AK Partililere alçak saldırı: 4 ölü, 9 yaralı

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde AK Partililere yönelik silahlı saldırı sonucunda, Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın kardeşi Mehmet Yıldız'ın da aralarında olduğu 4 kişi öldü.

GİRİŞ 14.06.2018 19:25 GÜNCELLEME 14.06.2018 22:37
Bu Habere 142 Yorum Yapılmış

Alınan ilk bilgilere göre, ilçede seçim çalışmalarını yürüten AK Parti Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın da aralarında bulunduğu gruba, HDP'li olduğu öne sürülen silahlı kişilerce saldırı yapıldı. Karşılık verilmesi üzerine çıkan olayda silahla vurulan 12 kişi yaralandı.

MİLLETVEKİLİNİN KARDEŞİ DE HAYATINI KAYBETTİ

Suruç ve Şanlıurfa'daki hastanelere sevk edilen yaralılardan milletvekilinin ağabeyi Mehmet Ali Yıldız'ın da arasında olduğu 4 kişi müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

 


Olay yerine sevk edilen polis ekiplerinin müdahalesiyle yatıştırılan kavganın ardından bölgede kontrol sağlandı. Olayın ardından hastanelerin önünde toplanan tarafların yakınları, polis ekiplerince bulundukları yerden uzaklaştırıldı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba ile Vali Abdullah Erin, Suruç'a giderek yaralıların durumuyla ilgili bilgi aldı.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA!

Şanlıurfa Valiliği'nden yapılan açıklamada, "AK Parti Milletvekili Sayın İbrahim Halil Yıldız'ın, yanındaki grupla birlikte Suruç ilçe merkezinde gerçekleştirdiği esnaf ziyareti sonrasında çıkan tartışmanın kavgaya dönüşmesi neticesinde biri sayın milletvekilinin yakını olmak üzere 3 kişi hayatını kaybetmiş, 9 kişi yaralanmıştır." ifadeleri yer aldı.

Sağlık Bakanı Demircan: Uçak ambulans gönderildi

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan ise Samsun'da gazetecilere yaptığı açıklamada, Şanlıurfa'da AK Parti'lilere yönelik bir saldırı olduğu haberinin kendisine geldiğini söyledi.

Milletvekili adayı arkadaşlarına bir saldırı olduğunu belirten Demircan, "Yaralılar var. İlk müdahale yapıldı, gerekli müdahaleler yapılıyor. Bölgede uçak ambulansa ihtiyaç vardı, gönderdik. Bilgiler geldikçe paylaşacağız." dedi.

YORUMLAR 142
  • Misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    Hdp pkk hepsi vatan haini terörist bütün hdp li siyasetçileri içeri alıcan pkk sempatizanlarıda dahil idamıda getirdimmi bak bakalım o zaman biri gıgını çıkarıyormu köpek gibi yalvarırlar burası TÜRKİYE CUMHURİYETİ beğenmeyen defolup gitsin
    Cevapla
  • Mehreba 5 yıl önce Şikayet Et
    Pkk saldırısı ile ölen kardeşlerinize şehit demeliyiz.
    Cevapla
  • Sahte Reklamlar 5 yıl önce Şikayet Et
    Reklamlardaki sahte pembe tabloyu yiyen var mı ? Pkknin kürtlere verecegi verdigi tek şey ölüm ve daha çok ölümdür. Hdp baraja takılınca kudurup biz burdayız haaa mesajı vermek istiyorlar.KANLI ELİNİ KÜRT İNSANINDAN ÇEK pkk.
    Cevapla
  • Sahte Reklamlar 5 yıl önce Şikayet Et
    Reklamlardaki sahte pembe tabloyu yiyen var mı ? Pkknin kürtlere verecegi verdigi tek şey ölüm ve daha çok ölümdür. Hdp baraja takılınca kudurup biz burdayız haaa mesajı vermek istiyorlar.KANLI ELİNİ KÜRT İNSANINDAN ÇEK pkk.
    Cevapla
  • ak urfa 5 yıl önce Şikayet Et
    merak etmeyin urfa bugüne kadar hiç bir zaman pkkhdp ye destek vermedi kimse suruçu urfanın bir parçası olarak görmesin zaten urfadan istediklerini hiç bir zaman alamadıkları için bu şekilde urfanın imajına zarar vermek istiyorlar bugün hakkari de bir (urfalı uzman çavuş hemşerimiz şehit düşmüştür cenazesi yarın öğle namazına mutaip urfada toprağa verilecektir ALLAH RAHMET EYLESİN MEKANI CENNET OLSUN İNŞALLAH
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Güler'den 'Eurofighter' çıkışı: Almanya Cumhurbaşkanı döner kesiyor, sonra soracağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan çocuklarla bir araya geldi