Milyonları sevindiren çılgın proje

24 Haziran Pazar günü yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve genel seçimlere az bir süre kala Haber7.com olarak bu kez İzmir'in nabzını tuttuk.

Milyonları sevindiren çılgın proje
Milyonları sevindiren çılgın proje
GİRİŞ 21.06.2018 11:00 GÜNCELLEME 21.06.2018 13:01
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

Serkan Üstüner’in haberi…

24 Haziran Pazar günü yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve genel seçimlere az bir süre kala AK Parti kurmayları Ege’nin incisi İzmir’e, deyim yerindeyse, kamp kurdu. Hükümetin ilgi gösterdiği kentteki seçim çalışmalarına AK Parti damga vurduğunu söyleyebiliriz. Erken seçim kararı alındığından bu yana AK Partili milletvekilleri ilçe ilçe, semt semt dolaşarak sıkmadık el bırakmıyor, AK Parti’nin icraatlarını ve yeni yönetim şeklini somut verilerle anlatıyor. Diğer taraftan CHP’li milletvekili adayları, İzmirlilerin oyunu “çantada keklik” gördüklerinden sahada daha az çalışma yürütüyor. Yaklaşık 1 ay önce yapılan araştırmalarda İzmir’de büyük bir oy beklentisi içerisine giren gönül veren vatandaşlarda ise, seçime 4 gün kala “Meral Akşener balonunun erken patladığı” görüşünde. Bir çok İyi Partilinin yeniden MHP ya da CHP’ye oy vereceği kulaktan kulağa yayılıyor.

 

 

AK PARTİ VİZYONU İZMİR'İ DEĞİŞTİRDİ

Son olarak İzmir’i Manisa’ya bağlayan Sabuncubeli Tüneli’ni hizmete açan AK Parti Hükümeti, kente şehir hastanesi, statlar ve ikinci çevreyolu ile havalimanını kazandıracak, imar barışıyla da yıllardır süregelen, İzmirlilerin su ve elektrik problemini çözecek.

İZMİRLİ BELEDİYEDEN İSYAN ETTİ

Hangi İzmirliyle konuşsanız, büyükşehir ve ilçe belediyelerinin verdiği hizmetten dert yanıyor. Özellikle yerel yönetimlerde AK Parti’nin başarısından bahsediyor. Hatta 2014’teki yerel seçimlerde İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Binali Yıldırım’a “bir kez olsun şans vermeliydik” serzenişinde bulunan İzmirliler, her şeye rağmen CHP’den vazgeçmeyeceklerini de dile getiriyor.

 

BAŞBAKAN FARKI

Hiçbir zaman İzmir’i ihmal etmeyen ve Pazartesi'nden beri İzmir’de seçim faaliyetleri yürüten Başbakan Binali Yıldırım, bitmek bilmeyen enerjisiyle İzmirli hemşehrileriyle bir araya geliyor, hergün farklı birkaç ilçede mitingler düzenliyor. İzmir 1. Bölge 1. sırada milletvekili olan Yıldırım ile diğer AK Partili milletvekili adayları daha çok Bayraklı, Buca, Karabağlar ve Bornova’da halkla iç içe çalışma yürütüyor.

İzmir 2. Bölgede liste başı olan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ ise, liste başı olmasının verdiği sorumlulukla, yaklaşık 1 aylık sürede Konak’tan Ödemiş’e, Tire’den Menemen’e, Bergama’dan Kiraz’a kadar İzmir’in tüm ilçelerinde program yaptı. Genç yaşında milletvekili olan AK Partili Dağ’a İzmirli gençlerin ilgisi oldukça fazla. Biz de çalışmalarını yakından takip ettiğimiz Dağ’ın seçimlerle ilgili görüşlerini aldık.

CUMHURBAŞKANIMIZ KİMSEYLE YARIŞMIYOR

İki seçim yapacağız. Cumhurbaşkanımız kimseyle yarışmıyor. İnşallah en yakın adaya iki kat fark atarak, ilk turda bu işi bitireceğiz.

300 milletvekilinden fazla oy alacağımızı söyleyebilirim. Kararsızlar artık kararını vermiş durumdalar.

Siz çok uzun süreden beri sahadasınız.

HALKIMIZIN TALEPLERİNİ GÖRÜYOR VE ÇÖZÜYORUZ

Kampanya döneminde oy kazanmak sınırlıdır. Biz sürekli halkın nabzını tutan ve halkla beraber olan bir parti olduğumuz için sürekli sahadayız ve oylarımızı kampanya sürecinde değil milletle beraber olmaktan alıyoruz.

Her ay halkın beklentilerini belirlediğimiz anket çalışmaları yaparak milletin ne istediğini bilerek hareket ediyoruz. Halkımızın sorun olarak gördüğü her şeyi gündemin dışına çıkardık. Terörle mücadelede büyük başarılar kazandık milletimiz de bunu gördü. Sadece PKK terör örgütü ile değil, DAEŞ ve FETÖ terör örgütleriyle de çok etkin bir mücadele yürütüldü.

EKONOMİ BÜYÜYOR

İşte bu mücadele halkımız tarafından takdirle karşılanıyor. Ekonomide bir operasyon olsa da reel ekonomi yani büyüme rakamları her çeyrekte büyüyerek katlanıyor. Bu işsizliği de geriletiyor. Milletimizin yüzünü güldürdüğünü görüyorum ve bunun da seçime yansıyacağını biliyoruz.

Bunlar yıllarca bizim siyasi hareketimize dini istismar ettiğimizi söylediler. Halbuki istismar dediğiniz olgu dini yaşamayıp, yaşıyormuş gibi yaptığın zaman olur. Biz Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi için oy isterken dedik ki, şimdiye kadar siz kimi seçerseniz seçin vesayet odakları bu ülkeyi istedikleri gibi yönettiler. Bundan sonra sizin değerlerinize aykırı bir Cumhurbaşkanı’nın olması imkansız olacak.

Her gün Cuma namazı kılıyorum demesine baktığımız zaman sürç-i lisan durumu olsa dahi, beyinde bu konunun yerleşmediğini ve bunun da diline yansıdığını gösteriyor.

BU MİLLETİN DİNİNE AYKIRI BİR YÖNETİM ASLA OLMAYACAK

Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemini anlatırken şunu dedik: Bundan sonra az bir oyla, azınlığın çoğunluğu yönetme tahakkümünü ortadan kaldırdık.

Asıl niyetlerinin ne olduğunu geçenlerde yayınlanan videoda görmüştür. Bir vatandaş CHP il başkanlığını arıyor. Bu durumdan şikayetçi oluyor. Oradaki il başkan yardımcısı da şöyle söylüyor “ Bu milletin yüzde 70’i böyle düşünüyor. Merak etmeyin iktidara geldiğimizde değiştireceğiz.”

Bizim Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemiyle beraber almak istediğimiz meyveleri almaya başladık. Bakın bu milletin değerlerine, inancına karşı en ufak hiçbir aday bir şey diyemiyor. Bu milletin dinine aykırı bir yönetim artık asla olmayacak.

İZMİR’İN EN BÜYÜK ÇILGIN PROJESİ İMAR BARIŞI

İzmir’de 35 projemiz devam ediyor. Ama ben İzmir’in çılgın projesi olarak İmar barışını değerlendiriyorum. Belediye konut yapmadığı için Anadolu’dan gelen vatandaşlarımız kenar mahallelerde elektrik ve su olmadan yaşamlarına devam ediyorlardı. Bu imar barışımızla 1 milyondan fazla vatandaşımız elektriğe ve suya kavuşacak. İmar barışıyla beraber doğalgaz konusunda ilerleme kaydedeceğiz.

TOKİ beklentisi var. Ama Belediye yol ve alt yapı yapmadığı için zorluklar oluyor. İnşallah yeni dönemde bunu aşabiliriz.

 

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 18
  • Sakaryalı 5 yıl önce Şikayet Et
    İzmirlilere cenneti verseniz yine de yozlaşmış kalıplaşmış ideolojilerinden vazgeçmezler.o yüzden bunlara yatırım falan değmez boşverin.
    Cevapla
  • Vatandas 5 yıl önce Şikayet Et
    AKP veya başka parti altından saraylar da yapsa hepsini köşklerde bile yaşatsa CHP evlerine fosseptik çukuru acsa yinede secim zamanı CHP oy verirler izmirin çoğu değişmez
    Cevapla
  • Volkan 5 yıl önce Şikayet Et
    Izmir CHP nin kalesidir.
    Cevapla
  • yakkky 5 yıl önce Şikayet Et
    izmirde belediyede mi hizmette mi varmış ilginç.
    Cevapla
  • Erdem 5 yıl önce Şikayet Et
    İzmirliler hak etmiyor ben oraya fazla bir şey yapılmaması lazım gitsinler seçtikleri belediyenin yapacaklarına baksınlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Puan farkı açıldı! Galatasaray haftayı kazançlı kapattı
Macaristan'dan dikkat çeken açıklama: Brüksel’de yeni bir dünya savaşı hazırlığı yapılıyor