Erdoğan'dan net cevap : Umurumda değil!

CHP'li ve HDP'li vekillerin TBMM'deki yemin töreni sırasında yaptıkları saygısızlıkları değerlendiren CUmhurbaşkanı Erdoğan, " Hiç umurumda değil. O da yine kendilerine fatura ettikleri bana göre bir harekettir. " dedi.

Erdoğan'dan net cevap : Umurumda değil!
Erdoğan'dan net cevap : Umurumda değil!
GİRİŞ 11.07.2018 17:00 GÜNCELLEME 11.07.2018 17:00
Bu Habere 42 Yorum Yapılmış

Seçim sonuçları sonrası kampanya sürecindeki tavrını değiştirmeyen muhalefet geçtiğimiz günlerde Meclis'teki yemin töreninde yine bir skandala imza atmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'n yemin töreni sırasında ayağa kalkmayan CHP ve HDP'li vekiller İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın yemini sırasında genel kurulu terk edip, yemin sonrası tekrar girmişti.

Hazımsızlığı bunla kalmayan CHP'liler Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı sosyal medya üzerinden tebrik eden CHP milletvekili İlhan Kesici ’yi topa tutmuştu.Azerbaycan Kıbrıs seyahati sırasında gazetecilerin sorularını cevaplandıran Cumhurbaşkanı Erdoğan konuya ilişkin ilk kez konuştu. Erdoğan şu ifadeleri kullandı; 

HİÇ UMURUMDA DEĞİL

"Muhalefetin bu tür yaklaşımları kendilerine zarar verir. Bize hiçbir zarar vermez. Bunların hepsi milletin gözü önünde oluyor. Gizli saklı değil. Örneğin İstiklal marşı okunacağı anda bile birilerinin kaşına gözüne bakarak ayağa kalkanlar milletin gözünden kaçmadı. İstiklal Marşı bu milletin marşıdır belli bir grubun marşı değildir. Cumhurbaşkanı içeri girerken ayağa kalkmış kalkmamış hiç umurumda değil. O da yine kendilerine fatura ettikleri bana göre bir harekettir. Tayyip Erdoğan cumhurun başkanı olarak oraya inmiştir ve 26 milyon 334 bin kişinin oyunu almış bir Cumhurbaşkanı var. Kabul edersin etmezsin, bu 26 milyon 334 bin kişiye saygısızlıktır. Onun için de yine benim bir hocamın ifadesiydi. Nefisini bil, kendini bil, haddini bil derler.

BİZ GÜLER GEÇERİZ

Bu işler rastgele olan işler değil. Süleyman beye tavır koymuşlar ya da diğer arkadaşlara, Hulusi beye tavır koymuşlar ki şimdi kimin kime neden tavır koyduğu ortada. Şimdi söyle bana arkadaşını, söyleyeyim sana kim olduğunu. Şimdi Milli savunma bakanımız ne yaptı? Vatanı korumanın, teröre karşı dış güçlere karşı mücadelesini verdi,  Süleyman bey ne yaptı? Teröre karşı, dış güçlere karşı amansız bir mücadele verdi.  Şimdi bütün bu mücadeleyi verenlere karşı eğer burada bir ittifak oluşuyorsa, bu onların kim gerçek kimliklerini göstermesi bakımından çok önemli, ama bizim için önemli değil. Biz sadece güler geçeriz.

ŞUNU BİLSİNLER Kİ...

Ama şunu bilsinler ki biz teröre karşı olan mücadelemizi asla geri adım atmadan devam ettireceğiz. Biz ne dedik İstanbul’dan Ankara’ya adalet adı altında yürüyüş yapanlar bu yürüyüşü kimle yaptılar? Terör örgütünün desteklediği kişilerle yaptılar. İlk ziyaretini kime yaptı adayları?  Söylediğimde birileri gocunuyor. Terör örgütünün arkasında olduğu ve adeta bir terörist başı gibi, 53 Kürt kardeşimizin ölümüne neden olan bir kişi bu ve Diyarbakır’da sokağa döktü herkesi.  Sorumlusu kim? Sen bir partinin başında olduğunu söylüyorsun, ölenler kim Kürt, öldüren kim onlar da Kürt. Sen Kürdü Kürde vurdurmuşsun. Bunlar Kürt’lerin adına konuşuyor.

YENİ DÖNEMDE BUNLARIN DA ÖNÜ KAPANACAK

Yasal boşluktan istifade geldi aday oldu. Temenni ediyorum bu dönemde parlamento o boşluğu doldurulacaktır, yasal düzenlemelerle bunları da önü kapanacaktır. İç ve dış terör bunlarla mücadelemiz devam edecektir. Ciddi mesafeler aldık ama bunu hiç rehavete kapılmadan devam ettireceğiz."

 

 

YORUMLAR 42
  • nurullah 5 yıl önce Şikayet Et
    Yalan söyliye söyliye CHP yi yiyip bitirdiler
    Cevapla
  • Taşkesen 5 yıl önce Şikayet Et
    Her şeyden önce terörle bağlantısı olan vatan ve millet düşmanlarını değil Millet vekili yapmak onları yönetimin y sine bile yanaştırmamak lazım.Bunun için ne gerekiyorsa en kısa zamanda yapılmalı. SEÇİLDİKTEN SONRA İŞLEM YAPILMAYA KALKILDIĞINDA ÜLKEMİZ aleyhinde menfi propogandaya sebebiyet vermemeliyiz.SONUNA KADAR REİS SENİNLEYİZ.
    Cevapla
  • Yavuz 5 yıl önce Şikayet Et
    Teröre bulaşmış siyasi destekçi kim varsa fezlekeleri hazırlanmalıdır.
    Cevapla
  • ali 5 yıl önce Şikayet Et
    ALLAHIM SONSUZA DEK YAR VE YARDIMCINIZ OLSUN.Şüpe yokki galipolan sadece ce sadece CANBIALLAHTIR.
    Cevapla
  • Türküm Doğruyum 5 yıl önce Şikayet Et
    Jet hızıyla YEMİN METNİNİ OKUYANLAR ile İSTİKLAL MARŞINDA BULUNMAYANLAR VEYA CUMHURBAŞKANI GELDİĞİNDE AYAĞA KALKMAYIP SAYGISIZLIK EDENLERİN MAZBATASININ VERİLMESİ YANLIŞTIR. Bu saydıklarımın hepsi TÜRK MİLLETİNİN MİLLİ DEĞERLERİDİR. Cumhurbaşkanlığı Makamı- İstiklal Marşımız- Yemin Metni Milli Değerimizdir. Tüm bu olanlar Anayasamıza da SAYGISIZLIKTIR.Bununla ilgili hiç bir işlem yapılmaması daha bi saygısızlıktır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ajandan, Komedyene... İşte Dünya liderlerinin siyasetten önceki meslekleri!
Menzil Cemaati'nden 'yerel seçim' kararı!