Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sıra oraya da gelecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Diyarbakır'da düzenlenen iftar programında önemli açıklamalarda bulundu.

GİRİŞ 03.06.2018 21:57 GÜNCELLEME 04.06.2018 09:16
Bu Habere 35 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, TÜYAP Diyarbakır Fuar Merkezi'nde düzenlenen iftar programında önemli açıklamalarda bulundu. 

Erdoğan, 2018 Türkiyesi'nde artık Kürt sorunu olmadığını belirterek, "Bazıları Kandil'den atıp tutuyor. Öyle kuru kuruya atıp tutmakla olmaz. Sıra oraya da gelecek tabii. Bizim önümüzdeki tek sorun, terör sorunudur. Hamdolsun artık onu da çözüyoruz." diye konuştu.



'KANDİL'DEKİ BARONLARA ŞAMAR OLACAK'

Bugün Diyarbakır'da tarihe geçeceğine inandığım bir miting gerçekleştirdik. Diyarbakır bizi bugün büyük bir hasretle bağrına bastı. Sıcağa ve oruca rağmen miting meydanını hınca hınç dolduran kardeşlerime teşekkür ediyorum. Diyarbakır'ın tarihi duruşuyla kardeşliğimize uzanan ellere cevap verdiğine inanıyorum.



24 Haziran, Diyarbakırlı gençleri bile bile ölüme gönderen Kandil'deki terör baronlarına vurulan bir şamar olacaktır. PKK'nın desteklemiş olduğu malum partinin biizim değerlerimizle alakası var mı? Bunlar ateist, bunlar dini istismar eden kişiler.

'SIRA KANDİL'E DE GELECEK'

Afrin'de Zeytin Dalı operasyonunu yaptık mı? Yaptık. Mehmedimiz, komandolarımız hep birlikte Afrin'de zaferi yakaladılar. Bazıları Kandil'den atıp tutuyor. Sıra oraya da gelecek.

Analar ağlamasın diye demokratik açılımı çözüm sürecini biz devreye aldık. Terör sorununu bu ülkenin gündeminden kaldırmak için terör örgütünün ihanetlerine rağmen bu süreci devam ettirdik. Kürt kardeşlerimin sıkıntılarını çözmeye çalıştık. Yüzlerce düzenlemeyi hayata geçirdik.



'2018'İN TÜRKİYE'SİNDE ARTIK KÜRT SORUNU YOK'

Terör sorununu bu ülkenin gündeminde tamamen kaldırmak için bölücü örgütün sabotajlarına ve ihanetlerine rağmen bütün bu süreçleri kararlılıkla devam ettirdik. Bir dönem ötekileştirilmiş diğer vatandaşlarımızla beraber Kürt kardeşlerimin de sıkıntılarını çözmek için çalıştık. Kültürel haklardan eğitime, yerleşim birimlerinin isimlerinden seçmeli derslere, Kürt dili ve edebiyatı bölümlerine kadar hemen her alanda yüzlerce düzenlemeyi biz hayata geçirmedik mi? Sadece hakka ve halka güvenerek halis niyetle çıktığımız bu yolda hamdolsun Kürt sorununu çözmeyi başardık.

Evet, 2018'in Türkiye’sinde artık Kürt sorunu diye bir sorun yoktur. Çünkü eski Türkiye'de Kürtlerin bizatihi kendileri bir sorun olarak görülüyordu. Bugünün Türkiye’si hiçbir vatandaşını sorun olarak görmüyor. Türkiye artık bu tür yersiz kaygıların tamamını aşmış bir ülkedir. Bizim önümüze ki tek sorun terör sorunudur. Hamdolsun artık onu da çözüyoruz. Sizlerin desteği, güvenlik güçlerimizin başarılı operasyonlarıyla terör sorununun da üstesinde geliyoruz, geleceğiz. 780 bin kilometrekare vatan toprağının bir karışında dahi eli kanlı katil sürülerine hayat hakkı tanımayacağız. Hele hele bir dönem olduğu gibi sokak çetelerinin bölge halkına musallat olmasına asla müsaade etmeyeceğiz



16 yıldır hiçbir zaman milletimizin taleplerine kulak tıkamadık. Kendimizi mükemmel bir noktada görmedik. Hep daha iyisini yapmaya hedefledik. Asla taviz vermeden toplumumuzun bütün kesimlerinin taleplerini karşılamaya devam edeceğiz. Herkesin özgürlükleri alabildiğine genişlemiştir. Biz yapıyoruz, onlar yıkıyor. Yakılan, yıkılan Diyarbakır'ı yeniden ayağa kaldırdık.

'AYRIMCILIK TEDAVÜLDEN KALKMIŞTIR'

İnsanlarına etnik kökeninden, dilinden, dış görünüşünden, sakalından, sarığından, başörtüsünden, feracesinden, poşusundan dolayı ayrımcılık yapan devlet anlayışı tamamen tedavülden kalkmıştır.  Her ne kadar muhalefet hazımsızlık duysa da bugün 16 yıl öncesine göre daha özgür bir Türkiye var.

'ESERLER ORTADA'

Eserler ortada.Kürt, Türkmen, Arap ayrımı yapmadan tüm mazlumlara sahip çıkmaya devam edeceğiz. Bizi bölmeye çalışanlara inat birbirimize kenetleneceğiz. CHP zihniyetinin bu ülkeyi tekrardan eski baskıcı, antidemokratik hale döndürmeyeceğiz

YORUMLAR 35
  • murtaza 5 yıl önce Şikayet Et
    seçim dönemi diye sözde kalmaz umarım.
    Cevapla
  • eyt 5 yıl önce Şikayet Et
    halkın ekmeğini çalanlar ne olacak sayın cumhurbaşkanım. idam geri gelsin. eyt
    Cevapla
  • sedat 5 yıl önce Şikayet Et
    inançlı kürt kardeşlerim size en çok hizmet eden Erdoğan onu desteklemezseniz ihanet etmiş olursunuz allah nankörleri sevmez
    Cevapla
  • Kozmopolitan 5 yıl önce Şikayet Et
    Ne güzel bir Resim böyle
    Cevapla
  • Bayram 5 yıl önce Şikayet Et
    Refi imtiyaz doğru karar...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Merkez Bankası anketi açıkladı: İşte yıl sonu dolar ve enflasyon tahmini
Gazze'deki zulüm Batı'yı İslam'a yönlendirdi: Avrupa'da on binlerce kişi Müslüman oldu!