Kurtulmuş: Erbakan'a da Özal'a da aynısını dediler

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, muhalefete yüklenerek, '' Bu geri kafalılar Erbakan Hoca'ya da, Özal'a da 'yaptırmayız’ dediler. Aynı, laflar aynı gerici kafa, aynı geri kalmış kafa'' ifadelerini kullandı.

Kurtulmuş: Erbakan'a da Özal'a da aynısını dediler
Kurtulmuş: Erbakan'a da Özal'a da aynısını dediler
GİRİŞ 30.05.2018 00:27 GÜNCELLEME 31.05.2018 14:04
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Dünya Erdemli ve Sanayici İş Adamları Derneği (DERSİAD), Altın Nesil Vakfı (ANEV) ve Medya Platformu medya dünyasını ve iş adamlarını iftar davetinde buluşturdu. Deniz Köşk Davet ve Toplantı Salonu’nda 29 Mayıs Salı günü gerçekleşen iftar davetinde Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, Nevşehir AK Parti Milletvekili ve Meclis Divan Kâtibi Mustafa Açıkgöz ve İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Gaffar Demir de yer aldı. Medya Platformu Başkanı Ahmet Durkaya, DERSİAD Genel Başkanı Mustafa Çınar ve ANEV Başkanı Doğan Gökmen’in ev sahipliğinde gerçekleşen iftar davetine iş ve medya dünyasından yaklaşık bin kişi katıldı.

Etkinlikte konuşan Bakan Numan Kurtulmuş, günün İstanbul’un fethinin 565. yıldönümü olduğunu hatırlatarak, şehrin daha önce defalarca kuşatıldığını fakat alınamadığını, Fatih Sultan Mehmet’in fetihteki başarısının en önemli etkenlerden birinin ufuk zenginliği olduğunu belirtti.

'FETİH SADECE ASKERİ BİR ZAFER DEĞİLDİR'

 

 

Bakan Numan Kurtulmuş, “Fetih sadece askeri bir zafer değildir. Fetih teknolojik bir üstünlük, manevi bir üstünlük ve bir ufuk zenginliği meselesidir.” dedi.

Az bir süre kalan 24 Haziran seçimlerine de değinen Bakan Kurtulmuş, Cumhuriyet tarihi siyasi rekabetleri incelendiğinde yeniliklerin ve teknolojik gelişmelerin önünde bir engel olarak duran bir zihniyetin hep var olduğunu aktardı.

Bu gerici zihniyetin bugün de ülkenin kalkınmasını ve ekonomik olarak çok daha ileri seviyelere ulaşmasını sağlamak için çalışan iktidarın karşısında durduğunu ifade eden Bakan Numan Kurtulmuş, şunları söyledi:

'ERBAKAN'A DA YAPTIRMAYIZ DEDİLER'

“Rahmetli Erbakan Hoca 1970'li yıllarda ağır sanayi hamlesinden bahsettiği zaman ‘Yaptırmayız’ dediler. Onun öncesinde rahmetli Menderes Türkiye'nin sanayileşme meselesini başlattığı zaman ‘Yaptırmayız’ dediler.

Sonrasına gelin rahmetli Özal, Türkiye'de bir şeyler yapmaya çalıştığı zaman ‘Yaptırmayız’ dediler. Şimdi diyorlar ya ‘Biz iktidara gelirsek araba yaptırmayacağız, Çanakkale Köprüsü'nü yaptırmayacağız.’ Aynı, laflar aynı gerici kafa, aynı geri kalmış kafa.”


'ELE GÜNE MUHTAÇ OLMAYACAĞIZ'

Cumhurbaşkanı adaylarının açıklamalarından örnekler veren Bakan Numan Kurtulmuş, “Cumhurbaşkanı adaylarından bir tanesi, ‘Araba 20 sene evvelin işi’ diyor. Doğru söylüyor. Hatta 30 sene öncesinin işiydi. Ama senin kafanda olanlar Türkiye'nin, 30 sene 40 sene evvel araba yapmasına müsaade etmediler, mani oldular, önünü kestiler. Senin kafanda olanlar Türkiye'nin uçak yapmasının önüne geçtiler. Şimdi bunları aşıyoruz teknolojik ekonomik üstünlük inşallah sağlanacak ele güne muhtaç olmayacağız.” şeklinde konuştu.

Türkiye’nin sorumluluğunun, sadece kendi sınırlarının bulunduğu Anadolu topraklarından ibaret olmadığını aktaran Bakan Kurtulmuş, dünyanın neresinde mazlum, Müslüman bir halk, topluluk varsa gözünün, kulağının Türkiye’de olduğunu vurguladı. 

Türkiye’nin bu sorumluluğu yerine getirmek için daha güçlü bir ülke olması gerektiğinin altını çizen Bakan Kurtulmuş, bunun için yeniliklerin, kalkınmanın, gelişmenin önünde duran gerici zihniyetin engellerine takılmadan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde kurulacak güçlü Türkiye idealine ulaşmak için 24 Haziran seçimlerinin çok büyük bir önem taşıdığını söyledi. 

Bu sene iftar programını aynı vizyona sahip kardeş STK ile gerçekleştirdiklerinin belirten Medya Platformu Başkanı Ahmet Durkaya; “Kutsal kitabımıza yapılan saygısızlık ve İslam alemine yönelik yapılan katliamlar Ramazan ayını buruk geçirmemize sebep olsa da hiçbirimiz rehavete kapılmadık. Geleceğin varisleri olarak tarihimizi biliyor ve şu dönemde Hakktan hakikatten yana olan güçlü medyanın öneminin farkındayız. Bu kapsamda da birlik ve beraberliğin karşısında duran yazılı ve görsel medyanın biz de karşısında duruyoruz.

İftar programında DERSİAD’ın vizyon ve çalışmaları ile ilgili açıklamalarda bulunan, ticaret ahlakının önemine değinen DERSİAD Genel Başkanı Mustafa Çınar, “Kurulduğumuz günden bu yana ticarette erdem, ahlak ve fazilet temellerini esas alarak çalışmalarımıza devam ettik. Ticaretin ve kazancın helalliğini hep ön planda tutunmaya çalıştık. Bundan sonra gerçekleştireceğimiz projelerle ecdadımızın kurduğu faziletli toplumu yeniden diriltmek ve yeşertmek hedefindeyiz. DERSİAD olarak yozlaşmış ticaret anlayışını ortadan kaldırmak için var gücümüz ile çalışacağız” dedi.

Bakan Numan Kurtulmuş, iftarın ardından Avcılar Merkez Camii’nde teravih namazını kıldı namaz sonrasında cami yakınlarındaki Emekliler Parkı’ndabir süre vatandaşlarla sohbet etti, daha sonra da Avcılar’daki bir şehit ailesini ziyaret etti.

YORUMLAR 3
  • medeniyet 5 yıl önce Şikayet Et
    Şehirler medeniyetin beşiği, insanlığın hafızasıdır. Ebeveynin mirasıdır. Zemheride kara, gülbahar veya nevbaharda yağmura(sele) teslim edilmemeliler. Lazım gelen odurki; Mazinin sözü medeniyetlere nakşında temsiledeler bizi.
    Cevapla
  • hako 5 yıl önce Şikayet Et
    Cahil hurafeler partisidir chp.
    Cevapla
  • HalitBinVelit 5 yıl önce Şikayet Et
    Aynen! Çağ dışı kalmış Seri üretim bunlar :)).
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Adliyede büyük yüzleşme! Polat ve Banu Parlak karşı karşıya
7 ilde DEAŞ operasyonu: 23 gözaltı