Muharrem İnce'nin istifa belgesi ortaya çıktı!

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin 1988 yılında Doğu’ya tayin edilince terör bölgesine gitmemek için öğretmenlikten istifa ettiğinin belgeleri ortaya çıktı.

Muharrem İnce'nin istifa belgesi ortaya çıktı!
Muharrem İnce'nin istifa belgesi ortaya çıktı!
GİRİŞ 19.06.2018 09:50 GÜNCELLEME 19.06.2018 10:01
Bu Habere 85 Yorum Yapılmış

Ulaştığımız belgede İnce'nin 15 Eylül 1988 tarihinde Artvin'de Borçka İmam Hatip Lisesi'nde bir yıl fizik öğretmenliği yaptıktan sonra Doğu'ya tayin olunca istifa etmek suretiyle okuldan ayrıldığı belirtiliyor. Pek çok öğretmenin; tayin edildiği Doğu ve Güneydoğu'da zorlu koşullarda görev yaptığı, bir kısmının da terör örgütü PKK tarafından şehit edildiği biliniyor. 10 Haziran 2017'de Batman'a tayin olduktan sonra terör örgütü PKK tarafından katledilen 22 yaşındaki öğretmen Şenay Aybüke Yalçın, bölgede şehit edilmiş öğretmenlerin son sembolü olmuştu.

GÜLERCE'NİN OKULUNDA ÖĞRETMENLİK YAPTI

Muharrem İnce, tayin olduğu Doğu'ya gitmemek için Yalova'da, vaktiyle Fetullah Gülen'in yakınındaki isimlerden olan Hüseyin Gülerce'nin okulunda öğretmenlik yapmıştı.
Lisede bir dönem Muharrem İnce'nin de öğretmenliğini yapan Hüseyin Gülerce, İnce'nin 1988-89 yıllarında kendisinin işlettiği Özel Yalova Dershanesi'nde öğretmenlik yaptığını açıklamıştı. Gülerce, İnce'nin, atandığı Doğu'ya gitmemek için memuriyeti istemeyip kendisinden iş talep ettiğini belirtmişti.

Gülerce, İnce'nin, o dönemde "Hocam benim doğuya tayinim çıktı, ama ben gitmek istemiyorum. Yalova'da kalmak istiyorum. Bana dershanemizde iş verir misiniz?' dediğini kaydetmiş ve "Bunun üzerine bir yıl dershanemizde fizik öğretmenliği yaptı" diye konuşmuştu. Hüseyin Gülerce ayrıca Muharrem İnce'nin Doğu'da hangi ile tayin olduğunun sorulması üzerine isr Ağrı'ya tayin olduğunu hatırladığını, Doğu olduğunu kesin bildiğini söyledi.

Sabah

 

 

YORUMLAR 85
  • menekse 5 yıl önce Şikayet Et
    Adam hergün cuma namazı kılıyor.Her ayda hacca gidiyor.Duble hacı Muharreme; oyumuz arkadaşlar....
    Cevapla
  • Erol CÜ 5 yıl önce Şikayet Et
    Ben de öğretmenim imkanım olsa ben de gitmek istemem Ne var ki bunda büyütmeye gerek yok
    Cevapla
  • Camlica 5 yıl önce Şikayet Et
    Ülke bizim degilmi ha dogu ha bati Tmm Doğu zor Istanbul daha zor aldigin paranin ücte ikisi kiraya gidiyor ondan sonra nerde devlet narasi sözün özü herkes yatmak ister ama Bu böyle değil vakit calisma vakti
    Cevapla
  • seda 5 yıl önce Şikayet Et
    o zaman ar edip cumhurbaşkanı adayı da olmazsınız herhalde. saygılar
    Cevapla
  • mehmet doğan 5 yıl önce Şikayet Et
    o sensin bu cumhur başkanı adayı
    Cevapla
  • Musti 5 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar böyle zora gelmez
    Cevapla
  • Turkiyem Canim Feda 5 yıl önce Şikayet Et
    Bunlardan baska ne beklenir, Allah memleketimi bunlarin serrinden korusun, Bu insandan memlekete ne hayir gelir, yazik bunlarin arkasindan gidenlere,
    Cevapla
  • sezin 5 yıl önce Şikayet Et
    Cin Muharremin maceraları devam ediyor. Sırada bakalım ne var.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
WSJ: ABD, İsrail'e 1,3 milyar dolarlık yeni askeri desteğe hazırlanıyor
CHP Grup Sözcüsünden şoke eden gaf: Cemil Tugay'a “Cemil Bayık” dedi