Hulusi Akar'a 'orgeneral' yardımcı

Yüksek Askeri Şura, yeni hükümet sistemi kapsamında ilk toplantısını bugün yapacak. Kulislerde, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın yardımcılığına orgeneral kadrosundan bir ismin getirileceği konuşuluyor.

Hulusi Akar'a 'orgeneral' yardımcı
Hulusi Akar'a 'orgeneral' yardımcı
GİRİŞ 02.08.2018 06:53 GÜNCELLEME 02.08.2018 06:53
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

CumhurbaşkanlığıI Hükümet Sistemi’ne geçildikten sonra Türk Silahlı Kuvvetleri’nde (TSK) terfi, temdit ve emekli olacak personelin durumunun görüşüleceği ilk Yüksek Askeri Şura (YAŞ) toplantısı bugün yapılacak.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın başkanlık edeceği ve ilk kez Beştepe’de toplanacak olan YAŞ bir günde tamamlanacak. Şura ile ilgili olarak kulislerde Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın yardımcılığını yapacak ismin de belirleneceği konuşuluyor. Kulislerdeki iddia, Milli Savunma Bakan Yardımcılığı’na ‘orgeneral’ kadrosundan bir ismin getirileceği yönünde. Orgeneral rütbeli bakan yardımcısı atanmasını Akar’ın talep ettiği belirtiliyor.

 

 

SİVİLLER ÇOĞUNLUKTA

Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle yapılan değişiklikle Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, bu göreviyle ilk kez YAŞ’ta yer alacak. Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ve Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Oktay ile birlikte YAŞ’ın sivil kanadını oluşturacak. Akar, YAŞ’a daha önce Genelkurmay Başkanı olarak katılmıştı. Orgeneral Yaşar Güler ilk kez Genelkurmay Başkanı olarak Şûra masasındaki yerini alırken, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar da toplantıya ilk kez katılacaklar arasında. Orgeneral Güler, Orgeneral Dündar, Deniz Kuvvetleri Komutanı Koramiral Adnan Özbal ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz YAŞ’ın askeri kanadı olarak toplantıda hazır bulunacak.

TERFİLERİ BEKLENİYOR

Şura’da, tuğgeneral ve tuğamiralliğe terfi edecek albaylar ile general ve amirallerin terfi ve atama dosyaları ele alınacak. Toplantıda, bulundukları görevleri korgeneral ve koramiral rütbesinde sürdüren komutanların terfi almaları bekleniyor. Bu kapsamda Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle Genelkurmay İkinci Başkanı olan Korgeneral Metin Gürak’ın, Deniz Kuvvetleri Komutanı Koramiral Adnan Özbal ile Zeytin Dalı ve Fırat Kalkanı harekâtlarına komuta eden ve CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin propaganda konuşmalarında eleştirdiği 2. Ordu Komutanı Korgeneral İsmail Metin Temel’in bir üst rütbeye terfi ederek ‘Or’ olmaları bekleniyor. Kulislerde, Donanma Komutanı Koramiral Ercüment Tatlıoğlu, 3. Kolordu Komutanı Korgeneral Mehmet Daysal ile 9. Kolordu Komutanı Korgeneral Uğur Tarçın’ın adları da ‘or’luk için konuşuluyor. Bu yıl Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri Komutanlıklarında toplam 46 general ve amiral terfi listesinde bulunuyor.

KAYNAK: HÜRRİYET
YORUMLAR 5
  • Akıncı 5 yıl önce Şikayet Et
    "Siviller çoğunlukta" demek bölücülük yapmaktır. Asker sivil hepsi de vatan, millet, devlet için orada bulunmaktadırlar..Şu komplekslerinizden kurtulun, anlayışlarınızı yenileyin artık...
    Cevapla
  • erol 5 yıl önce Şikayet Et
    Şimdiye kadar siz hep böyle sivil-asker diye söylerken hiç bölücülük olmadı da şimdi yaştaki asker sayısı azaltılınca mı zorunuza gitti.
    Cevapla
  • melodi 5 yıl önce Şikayet Et
    Burhan kardeşe katılıyorum,millet sivilleri seçiyor.
    Cevapla
  • Devam 5 yıl önce Şikayet Et
    Şimdiye kadar askerler yönetti bu ülkeyi artık halkdan bir kişinin yönetmesi zorunuza mı gitti
    Cevapla
  • Burhan 5 yıl önce Şikayet Et
    Ne bölücülüğü saçmalama yönetim işlerinde halkın seçtiği sivil siyasetçilerin çoğunlukta olması elzemdir.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İYİ Parti'den İmamoğlu'nu zora sokacak seçim çalışması! "Buradan itiniz"
Ankara’daki Aleviler Turgut Altınok’u destekleme kararı aldı!