Trump'tan Türkiye'ye eleştiri: Onu kurtaracağız!

ABD Başkanı Donald Trump, Türkiye'de tutuklu yargılanan rahip Brunson'a 'Seni kurtaracağız' mesajı gönderirken, Türkiye'yi eleştirdi.

Trump'tan Türkiye'ye eleştiri: Onu kurtaracağız!
Trump'tan Türkiye'ye eleştiri: Onu kurtaracağız!
GİRİŞ 28.05.2018 22:15 GÜNCELLEME 29.05.2018 09:14
Bu Habere 206 Yorum Yapılmış

ABD Başkanı Donald Trump, Ekim 2016'dan beri FETÖ ve PKK için faaliyet yürütmekten Türkiye'de tutuklu yargılanan ve rahip Andrew Craig Brunson için bir kez daha çağrıda bulundu.

BEYAZ SARAY'DA KONUŞTU

 

Venezüella'nın CIA hesabına casuslukla suçlayarak tutuklayıp 2 yıl sonra serbest bıraktığı Amerikalı misyoner Josh Holt'u Beyaz Saray'daki Oval Ofis'te ağırlayan Trump, kameraların önünde, Washington-Ankara ilişkilerindeki gerilim sebeplerinden birine dönüşen ABD'li rahiple Brunson ilgili de açıklamalar yaptı.

"PENCE İÇİN 'ÇOK HASSAS' KONU"

Trump, Başkan Yardımcısı Mike Pence'in Evanjelik tarikatından olduğundan özellikle serbest kalmasını istediği Brunson için mücadele ettiğini dile getirdi. 

"CASUS DİYORLAR, AMA DEĞİL"

''Bizim rahip Brunson'ımız var, harika bir Hıristiyan rahip, Türkiye'de bulunuyor. Uzun zamandır orada. Onun bir casus olduğunu söylüyorlar, ama o casus değil'' diye konuşan Trump şöyle devam etti:

PAPAZA SESLENDİ: SANA BİR NOKTADA YARDIM EDECEĞİZ

''Rahip Brunson, umarım bizi duyabiliyorsunuz, bir noktada size yardım edeceğiz. Bunun üzerinde uzun zamandır çalışıyoruz. O uzun zamandır orada ve kendisi tümüyle masum bir adam. Hep birlikte çalışacağız ve bırakılması için çalışmaktayız. O zor zamanlar geçiriyor.''

"TÜRKİYE'DEKİLERLE KONUŞUYORUZ"

ABD Başkanı ''Türkiye'de yargılanması devam ediyor, ama yargı süreci de pek yargı süreci değil. Ve Türkiye'dekilerle bu konuda bir şey yapılması için konuşuyoruz'' ifadelerini kullandı.

Geçen haftalarda Trump, Brunson hakkında ''O casus ise ben ondan da casusum'' diye tweetlemişti.

İzmir'de yargılanan rahip için 35 yıl hapis isteniyor.

YORUMLAR 206
  • TALHA 5 yıl önce Şikayet Et
    ajan brunson diyecekti galiba,rahipmiş ne rahipi, papaz kılığında cia ajan olduğu kanıtlandı ve kesinleşti,haa bir ajanı bu kadar savunmazlar bu şeytanlar ama amaç farklı,yani bakın bakın bizde istiyoruz sizde vermiyorsunuz havası oluşturmak ve bizim istediğimiz kişilere çöreklenmek ve korumak
    Cevapla
  • Asım 5 yıl önce Şikayet Et
    Yüksek bir binanın tepesine bağlayalım. kingkong gelip kurtarsın.
    Cevapla
  • vatan sever 5 yıl önce Şikayet Et
    sizdeki pensilvanyadakı papazı verin sizin papazı alın abd sende hukuk var da bizi arap aşiretimi zandınız aklınızı başınıza alın KARŞINIZDA TÜRKİYE CUMHURİYETİ DEVLETİ OSMANİ VAR UNUTMAYIN VAKTİ ZAMANDA BİZE VERGİ ÖDEDİĞİNİZİ
    Cevapla
  • Soner 5 yıl önce Şikayet Et
    Al Papazı ver Papazı !
    Cevapla
  • sadi 5 yıl önce Şikayet Et
    türkiye bi rahip yüzünden abd yle ilişkileri germemeli ateş olsa bu rahip cürümü kadar yakar ver kurtul belki başlangıç olur turup koyu dindar gönlü olsunda bakalım ne olur bahanesi kalmaz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yeniden Refah Partisi’nin arkasındaki güç kim! İstanbul’da oyun oynuyorlar…
Savunma Sanayii'nde bir ilk! ABD, Türkiye'den almaya başladı