine izin verdi. 

Mitingde konuşan gazeteci Hayko Bağdat, bu meydana gelen hiç kimsenin bir başkasını öldürmeyi istemediğini öne sürerek, bu topluluğa "terörist" diyenlerin, kendilerinin "terörist" olduğunu iddia etti.

Bağdat, konuşmasının ardından cep telefonunu ses sistemine bağlayarak, Demirtaş'ın "cezaevinden gönderdiğini" söylediği ses kaydını meydandakilere dinletti.

- AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu 

AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, HDP mitingiyle ilgili AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'deki seçimler için Almanya'nın aldığı seçim kampanyası yasağı kararının, "antidemokratik bir uygulama" olduğunu ancak, madem böyle bir kural varsa bu kuralın, tüm partiler için aynı derecede geçerli olması gerektiğini belirtti.

Yeneroğlu, "Almanya'da hali hazırda 7-8 HDP'li milletvekili, her yerde her gün halka açık programlar yapıyor ve bu programlar da terör örgütü PKK'lılar tarafından organize ediliyor. Bu programların engellenmesi ve PKK'lıların deşifre edilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Köln'de düzenlenen miting gibi diğer eyaletlerde de çeşitli programlar düzenleniyor ve bunların tamamının engellenmesi gerekiyor. Vatandaşların da bu oynanan oyunu görüp sandığa akın etmesi gerekiyor." diye konuştu. 

YORUMLAR 67
  • Yakub 5 yıl önce Şikayet Et
    Zaten rezil idi zail olmayada mahkumdurlar. Hdp nin ambleminde zakkum ağacı amblemi var. Bu ne demek?
    Cevapla
  • Halil 5 yıl önce Şikayet Et
    Kurtlerin dusmani ve boluculer Hdp liler..dis guclerin Ajanlari..
    Cevapla
  • Çiçek 5 yıl önce Şikayet Et
    Ben kürtlerin bu ülkeyî bölmek isteyen insanlara fırsat vermesin diyorumcünkü hepimiz müslümanız içten ve dıştan kimlik bölmesi çalışmaları var hainler iş başında benim dedemin amcası bu ülke için savaşmıştı ben bir türküm ve kürdüm bizi bölmeye çalışanlara fırsat vermesin Rabbim hepmiz din kardeşiyiz en önemlisi bu
    Cevapla
  • selahaddin 5 yıl önce Şikayet Et
    söylediklerine katılıyorum/ yıllarca müslüman kürt halkı ezildi sürgün edildi faili meçhullere kurban edildi müslüman türk kardeşlerden çıt çıkmadı çok garip değilmi (1920lerde olduğu gibi ihtiyaç duyulunca din kardeşiyiz sonrasında hepimiz türküz aksini inkar eden varsa defolsun dendi yıllarca)
    Cevapla
  • 3 4 5 yıl önce Şikayet Et
    Ya hu ne bin kişide söz ediyorsun üç dört kişi Ancak vardılar
    Cevapla
  • Arif 5 yıl önce Şikayet Et
    Ben almanyada yaşayan bir kürt kökenli türk vatandaşıyım bu mitinge bende katıldım demokraside her kesimin temsil edilme ilkesine göre hdp liyim mitinge çok az katılım olduğu için fazla gürültü yoktu yanımda olan insanların Konuşmalarına kulak misafiri oldum anlamadığım bir dil konuşuyorlardı sonra ermeni olduğunu anladım ve yanlarına gelen siyah saclı insanlarla inglizce konuşuyorlardı şöyle biraz dolaştım her yerde vardılar miting alanını terketim bu işin içinde bir iş var.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan'dan dev operasyon sinyali: Sınırımız komple garanti altına alınacak
AB'den çok sert seçim açıklaması: Sonuçlarına katlanacaklar