Büyük hareketlilik! Başkent beklemede

24 Haziran seçimlerinin sonrasında devletin yeniden yapılanması sürecinde kararnameler beklenirken bürokraside de heyecan sürüyor. Kararnamelerle lağvedilecek ve birleştirilecek kurumların binlerce çalışanının yeni çalışma alanları belirlenecek.

Büyük hareketlilik! Başkent beklemede
Büyük hareketlilik! Başkent beklemede
GİRİŞ 03.07.2018 06:38 GÜNCELLEME 03.07.2018 06:58
Bu Habere 23 Yorum Yapılmış

Ankara kulislerinde bir yandan seçim sonuçlarının analizi yapılırken, diğer yandan Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne göre oluşturulacak yeni devlet yapısındaki atamalar merak ediliyor.

Özellikle Ankara’daki çok sayıda bakanlık, kamu kurumu, ilişkili kurum, üst kurul ve başkanlık olarak adlandırılan devlet yapılanmasında çalışan binlerce memur ve üst düzey bürokrat yeni kurumlarını bekliyor. Başbakanlık gibi kapatılacak kurumlarda çalışanların büyük bölümü Cumhurbaşkanlığı’na geçmek için uğraşıyor. Bu kurumda çalışanların bir bölümü bazı bakanlıklara ve başkanlıklara kaydırılacak.

 

 

BİR YILA YAYILACAK

Çalışmaların kademeli sürdürülmesi nedeniyle personele yönelik operasyonların tamamı birden yapılmayacak. Kanun hükmünde kararnamelerle (KHK) önce yapının kurulması sağlanacak. Kurumların birleştirilmesi, lağvedilmesi ve personelin kaydırılması gibi işlemler, bir yıla yayılacak. Özellikle de yerel seçimlerden sonra hızlandırılacak. Bu süreçte özlük hakları, kıdem ve tazminatlarla ilgili hiçbir kayıp olmayacak. Kamu çalışanları, Devlet Personel Başkanlığı’nca bir havuzda toplanacak ve ihtiyaca göre yeni devlet yapısında görevlendirilip farklı kurumlara dağıtılabilecek.

Ankara’da en büyük hareketlilik bürokraside yaşanıyor. Genel müdür, müsteşar, müfettiş, denetim elemanları gibi üst düzey bürokratlar, yeni yapıda görev alabilmek için kulis çalışmalarını yoğunlaştırdı. 

Seçim sonuçlarını 5 Temmuz’da açıklayacak olan YSK’nın, bunu 1 gün öne alabileceği, milletvekili ve cumhurbaşkanı yemin töreninin 7-8 Temmuz’da olabileceği, kabinenin de 8-9 Temmuz’da açıklanabileceği kaydediliyor.

KAYNAK: HÜRRİYET
YORUMLAR 23
  • R Ali 5 yıl önce Şikayet Et
    Allah kolaylık versin. Allah yar ve yardımcıları olsun
    Cevapla
  • Mehmet 5 yıl önce Şikayet Et
    Ankara da oylar niye mi düştü. İstanbul a yaptığınız devlet yatırımlarının onda birini bile yapmadınız. Ankara kendi dinamikleriyle ayakta kalmaktadır.
    Cevapla
  • BAŞKENTLİY 5 yıl önce Şikayet Et
    Süleyman soylu gururumuzdur
    Cevapla
  • zmc 5 yıl önce Şikayet Et
    REİS Süleyman SOYLU ya dokunma milletin gönlünü kırarsın.
    Cevapla
  • abdullah 5 yıl önce Şikayet Et
    adam milletvekili olduu
    Cevapla
  • Kayılar 5 yıl önce Şikayet Et
    İstanbul başkent olmaz. Zira savaş anında çabuk düşmemesi için başkentin sınırlara en uzak noktada olması gerekir. Ank. başkent oluşunun sebebide budur. Hatta Ankara bir savaş anında hükümet mekânizmasının zora girmesi halinde ikinci başkent olarak Kırşehir görünmektedir.
    Cevapla
  • R Ali 5 yıl önce Şikayet Et
    ABD'nin, Birleşik Krallık'ın merkezleri nerede?
    Cevapla
  • muhammed 5 yıl önce Şikayet Et
    Bak bakalım new york nerde. Aklınca yorum yapıyor.
    Cevapla
  • ufuk 5 yıl önce Şikayet Et
    O eskidendi şimdi füzeler var her yer yakın...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Gece kulübü yangını ve teleferik kazası için Meclis komisyonu kurulacak mı?
Hamas'tan ateşkes açıklaması: Kapıyı kapatmadık