Erdoğan'ın 1'inci sıraya yazdığı isimden çarpıcı tespit

Ak Parti Ordu 1’inci sıra Milletvekili Adayı Doktor Şenel Yediyıldız, 24 Haziran’daki Türkiye’nin kritik seçimini Haber7’ye değerlendirdi.

GİRİŞ 11.06.2018 09:30 GÜNCELLEME 11.06.2018 11:14
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Ordu’ya görevlendirilen Vakıf Guraba Hastanesi eski Başhekimi Doktor Şenel Yediyıldız, yoğun bir tempoda seçim çalışmalarını yürütüyor. Ordu'yu ilçe ilçe, sokak sokak, ev ev dolaşan Yediyıldız, seçim çalışmaları ile ilgili Haber7 Yayın Koordinatörü Osman Ateşli'ye değerlendirmelerde bulundu.

Orduluların "Abi" diye kucakladığı Yediyıldız, Ordulu vatandaşlardan destek talep ederken, hemşehrilerinden Türkiye’nin geleceğine sahip çıkmalarını istedi.

Yediyıldız, 16 yıllık Ak Parti hükümetleri döneminde Ordu’ya yapılan devasa yatırımlara da dikkat çekti. Yediyıldız, muhalefet partilerinin "izahı mümkün değil" diye tanımladığı ittifak anlayışını da seçmenlere havale etti.

 

Ak Parti’nin tüm organlarıyla sürekli sahada vatandaşlarla birlikte olduğunu aktaran Yediyıldız, sandıktan çıkacak sonuç için de iddialı konuştu.

“CUMHURBAŞKANIMIZIN EMRİYLE GÖREVLENDİRİLDİK BUNUN SORUMLULUĞU OMUZLARIMIZDA”

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından Ordu’ya görevlendirildiniz. Adaylık süreci nasıl gelişti anlatabilir misiniz?

Daha önceki seçim dönemlerinde iki defa aday adayı olmuştum. Ancak bu dönem aday adaylığı noktasında bir başvuruda bulunmamıştım. Sayın Cumhurbaşkanımızın geçmişte söylediği bir sözü hiç unutmam. “Siz aranan bir adam olursanız gelirler bir gün sizi bulurlar” derdi. Ben de "Sayın Cumhurbaşkanım isterse bir gün bizi bulur, ihtiyaç görülmezse de bulmaz. Kader nasıl tecelli ederse etsin biz bu davanın adamıyız biz çalışacağız. Mücadele edeceğiz.” Derdim. Bu düşünce ile de aday adaylığı başvuru yapmamıştım.

Nitekim Cumhurbaşkanımız bizleri uygun buldu ve görevlendirdi. Bu bizim için büyük bir emir ve sorumluluktur. Biz illa milletvekili olacağız hırsıyla değil kutsal saydığımız bir sorumluluğu üstlenerek bugün Ordu’dayız.

“İNSANLARA EN ZOR ZAMANLARINDA YARDIMCI OLMANIN GURURUNU YAŞADIM”

Ordulu hemşehrileriniz tarafından çok sıcak karşılandığınızı, kısa bir süre olmasına rağmen onlarla kaynaştığınızı ve sizi sahiplendiklerini görüyoruz. Size ciddi bir teveccüh var. Vakıf insanı olmanız hasebiyle zaman zaman sahada geçmişte temasınız olmuş insanlarla kaşılaşıyorsunuz. Neler hissediyorsunuz?

Rabbim bana insanlarla iyi temas etmenin, insanlara en zor zamanlarında yardımcı olmanın gururunu yaşattı. Böyle bir meslek nasip etti. Göreve başladığım ilk günden beri ben mesleğimi o şekilde insanların faydası için kullandım. Hekimlik mesleğimin her aşamasını bu düşünce ile icra ettim. Bu dünyadan göçmeden önce ardında hoş seda bırakmak lazım. Bu da insanlara iyi davranmaktan onların duasını almaktan geçiyor. Biz o şekilde çalışmaya gayret ettik.

Yaşadıklarımdan örnek vereyim; Ben Vakıf Guraba Hastanesi'nde görev yaptığım dönemde ta Ordu’dan kalkıp bizlere tedavi olmaya gelen yüzlerce hatta mübalağa olmasın binlerce hemşehrimiz vardı. Ordu’da tedavi olma imkânı olmasına rağmen bana gelirlerdi. Çünkü yakınlık görürlerdi. Sadece “Allah razı olsun der” giderlerdi. Tam 25 yıl bu şekilde çalıştık. Bunun yanında uzun yıllar sivil toplum örgütlerinde çok ciddi çalışmalar yaptık. Ordu halkına hizmet için mücadele ettik. Geçmişte yakından ilgilendiğimiz Ordulu kardeşlerimle bugün seçim çalışmaları sırasında pek çoğu ile karşılaşıyorum. Bir şekilde onlara temas etmişiz. Aranızda iyilik köprüsü kurulmuş, duygusal bir bağ oluşmuş. Büyük teveccüh gösteriyorlar. Biz görevimiz neyse, sorumluluğumuz neyse onu yapıyoruz. Rabbim de inşallah başarıya ulaştıracaktır.

“TÜRKİYE ÇOK KRİTİK BİR DÖNEMEÇTE. SEÇMEN BUNUN FARKINDA”

Kritik bir seçim. Türkiye için kritik dönüm noktalarından biri diyeceğimiz bir seçim. Sokakta vatandaşlarla kucaklaştığınızda izleniminiz nasıl? Seçmen durumun farkında mı?

Milletimizin Sayın Cumhurbaşkanımızı ve Ak Parti’ye çok büyük teveccühü var. Biz Sayın Cumhurbaşkanımıza yönelik bu teveccühe merdiven olmaya, basamak olmaya çalışıyoruz. Sıkmadık el, dokunmadık yürek bırakmamaya çalışıyoruz. Bu temasın karşılığını da alacağız inşallah. Teşkilatlarımızla, vekil adayı arkadaşlarımızla, belediyelerimizle hep beraber bir çalışma yürütüyoruz.

Ben biraz doktorum biliyorsunuz. İnsanların elimizi tutuşundan, gözümüze bakışından ne demek istediğini anlıyoruz. Saha güzel. Saha çok güzel.

Sahada edindiğim ilginç bir izlenim de var. ”Hakikaten kritik bir dönemeçteyiz. Türkiye kendine sahip olmanın seçimini yapıyor.” Birinci olarak bu idrake sahip çok büyük bir seçmen kitlesi var. İkincisi Ordu'ya gerçekten çok büyük hizmetler yapılmış. Hükümetimiz olsun, belediyemiz olsun gecelerini gündüzlerine katıp inanılmaz eserler ortaya koydular. Bunu Ordu’nun ne tarafına bakarsanız hemen fark edebiliyorsunuz. Bu yapılanların karşılığını sandıkta vermek isteyen seçmenlerle karşılaşıyorum. Bir de her ne kadar başka partili de olsa, bizi görünce yumuşayan ve ilişki geliştiren hemşehrilerimizi görüyorum.

“GELECEĞE YÜRÜMEK İÇİN DEĞİŞİM KAÇINILMAZ”

Listelerdeki değişimler konusunda neler söylemek istersiniz.

Değişim kaçınılmaz bir gerçektir. Bu bir bayrak değişimi, bir nöbet değişimidir. Böyle kurumsal yapılarda değişim olmazsa kültleşme olur. Geleceği göremeyiz. Değişim yaşanmalı ki geleceği görebilelim. Yeni yüzler, yeni soluklar savunduğumuz davayı daha ileriye taşıyacaktır. Meseleye bu gözle bakmak lazım. Bu değişim sokaktaki vatandaşa da olumlu yansıyor. Yeni yüzlerle bir heyecan yükselmesi oluyor, daha gayretli oluyor. Bu değişimleri olumlu bulduğumu söylemek isterim. Herkesi memnun etmek gibi bir tabloyu görmek kolay değil. Bizden önce görev alan arkadaşlarımız da Ordu için çok şeyler yaptılar. Yapmış oldukları hizmetlere ben şahsım adına çok teşekkür ediyorum. Biz onların önümüze koydukları çıtayı daha ileriye götürmek için mücadele edeceğiz.

“TÜRK HALKI TERÖRİSTİ KUCAKLAYAN BİR ANLAYIŞA ASLA PRİM VERMEZ”

Muhalefette hiçbir benzerliği olmayan partilerin bir araya gelmesini, hatta terörle anılan HDP ile bile Erdoğan düşmanlığı üzerinden bir araya gelmelerini nasıl yorumluyorsunuz. Milliyetçi muhafazakar ağırlıklı bir seçmen kitlesine sahip Ordu’da bunların karşılığı olur mu?

CHP'NİN TABANI İSYANDA

Ordu geçmişte bir dönem CHP’nin ciddi oy alabildiği memleketti. Ne oldu da CHP Ordu’dan istediği oyu alamamaya başladı? Cumhuriyet Halk Partisi eski anlayışını kaybetti. Kuruluş değerlerine sahip çıkamadı. Halktan uzak, sadece aristokrat kesimin sözcüsü haline geldi. Millet bu ray değişikliğini benimsemedi. Kendi tabanında bile bu anlayışa isyan eden ciddi seçmen kitlesi var. Sahada zaman zaman bunlara da şahit oluyoruz.

Türk halkı teröristi ve terör yandaşlarını bile kucaklayabilen bir anlayışa asla prim vermeyecektir. Körü körüne takım tutar gibi bağlanılacak bir mesele değil bu… Ülke menfaatleri gereği salim kafayla düşünen hiçbir düşünce şu yaklaşımlara müsaade etmez. Hele hele CHP-HDP yaklaşımını asla kabul edemez. Bu memleket terörden çok çekti. Hala daha çekmektedir ve terör örgütleriyle amansız bir savaş vermektedir. En büyük savaşımız terörledir. Ve bu terörün en baş dinamiklerinden biri de HDP’dir. Ve CHP açıkça HDP’yi desteklemektedir. CHP seçmeni bile bunu kabullenemiyor. Bunu sahada da görüyoruz. Bu millet bunun kararını elbette sandıkta da verecektir. Benim çok şey dememe de gerek yok.

Muhalefetin söylemlerinin hiçbir ciddiye alınacak tarafı yok. Neymiş “iyilik, kardeşlik mutluluk” için geliyorlarmış. Zaten bizde bunlar var. Bizim insanımızın mayasında olan şeyler bunlar. “Yakıp yıkacağız” demekten başka bir şey söyledikleri yok. Karşı oldukları şeylerin yerine koyacakları hiçbir şey yok. Biz bunların neyini ciddiye alalım.

Hülasa; Türkiye’de milli duruş sergileyen partiler var. Bir de bu yerli ve milli duruşu gösteremeyen partiler var. Türkiye’nin bugün verdiği en büyük savaş bu gerçekle ilgilidir.

OYUMUZ 1 KASIMDAKİ ORANLARA ÇOK YAKIN

Yerel seçimde 20-0 gibi büyük bir başarı var. Üstüne referandum ve genel seçimlerde önemli bir oy oranı elde edildi. Siz 24 Haziran’da Ordu’da nasıl bir sonuç bekliyorsunuz?

Biz 6-0 olsun diyerek yola çıktık. Bu gayret ve samimiyetle çalışıyoruz. Bazıları hepsi niye sizden olsun diyor. Biz daha güçlü hizmet edebilmek için bunu istiyoruz. Yapacağımız çok şey var. Ankara’ya çok güçlü gidersek Ordu’ya hizmetimiz çok daha fazla olur. Meselemiz bu. Biz Ankara’ya çok güçlü gideceğiz ve hemşehrilerimizin tüm taleplerini alıp geleceğiz. Burada izahı bile mümkün olmayan ittifaklara heba edilecek oylarla bir bölünme yaşansın istemiyoruz. Bunun zararı memleketimize dokunacaktır. Biz güçlü bir ses verelim. Daha güçlü gelelim. Daha güçlü hizmet alalım. Derdimiz bu…

Parti olarak sürekli kamuoyu yoklamalarıyla da süreci takip ediyorsunuz. Elinize ulaşan bir anket sonucu var mıdır?

Net rakam vermeyeyim ama 1 Kasım seçim sonuçlarına yakın sonuçlar çıktığını söyleyebilirim. Biz bu oranın daha da üstüne çıkmayı hedefliyoruz. Rakiplerimizi de biraz aşağıya çekmeye çalışıyoruz. (Ak Parti Ordu il genelinde 1 Kasım’da yüzde 63,3 oy almıştı)

YENİ DEV PROJELER ORDU’YU UÇURACAK

Ülke genelinde çok önemli işler yapılıyor. Devasa projeler konuşuluyor. Ordu yeni dönemde hangi yatırımları konuşacak?

Ordu’ya da çok ciddi yatırımlar yapılıyor. Ordu Ak Parti iktidarında aldığı yatırımlarla en çok yatırım alan illerimizden biridir.

Bu yatırımlardan tamamlanmış olanlar var. Henüz tamamlanmamış olanlar var. Önce bunları bitireceğiz. Mesela Ordu çevreyolu. Tam 22 kilometre… 10 kilometresi tünel. Dağlar deliniyor, yol oluyor. Bu Ordu’ya yapılmış çok büyük bir yatırım. Kısa sürede açılacak. Ordu’yu İç Anadolu’ya oradan da Akdeniz’e bağlayacak tarihi bir otoyol yapılıyor. O da sona doğru yaklaşıyor. Hükümetimiz, Ordu’yu kavşakların buluşacağı bir şehir haline getiriyor. Şehir hastanesi ve limanla ilgili önemli çalışmalar var. Cumhurbaşkanımızın da müjdesini vereceği millet parkı projesi var. Yaptıklarımız da çok var. Havalimanı bunlardan bir tanesi. Dünyada bile örneği yok. Uçaklarda yer bulamıyoruz. Ordu için çok şey yapıyoruz. Şehrimiz çok daha güzel olacak. Yeni projeler Ordu’yu en gözde şehirler arasına sokacak. Ordu’yu aynı zamanda bir turizm şehrine dönüştürme hedefimiz var. Bu konuda da çok önemli gelişmeler sağlandı. Şehrimize yeni iş alanları kuruluyor. Özel sektör kamu işbirliği ile yeni istihdam alanları açacağız. Yeni yatırımları da ilimize taşıyıp teşvik etmeliyiz. O zaman daha başka olacak.

YENİ SİSTEM ‘ESKİ TÜRKİYE’ ANLAYIŞINI YOK EDECEK

24 Haziran’da Türkiye yepyeni bir sistemle tanışıyor. Bir anlamda meselenin ana teması diyebiliriz. Seçimlerden sonra Türkiye’de neler değişecek?

Yeni sistem eski Türkiye anlayışını yok edecek. ‘Eski Türkiye' tanımımı şöyle açayım; Sürekli hükümetlerin gelip gittiği, devlette devamlılığın sekteye uğratılmaya çalışıldığı dönemler yaşamışız. Darbelerle demokrasi sekteye uğratılmış, cumhurbaşkanı seçememişiz. Koalisyonlar olmuş. Sürekli bir kavgaya girilmiş. Sürekli hükümetler gelmiş gitmiş. Hükümetlerin ortalama ömrü 19 ay olmuş. Bu endişeler son bulacak bir kere… Türkiye huzura kavuşacak. Her alanda olduğu gibi yönetim anlayışında da istikrarlı bir ülke olacağız. Sayın Cumhurbaşkanlığımızın liderliğinde bu ülke çok daha ileriye gidecek. Kendi ihtiyaçlarını içeride karşılayabilen bir ülkeye dönüşeceğiz. Enerjiden savunma sanayine dev adımlar atılıyor. Düşmanlarımız da memleketimizi rahat bırakırsa bu eserler daha da büyüyecek. Bu seçimden sonra o düşmanların savaşmaktan vazgeçip pes edeceğini düşünüyorum.

Ülkemize olduğu gibi Ordulu hemşehrilerimizin de meselelerine sahip çıkıyoruz, çıkmaya devam edeceğiz. Bunun sözünü veriyoruz. Biz güçlendikçe bu millete daha çok sahip çıkma gücümüz olur. Ümmetin tüm dünyadaki sahipsiz mazlumlarına daha çok sahip çıkabiliriz. Bu ülkenin düşmanlarına korku veririz. Bu ülkeye yapılan amansız saldırıları def ederiz. Onun için milletimizden Türkiye’nin geleceğine sahip çıkmalarını istiyoruz.

YORUMLAR 7
  • Cenger 5 yıl önce Şikayet Et
    Orduya yeni fizyon yeni heycan katılacak inşallah
    Cevapla
  • hastasıyım 5 yıl önce Şikayet Et
    on numara bir insan ve dava adamı iyilik meleği bir tıp adamı sahip çıkın
    Cevapla
  • Murat 5 yıl önce Şikayet Et
    Şenel Yediyıldız Ordu için büyük bir fırsat inşallah Şenel hoca Orduyu büyük hizmetler yapacak.
    Cevapla
  • Tepealanlı 5 yıl önce Şikayet Et
    Ordu halkı inşaallah bu şansı çok iyi değerlendirecektir ordumuz için böyle şansı iyi değerlendirmek gerekir inşaallah hocamız ve yöre halkı için hayırlı olur
    Cevapla
  • belde 5 yıl önce Şikayet Et
    ORDU için bir şans. Doktorumuza çıktığı bu yolda başarılar diliyoruz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Savunma Sanayii'nde bir ilk! ABD, Türkiye'den almaya başladı
Seçime günler kala 3 parti, AK Parti ve Murat Kurum'a desteğini açıkladı