Kılıçdaroğlu'ndan 'elinizi çabuk tutun' talimatı

CHP’de değişim isteyen muhaliflerin olağanüstü kurultay için toplanan imzaları teslim etmesinin ardından genel merkezin imzaları incelemek için bir aylık süresi bulunuyor. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun sayımın hızla bitirilmesi talimatını verdiği öğrenildi.

Kılıçdaroğlu'ndan 'elinizi çabuk tutun' talimatı
Kılıçdaroğlu'ndan 'elinizi çabuk tutun' talimatı
GİRİŞ 04.08.2018 04:48 GÜNCELLEME 04.08.2018 04:48
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

CHP’de, muhaliflerin imzalarını genel merkeze teslim etmesinin ardından ayrıntılı inceleme başladı.

Kılıçdaroğlu'nun ise sayım işleminin hızlandırılması talimatını verdiği belirtildi.

Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, dosyadaki evrakı incelemeden belge vermek istemedi. Sonunda muhalifler dosyanın incelenmesini kabul ederken Erkek, dilekçeye, “Dosyanın incelenmek üzere alındığına ilişkin” şerh koydu.4 Dosyada yapılan ilk inceleme, yazı işleri bölümünde gece saatlerine kadar sürdü. Akşam geç saatlerde muhaliflerden Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün ile eski milletvekilleri Emre Köprülü ve Necati Yılmaz bir kez daha CHP Genel Merkezi’ne geldi. Genel başkan yardımcıları Bülent Tezcan ve Muharrem Erkek’in de bulunduğu ve belgelerin tasnifinin yapıldığı yazı işleri odasında iki taraf arasında sesler yükseldi. Tartışmanın fotokopi olan belgelerin kabul edilmesi talebi üzerine yaşandığı öğrenildi.

605’İ NOTER ONAYLI

CHP’nin Hukuk İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, dünkü yazılı açıklamasında şunları söyledi:

Olağanüstü kurultay talep edenler adına, genel merkezimize başvuranların açıklamalarının aksine hiçbir biçimde 630 imza teslim edilmemiştir. Teslim edilen toplam belge sayısı 618’dir. Bu belgelerin dört tanesi ilgilisinin dışında, suret tasdiki yaptırılmış fotokopidir. Dört tane belge mükerrer olup, dört kişinin farklı noterlerden iki kere verdiği imzalara ilişkindir. Beş belgedeki imza ise kurultay delegesi olmayan kişilere aittir. Sonuç olarak genel merkezimize sunulan noter onaylı belge sayısı 605’tir. Bu 605 beyan üzerinde de kurultay delege listemizle karşılaştırmalı inceleme devam etmektedir. Toplam kurultay delegesi 1242 olup, salt çoğunluk 622’dir. Mevcut haliyle teslim edilen noter onaylı belge sayısı yeterli değildir. Yasal süresi içerisinde gerçekleşen imza geri çekme beyanları, 605 sayısından düşülmemiştir. Bunlar da düşüldükten sonra toplam imzanın yeterli sayının çok daha altında olduğu aşikârdır.

SON TARİH 6 AĞUSTOS

Olağanüstü kurultay talebine ilişkin noterden imza verip göndermeyen delegelerin yanı sıra imzasını çektiğine ilişkin notere başvuru yapıp beyannamesini genel merkeze göndermeyen delegelerin de olduğu öğrenildi. Parti yönetimi, daha önce var olduğu açıklanan imzasını cebinde taşıyan delegelerden gelebilecek belgeler için 6 Ağustos saat 17.30’a kadar bekleyecek.

RENKLİ FOTOKOPİ İNCELEMESİ

CHP Genel Merkezi, muhaliflerce önceki gün teslim edilen beyannameleri tek tek inceleyecek. İnceleme yapılırken imzası bulunan kişilerin gerçek delege ve evrakın da gerçek olup olmadığına bakılacak. Özellikle belgenin renkli fotokopi olma ihtimali üzerinde durulacak. İmzasını geri çeken delegelerin noter beyannamesi de aynı şekilde incelenecek. Parti yönetiminin ıslak imzalı belgeler olmadan, ilgilisinin dışında suret tasdiki yapan noterler hakkında yasal işlem başlatacağı öğrenildi.

YORUMLAR 17
  • Teki biryami 5 yıl önce Şikayet Et
    Hesap uzmanı ve fizikçi öğretmen dayanışması böylemi olmalıydı parti öyle birşey ki kardeşi kardeşden ayırıyor fizikçi ile mızıkçı toplum önünde büyük hezimete uğramıştır pkk Ya oy isteyen bir partinin sonu geldi gelecek bekliyoruz...
    Cevapla
  • köksal akın 5 yıl önce Şikayet Et
    faşizmin alasını yaşatanlar şuanda da devam ediyor, chp özellikle inönüden bu yana %% yerli faşist bir partidir, hatta parti görünümlü değişik bir ülke dizaynı kurumu işlevinde, yerli olsun bizim olsun diyenlere de hayırlıııııı olsun
    Cevapla
  • FATİH S 5 yıl önce Şikayet Et
    Cumhur başkanı adayınız güvenilir on numara adam değilmi,? yoksa bizi kandırdınız mı?
    Cevapla
  • sinan ay 5 yıl önce Şikayet Et
    kılıçdaroğlu ne adamsın koltuk derdi olanın partide işi yok diyorsun en çok koltuk derdi olan sensin tayyip erdoğan diktatör diyordun 9 seçim kaybedipte hala başka olan kişi sensin
    Cevapla
  • Ali Veysel 5 yıl önce Şikayet Et
    Artık 500 600 e kadar saymak 1 hafta süre ister. 1 milyon olsaydı 2019 da bitmiş olurdu.
    Cevapla
  • şefik şefik 5 yıl önce Şikayet Et
    Hıhıhıııı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Anadolu Alimler Birliğinden seçim açıklaması! İstanbul'a dikkat çekti
Uluslararası Adalet Divanı'ından kritik Gazze kararı!