Filistin açıklaması: Türkiye 1 yıllığına üstlendi

Dışişleri Bakanlığı, Türkiye’nin BM Yakın Doğu’daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı’nın (UNRWA) Danışma Komisyonu (AdCom) Başkanlığını 1 yıllığına üstlendiğini duyurdu.

Filistin açıklaması: Türkiye 1 yıllığına üstlendi
Filistin açıklaması: Türkiye 1 yıllığına üstlendi
GİRİŞ 06.07.2018 22:21 GÜNCELLEME 06.07.2018 22:24
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, “Türkiye, BM Yakın Doğu’daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı’nın (UNRWA) Danışma Komisyonu (AdCom) Başkanlığını 1 Temmuz 2018 tarihinde bir yıllığına üstlenmiştir. 27 üyesi bulunan Danışma Komisyonu, UNRWA Genel Komiserine yardımcı olmak ve tavsiyelerde bulunmak üzere çalışmalarda bulunmaktadır” denildi. 

Açıklamada, UNRWA’nın, Filistinli mültecilerin korunması ve hayat koşullarının iyileştirilmesi amacıyla kurulduğu hatırlatılarak ajansın çalışmalarını şu şekilde belirtildi: 

“Halihazırda 700 okulda 530 binden fazla öğrenciye eğitim sağlamakta, yılda 3.5 milyon kişiye sağlık hizmeti vermekte, 1.7 milyon mülteciye gıda ve nakdi yardımda bulunmakta, ayrıca 60’a yakın mülteci kampında altyapı desteği vermektedir.” 

'BAŞINDAN BERİ ÖNEM VERİYORUZ'

Açıklamanın devamında, “Türkiye’nin, Filistin meselesine başından itibaren verdiği önem doğrultusunda 1949 yılında kuruluşundan bu yana üyesi olduğu UNRWA’ya azami katkı sağlamaya gayret etmektedir. Bu bağlamda, 1 Temmuz 2017-1 Temmuz 2018 döneminde yürüttüğü Danışma Komisyonu Başkan Yardımcılığı sırasında Ajansa katkılarını büyük oranda arttırmıştır” denildi. 

Hedeflerinin, ajansa destek veren donör ülke sayısının ve donörlerin coğrafi çeşitliliğinin artırılması olduğu vurgulanarak, “Özellikle son dönemde mali sorunları artan UNRWA’nın hizmetlerini aksatmadan sürdürebilmesi amacıyla Türkiye, Danışma Komisyonu Başkanlığı süresince Ajansın daha öngörülebilir, sürdürülebilir ve yeterli kaynaklara kavuşmasını teminen çabalarını sürdürecektir. Bu bağlamda hedeflerimiz arasında Ajansa destek veren donör ülke sayısının ve donörlerin coğrafi çeşitliliğinin artırılması bulunmaktadır” ifadeleri kullanıldı. 

YORUMLAR 11
  • ANGARALI 5 yıl önce Şikayet Et
    yapanı sınırdışı et ikincisi çıkmaz
    Cevapla
  • hataylı 5 yıl önce Şikayet Et
    Hadi Bismillahirrah,Çıktığımız bu Başkanlık sisteminde Allah bizleri utandırmasın ortadoğu ve islam alemine Hayırlar getirsin.
    Cevapla
  • Mrd06 5 yıl önce Şikayet Et
    Inşallah Filistin halkı yine nankörlük etmez !!
    Cevapla
  • akif ertaş 5 yıl önce Şikayet Et
    şimdi Allah akıl vermiş fikir vermiş size fazla geldiğinden hiç kullanmıyorsunuz sanırım sayın yorum yapanlar ? filistin ümmetin kutsalını parayla satan bir ülke ayrıca osmanlıyı, dedeniz var ya övündüğünüz hani? ha onu da savaşta sırtından vurmuştur ingilizlerin size para verecöğük demesiyle ,) ayrıca zamanın cumhurbaşkanı 9 maddeli 2 sayfalık sözleşmeyle suriye ırak ve filistini satmıştır kod adı :D
    Cevapla
  • milli irade 5 yıl önce Şikayet Et
    Ümmetin kutsalını canını vererek koruyan bir halka yapılacak en aşağılık yorumu yapan senden daha Nankör bir varlık yoktur herhalde. ??Mrd06?? İsme bakınca böyle bir yorum beklenirdi.
    Cevapla
  • Tsli 5 yıl önce Şikayet Et
    Ne zaman nankörlük etti
    Cevapla
  • Kadir 5 yıl önce Şikayet Et
    Hayırlı olsun
    Cevapla
  • erdalos 5 yıl önce Şikayet Et
    istikbalde yükselecek seda Islamın gür sedası olacaktır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son dakika: MEB 81 il valiliğine yazı gönderdi! 1 Nisan'da okullar tatil olacak mı?
Seçime 3 gün kala CHP'de kaos! Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu kavgası