Başbakan'dan F-35 açıklaması: Söz konusu değil

Başbakan Yıldırım, ABD Senatosu'nun F-35 kararına ilişkin, "Bu süreçler biraz daha devam edecek. Bunların F-35’lerin teslimini etkilemesi söz konusu değil." dedi.

Başbakan'dan F-35 açıklaması: Söz konusu değil
Başbakan'dan F-35 açıklaması: Söz konusu değil
GİRİŞ 19.06.2018 19:27 GÜNCELLEME 19.06.2018 19:27
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Başbakan Binali Yıldırım, ABD Senatosu'nun F-35 kararına ilişkin şunları kaydetti:

"Bu Amerikan yönetimine gidecek, uygulayacak veya uygulamayacak, o ayrı bir konu. Şu anda o safha yapılmış değildir. Yani yönetim, kongreye bir rapor verecek, diyecek ki 'Siz böyle bir karar aldınız ama bu uygun bir karardır veya değildir.' şeklinde yönetimin de bir cevap verme hakkı var. Bu süreçler biraz daha devam edecek. Bunların F-35’lerin teslimini etkilemesi söz konusu değil."

Yıldırım, şöyle devam etti

"Kongrede ortaya atılan bu iddiaların arka planına iyi bakmak lazım, nereden geliyor, neden kaynaklanıyor? FETÖ ile ilgili, Rahip Brunson ile ilgili aramızda ABD ile bir süredir devam eden bir gerginlik var. Halk Bankası davası var. Biz ABD ile sorunların görüşmeler yoluyla çözülmesini tercih ederiz. Ama bizim tercihimiz yetmez, aynı dostane yaklaşımı ABD'den de görmemiz lazım. Yani bizim S-400'ü niye aldığımızı sorgularken, ABD'nin de 'Türkiye Suriye'de, Irak'ta teröre karşı savunmasız kalırken niye biz yardımcı olmadık?' sorusunu da kendisine sorması lazım."

YORUMLAR 7
  • mustafa 5 yıl önce Şikayet Et
    bizim bu f35 ten vazgecmemiz lazım,sebebi ucus kodlari,ve yerli silahlarin kulanilip kullanilamayacagi eger f16 lar gibi olacaksa almayalım bunlari.hava hava fuzelerimiz abd fuzelerinin 5 te 1 fiyatina malediyoruz nüfuz edici bomba hassas gudum kiti gene aynı,eger bunlar kullanilamazsa bir anlami yok.
    Cevapla
  • Ömer Halis 5 yıl önce Şikayet Et
    Halen akılları seçimde ya kaybederse.Oyalama taktikleri ama boş bu işleri
    Cevapla
  • Dağdelenoğlu 5 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye F-36 yı, F-37 yi üretebilecek teknolojiyi sahip olacak düzeye gelmeli.
    Cevapla
  • Fehmi 5 yıl önce Şikayet Et
    Vermesin kotu komsu insani mulk sahibi yapar ruslarin su 57 leri var ortak uretim bile yapabiliriz kendi jetimizide uretiriz bizde beyinde var gucte
    Cevapla
  • KATAKULLİ 5 yıl önce Şikayet Et
    Yeyyyy ABD neden vermesiniz eyyyyyy
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kadıköy'de tur penaltılarla gitti! Fenerbahçe yarı finalin kapısından döndü
Tokat'taki deprem kameralara böyle yansıdı