Erdoğan'dan Rumlara uyarı: Asla izin vermeyeceğiz

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde, KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile birlikte ortak basın toplantısı düzenledi. Erdoğan, Rumların ve Kıbrıs'a yönelik emellerine işaret ederek, 'KKTC'nin yanındayız, Kıbrıs Türklerinin azınlık haline getirilmesine asla izin vermeyeceğiz' dedi.

GİRİŞ 10.07.2018 21:54 GÜNCELLEME 10.07.2018 23:12
Bu Habere 30 Yorum Yapılmış

Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları:

Azerbaycan ve KKTC'yi ziyaret etmekten memnuniyet duyuyorum.

 

Önümüzdeki dönemde KKTC'yi Doğu Akdeniz'de bir çekim merkezine dönüştürerek, kişi başına düşen milli geliri iki katına çıkarmak ilk hedefimizdir.

"KIBRIS BİZİM MİLLİ DAVAMIZDIR"

Kıbrıs Türk'ünün her zaman yanında durduk, durmaya da devam edeceğiz.

Kıbrıs bizim milli davamızdır. Adil ve kalıcı bir çözüm bulunması da gayemizdir. Biz Türkiye olarak her türlü çabayı gösterdik.

Ancak gayretlerimize rağmen adada, kapsamlı çözümü hedefleyen süreçlerin sonuncusu, tam 1 yıl önce Kıbrıs Konferansı'nın sonuçsuz kalmasıyla ne yazık ki sona erdi.

"RUMLARIN BU ZİHNİYETİ ZİHNİYETİ HİÇBİR ŞEKİLDE DEĞİŞMEDİ"

Bunun sebebi ise, Kıbrıs Rum tarafının kendisini adanın tek sahibi olarak görmeye devam etmesi, Kıbrıslı Türklerle siyasi eşitlik temelinde ortaklık kurmaya ve siyasi gücü paylaşmaya yanaşmaması idi.

Aradan geçen 1 yılda, Rumların bu zihniyeti ne yazık ki hiçbir şekilde değişmedi.

"TÜRKİYE BUNA ASLA İZİN VERMEYECEKTİR"

Kıbrıslı Rumların, Kıbrıslı Türklerle ortak bir gelecek tasavvur edemedikleri konusunda artık kimsenin şüphesi olmamalıdır. Türkiye, Kıbrıs Türk halkının azınlık haline gelmesine asla izin vermeyecektir.

YORUMLAR 30
  • nusri 5 yıl önce Şikayet Et
    Akdeniz, Rumları içine alacak kadar hacme sahiptir...
    Cevapla
  • RuHi 5 yıl önce Şikayet Et
    Kıbrıslı Türkler çok nankör! Ulan biz istesek sizi Türkiyenin ili yaparız ama Reis özellikle Cumhuriyet olarak tanınmasını istiyor. Neden? Bu sizin ve aynı zamanda bizimde menfaatimizedir. İçtiğiniz suya kadar biz getirdik. Kilometrelerce hat çektik. Fakat diyorumya Bu Kıbrıslı Türkler nankör abicim. Gavur gelip kapısına dayanmadıkça Türkiye demezler
    Cevapla
  • Adiga81 5 yıl önce Şikayet Et
    Reis böyle diyor ama ortada büyük bir sorun var. AB kıbrısı bütün olarak görüyor ve yasal temsilcisini de rumları kabul ederek AB ye aldı. Yarın AB ordusunu kurarlarsa hadi bakalım topraklarımızdan çık diyecek. Hazırlıklı olmak gerek.
    Cevapla
  • ahmet 5 yıl önce Şikayet Et
    sayın başkanım diğer türk cumhuriyetlerinide unutma onlara da ziyarette bulun bir adım bizden olsun
    Cevapla
  • Hıdır BUDUR 5 yıl önce Şikayet Et
    KIBRISTA ASIL SORUN : Kıbrısta asıl sorun yaşlıların askerler yanına gelerek "Bir savaş çıksa bizi kurtarmaya kaç dakikada gelirsiniz?" şeklinde duygusal konuşmaları yanında yeni neslin "Türk askeri gitsin, bu kadar silaha ne gerek var " şeklindeki "savaşma seviş" modudur. Onlara kızmayalım zira milli ruhlarını kaybederken bizler de seyrettik..!!!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail'den 10 yıl sonra Doğu Kudüs'te ilhak
Azerbaycan 'Tarihi bir olay' diyerek duyurdu! Ermenistan kabul etti