Meral Akşener Çiller'i hayal kırıklığına uğrattı

İçişleri Bakanı Soylu, DYP İstanbul İl Başkanı sıfatıyla, Meral Akşener’in istifasını isteği o fotoğrafın hikayesini anlattı.

GİRİŞ 14.06.2018 15:25 GÜNCELLEME 14.06.2018 16:38
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Soylu, Yeni Şafak’ın sosyal medya hesapları üzerinden yapılan canlı yayında DYP’li 32 ilçe başkanıyla 2000’de Meral Akşener’in istifasını istediği gün çekilen fotoğrafın hikayesini anlattı.

Fotoğrafın 'çok derin bir altyapısı' olduğunun altını çizen Soylu, şunları söyledi:

 

 

"Aslında çok derin bir alt yapısı var bu fotoğrafın. Bir kısmını burada söyleyebilirim. 1999 kongresiydi sanırım Akşener, Tansu hanıma karşı kurulan kongrede hareket etti. Tansu Hanım, Akşener’e önemli sorumluluklar vermişti. Şehit aileleriyle ilgili ve aynı zamanda bütün meselelerin içeresine müdahil etmişti."

"Akşener istikrarlı bir isim değil"

Soylu, "Meral Akşener’in kim olduğunu toplum bilmiyor. Biz beraber çalıştık" diyerek, şöyle devam etti:

"Önemli bir özelliği mesela 6-7 aydan sonraki bir olayı sürdüremez. Bir devamlılık sorunu vardır. Bulunduğu bir çizgi içerisinde istikrarlı değildir.

"Tansu hanım kendisine partide önemli görev vermişti. O bu dönemde aldığı görevlerden birinde istismar ortaya koydu ve parti camiasında bunu herkes bilir.

Bu istismar sayesinde Tansu Çiller’i hayal kırıklığına uğrattı. Çiller, Akşener’in partiden gitmesi için ortak bir karara vardılar. Hem başkanın hem de partinin güvenini istismar etti. Sağda solda partiye yönelik sözler üzerine başkanlık üzerine böyle bir açıklama yaptık."

 

YORUMLAR 1
  • TC Vatandaşı 5 yıl önce Şikayet Et
    99 dyp kongresinde muhalif kanatta Aytun Çıray ile birlikteydiler,yani partileşmeye köksal toptan üzerinden gideceklermiş. Şimdi iyi partide bu ikili ne hikmetse yeniden bir araya geldiler.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Turistik Diyarbakır Ekspresi ilk seferini yaptı!
Başkan Erdoğan'dan İsrail-İran açıklaması: İki taraf da farklı şeyler söylüyor