Marka şehir Antalya tarih yazdı

Antalya Ramazan Bayramı’nın ikinci gününde tarih yazdı.

Marka şehir Antalya tarih yazdı
Marka şehir Antalya tarih yazdı
GİRİŞ 17.06.2018 18:56 GÜNCELLEME 18.06.2018 09:41
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Antalya mitingine büyük coşku yaşandı. Ak Parti Antalya Milletvekili Sena Nur Çelik de tarihi mitinge katıldı.

Kepez Kapalı Spor Salonu yanındaki Seyhan Bulvarı yağmura rağmen doldu taştı. 100 bin Antalyalı 24 Haziran seçimleri öncesi yaşanan heyecana ortak oldu. Her yer kırmızı beyaza boyandı. Mitinge rekor katılım gerçekleştiren Antalya, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Cumhur ittifakının yanındayız’’ mesajı verdi.


“Antalya Türkiye’nin yüz akıdır”

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasına Antalya’nın Türkiye’nin yüz akı ve marka şehir olduğunu söyleyerek başladı. Antalya’ya 16 yılda 38.5 milyar lira yatırım yapıldığını belirten Erdoğan, ‘’Dünyanın tüm milletlerine kucak açan Antalya, demokrasinin, çok renkliliğin sembolüdür. Tarımda bereketimiz, ticarette lokomotifimizdir. Antalya'da toplam maliyeti 14 milyara yakın 19 yol projemiz sürüyor. Konya'yı Antalya'ya bağlayacak olan Demirkapı tünelinde çalışma sürüyor. Afyonkarahisar-Antalya yolunu, kuzey çevre yolunu, Alanya yolunu, Korkuteli,-Elmalı-Finike yolunu tamamlıyoruz.




Maliyeti 4.5 milyar lira olan Antalya-Alanya- Gazipaşa yolunda Gökçebelen Tüneli'nde çalışma devam ediyor. Projenin tamamını 2 yıla kadar tamamlıyoruz. İnşa ettiğimiz Aydın-Denizli yolunu Afyonkarahisar- Antalya yoluna kadar uzatacak yolun ihalesini de yapıyoruz. Otoyolun üçüncü ayağı olan 178 kilometre uzunluğuna sahip Denizli-Burdur-Antalya yolunun ön projelendirme çalışmalarını tamamlıyoruz. Antalya-Alanya arasında uzunluğu 155 kilometre olan otoyolun ön proje çalışmaları bitti. Antalya- Kemer-Tekirova yolu Phaselis Tüneli'nin ihalesini yapıp çalışmalarını tamamlayacağız" şeklinde konuştu.

“Antalya dünya devi olma yolunda ilerliyor”

Antalya'yı hızlı tren ağına bağlayacaklarını belirten Erdoğan, "Antalya'daki ikinci etap raylı sistem hattı bitti. Şimdi sırada 3'üncü etap raylı sistem var. Onun da temeli atıldı. Antalya'yı hızlı tren ile tüm Türkiye'ye, havalimanı ve liman projesiyle tüm dünyayla buluşturuyoruz. Antalya dünya devi olma yolunda ilerliyor. Antalya Havalimanı yıllık 35 milyon yolcu kapasitesine ulaştı. İkinci havalimanını Gazipaşa'ya kazandırdık. Şimdi de batı Antalya havalimanını yapmak için kolları sıvadık. 2022 yılına kadar tamamlayacağız. Antalya’da bu yıl turist hedefimiz 14 milyon. Ülkemiz genelinde ise bu sene 40 milyon turist bekliyoruz” şeklinde konuştu.


“İş bilenin kılıç kuşananın”

Antalya’nın turizmden sonra tarımda da iddialı olduğuna dikkat çeken Erdoğan şöyle devam etti:

“449 bin dekar zirai araziyi sulamaya açtık. 191 bin dekar daha arazinin sulanmasını sağlayacağız. 2045 yılına kadar içme suyu ihtiyacını karşılamak için çalışma yapıyoruz. 16 yılda Antalyalı çiftçilere toplamda 1.1 milyar lira destek verdik. 2002'den bu güne 184 bin Antalyalı kardeşimizi İŞKUR aracılığıyla iş sahibi yaptık. Geçen dönem Antalya'da bira festivali yapmaktan başka icraatı olmayan bir belediye başkanı vardı. O dönem Türkiye'nin en ucuz suyunu kullanan Antalyalılar en pahalı suyu kullanır hale geldi. Parlamentoya gittikten sonra bu adını duyan oldu mu? 2014'te çiftçiye sulama suyunda bedava elektrik vaat ettik, kolları sıvadık güneş tarlaları kurarak buradan elde ettiğimiz elektriği çiftçiye bedava kullandırdık. İş bilenin kılıç kuşananın. 7 bin 500'ün üzerindeki çiftçi ailemiz elektriği bedava kullanıyor. Söz verince yaparız. Onlar vaat ettiklerini unutup evdeki bulgurdan da ederler. Aramızdaki fark bu.”

 

 



“Takoz siyaseti yaptılar”


Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kaş ve Alanya limanlarını hizmete açıldığını hatırlatarak, “Demre ve Gazipaşa limanlarının yapımı sürüyor. Kruvaziyer limanını Antalya'ya yapmayı planlıyoruz. Seneye inşallah bu limanın yapımı için çalışacağız. Antalya'daki CHP'liler Kruvaziyer limanı diyoruz, karşı çıkıyorlar. Varlıklı turisti belediye otobüsü ile mi getireceğiz? Paraşütle de inecek halleri yok. Onlar istedikleri kadar yaptırmayız desinler, biz yapacağız" diye konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Sahilime dokunma, dediler. İnsan zincirleri oluşturdular. 'İstemezük' dediler. Sokağa dökülüp 'Yaptırmayız' dediler. Takoz siyaseti yaptılar.’’



Bu sırada CHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak'ın Konyaaltı Sahil projesiyle ilgili ithamları ekranlara yansıdı.

Yeni ve daha güçlü bir atılımın eşiğine gelindiğini işaret eden bulunulduğuna işaret eden Erdoğan, kalabalığa "Gelişmiş bir demokrasi, güçlü bir ekonomi, milli bir savunma sanayi, güvenli ve istikrarlı bir ülke, huzurlu ve müreffeh bir millet için hazır mıyız Antalya?" diye seslendi. Antalya 24 Haziran seçimleri için tek yürek oldu. 100 bin Antalyalı yüksek sesle “hazırız” cevabı verdi.



Cumhurbaşkanı Erdoğan, Alanyalıların coşkulu tezarühatları üzerine, “Alanya’da da en kısa zamanda miting yapmanın zamanı geldiğini söyledi.

Erdoğan, konuşmasının sonunda Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Ak Parti Antalya Milletvekili Sena Nur Çelik’in de aralarında bulunduğu Ak Parti milletvekillerini tanıttı.
Alanda "Başkomutan Tayyip Erdoğan Biz Varız Sonuna Kadar Birimiz Kalana Kadar", "Asla Yalnız Yürümeyeceksin", "Millet Karar Verecek, Güven ve İstikrar Devam Edecek" yazılı afişler dikkati çekti.



'ÇELİK'TEN AÇIKLAMA'

Ak Parti’nin en genç milletvekili Sena Nur Çelik, mitingin ardından yaptığı açıklamada, rekor katılım için hemşerilerine teşekkür etti. Çelik, “Antalyamız bugün Sayın Cumhurbaşkanımıza olan desteğini muhabbetini en güzel şekilde gösterdi. Milletimizde işte bu coşku, bu heyecan oldukça hiçbir engel bizi yolumuzdan geri çeviremez. Antalya bir kez daha tarih yazdı. Bu tablo güçlü Türkiye için birlik ve beraberliğimizin göstergesidir. Hemşerilerimizle, milletimizle ele ele verip  24 Haziran’da milletimizin demokrasi bayramını kutlayacağız” dedi.

YORUMLAR 2
  • yılmaz 5 yıl önce Şikayet Et
    herhalde katılacak. Ak parti adayı degil mi?
    Cevapla
  • Beyza.inegol 5 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye var ak parti var kazanacağız
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Emekli maaşlarına düzenleme geliyor! Zam oranı için ilk tahmin geldi
Akşener’in çıldırmasının arkasındaki 'zorbalık'