Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan af açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan af tartışmalarına ilişkin, ''Bizim gündemimizde af diye bir şey yok. Kimse bize farklı yaklaşım göstermesin" ifadelerini kullandı.

GİRİŞ 10.06.2018 00:44 GÜNCELLEME 10.06.2018 01:26
Bu Habere 60 Yorum Yapılmış

Erdoğan, Yenikapı Avrasya Gösteri Merkezi'ndeki programın ardından Zeytinburnu'nda Merkezefendi Şehir Kütüphanesi'ni ziyaret etti. Burada gençlerle sohbet eden Erdoğan, daha sonra seçim otobüsü üzerinden vatandaşlara seslendi. 

AF AÇIKLAMASI

Kalabalıktan birisinin af şeklinde tezahüratta bulunması üzerine Erdoğan, şöyle konuştu:

"Bak canım kardeşim, bak cevap vermiyordum bu işlere şimdi vereceğim. Kusura bakmayın. Bakınız, şunu bilin, bizim gündemimizde af diye bir şey yok. Yani bu konularda kimse bize farklı yaklaşım göstermesin. Kimse bize farklı bir yaklaşım göstermesin. Yani insan, eğer yargı haklarında bir hüküm vermişse, içeriye girmişse, onları affetme yetkisi bizim değil. Bu bir. İki, şu anda Parlamento'nun böyle bir işlevi yok, bu da ortada. Biz kalkıp da bu işi oya tahvil etmek için bir af çıkartmayız. Bunun istismarına da fırsat vermeyiz. Böyle bir şeye hakikaten olması gerekenler varsa bunlar seçim sonrası konuşulacak şeylerdir. Seçimden sonra olabilecek bir şey varsa bunlar yapılır ama şu anda seçime kalmış 14 gün, 13 gün kalkıp bunu istismar etmek. Böyle şey olmaz. Değil mi? Şu anda benim halkımın içinde idam isteyenler var. Ben ne dedim? Bu FETO'culara, bu insanları haksız yere katledenlere, eğer bana Meclis'ten geçer de önüme gelirse ben bunu onaylarım dedim. Fakat bunların hepsi şu anda geride. Biz şu anda önce seçimlere bakıyoruz. Seçimleri bir hayırlısıyla inşallah halledelim."

 

 

YORUMLAR 60
  • Asım Çetin 5 yıl önce Şikayet Et
    Seçim sonrası bu sorun uygun bir formülle mutlaka çözülmelidir. Vicdanları sızlatmadan herkese ikinci bir şans verilebilir.
    Cevapla
  • Misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    Mahkumlara af gelmesi lazım toplumun buna ihtiyacı var
    Cevapla
  • Vicdan 5 yıl önce Şikayet Et
    AF su anda çok gerekli Unutmayı herkes mahkum adayı bazen İnsan hata yapabilir ama pişman olur Bir şans hak ediyor
    Cevapla
  • Yocu 5 yıl önce Şikayet Et
    Af gerçekten şart çok magdur insan var içerde
    Cevapla
  • ali 5 yıl önce Şikayet Et
    cezaevinde olanları düşünün af var, yok, var,yok. Bu kişiler şu anda ne haldedir ? ülkede 15 temmuz öncesi yargı fetönün elindeymiydi? 4600 hakim savcı meslekten ihraç edildimi ? siz söyleyin şimdi af gereklimi , gerekli değilmi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
IMF'den küresel ekonomi açıklaması: Endişelenecek çok şey var
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Son asrın en büyük katliamlarından birisi Gazze'de yaşanıyor