Halk ayaklandı: Başkanlık sistemi istiyoruz!

Irak'ın başkenti Bağdat'ın yanı sıra ülkenin orta ve güneyindeki Basra, Kerbela, Zikar, Divaniye, Musanna ve Necef kentlerinde binlerce kişi 'başkanlık sistemine geçilmesi, kamu hizmetlerinin iyileştirilmesi, istihdam olanaklarının artırılması ve yolsuzlukla mücadele' talebiyle gösteri düzenledi.

Halk ayaklandı: Başkanlık sistemi istiyoruz!
Halk ayaklandı: Başkanlık sistemi istiyoruz!
GİRİŞ 04.08.2018 04:43 GÜNCELLEME 04.08.2018 04:49
Bu Habere 34 Yorum Yapılmış

Bağdat'taki Tahrir Meydanı'nda toplanan göstericiler, parlamenter sistemin kaldırılarak başkanlık sistemine geçilmesi için gereken anayasal düzenlemelerin yapılmasını istedi.

Gösterinin düzenlendiği bölgedeki ana cadde, emniyet güçleri tarafından kapatılırken hükümet merkezi ile yabancı misyonların bulunduğu Yeşil Bölge'ye giden köprülerde de yoğun güvenlik önlemleri alınması dikkati çekti.

 

"PARLAMENTER SİSTEMDE KRİZLERDEN BAŞKA BİR ŞEY ELDE EDEMEDİK"

AA muhabirine konuşan Fettah el-Ubeydi isimli gösterici, "Bugünkü en önemli talebimiz ülke yönetimi için başkanlık sisteminin benimsenmesidir. 15 yıllık parlamenter sistemde krizler ve ülkenin kötüye gitmesinden başka bir şey elde edemedik" dedi.

Taleplerinin yerine getirilmesi konusunda kararlı olduklarını göstermek için bugün burada toplandıklarını belirten Ubeydi, hükümetin eylemcilerin taleplerini yerine getirmediğini sadece vaatlerde bulunarak durumu kontrol altına almaya çalıştığını söyledi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 34
  • 2023 5 yıl önce Şikayet Et
    Bütün müslüman ülkelere kurulan bir tuzak parlemontoymuş her kafadan bir emir hali devoluasion sayın Erdoğan ustalık dönemini başkanlıkla taçlandırdı bunların en büyük tuzağını ağını bozdu darısı diğer dünya ülkelerine. Barışa kardeşliğe.
    Cevapla
  • aliyar 5 yıl önce Şikayet Et
    siz daha coook Saddam'i arayacaksiniz.
    Cevapla
  • serseri 5 yıl önce Şikayet Et
    başkanlık sistemi batının uygaladıgı bir sistem örnek : amerika
    Cevapla
  • DevGenç 5 yıl önce Şikayet Et
    parlementer sistemde akıl ve kalp(vicdan) beraber çalışır... ama başkanlık sisteminde ise sadece akıl çalışır... bana kalırsa parlementer sistem daha iyidi... güzel ülkemin güzel insanları eğer başkanlık sistem ile ülkenin yönetilmesini seçmişse boynum kıldan ince...
    Cevapla
  • HalitBinVelit 5 yıl önce Şikayet Et
    Batının Parlementer Sistemi Soyguncu sistemidir.
    Cevapla
  • Tsli 5 yıl önce Şikayet Et
    Cevdet ne biliyorsunuz da konuşuyorsunuz. Başkanlık en iyi sistem.
    Cevapla
  • CEVDET 5 yıl önce Şikayet Et
    başkanlık sistemi batının değil dimi... asıl soyguncu sistemi başkanlık sistemidir...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD hazırladı! Skandal rapora Türkiye'den tepki!
Türkiye'nin kanser haritasını TÜİK açıkladı