Binali Yıldırım'dan kritik 'Dolar' mesajı

Döviz kurundaki dalgalanmalarla ilgili konuşan TBMM Başkanı Yıldırım, "Gelişmelerin temeli ekonomik değil, siyasi" dedi ve Türkiye'nin ekonomik dayatmalara kapalı olduğunu söyledi.

GİRİŞ 14.08.2018 09:51 GÜNCELLEME 14.08.2018 11:28
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

TBMM Başkanı Binali Yıldırım, 10. Büyükelçiler Konferansı dolayısıyla Türkiye'de bulunan büyükelçilerle Çankaya Köşkü'nde kahvaltıda biraraya geldi. Burada son günlerde ABD ile yaşanan gerilim ve döviz kurundaki dalgalanmaları değerlediren TBMM Başkanı Yıldırım: "Döviz kurundaki dalgalanmalar Türkiye'nin ekonomik göstergeleriyle izah edilemiyor. Bu gelişmelerin temeli ekonomik değil, siyasidir.Milletimiz oyunu gördü. Üstesinden gelemeyeceğimiz sorunumuz yoktur. Bu krizden başarıyla çıkacağız" dedi.

TBMM Başkanı Yıldırım'ın açıklamaları şöyle:

 

 

"Gazi Meclis olarak hükümetimizin ihtiyaç duyduğu her türlü düzenlemeyi, parti ayrımı gözetmeksizin milli şuur içerisinde yapmaya hazır olduğumuzu bir kez daha buradan ilan ediyorum.Türkiye siyasi hesaplarla yapılan ekonomik dayatmalara kapalıdır. Dost, hasım herkes bunu böyle bilmelidir.

ABD YASALARA SAYGI ÇERÇEVESİNDE ÇÖZÜM ARAMALI

ABD yasalara saygı çerçevesinde çözüm aramalıdır. Tutarlı bir noktaya gelmesi gereken ABD yönetimidir. Uluslararası camiayı harekete geçirmek ülkeleri ve kamuoylarını daha iyi bilinçlendirmek değerli büyükelçilerimizin en önemli görevidir. Türkiye bu krizden başarıyla çıkacaktır. 

EKONOMİK  DEĞİL SİYASİ

Döviz kurundaki dalgalanmalar Türkiye'nin ekonomik göstergeleriyle izah edilemiyor. Bu gelişmelerin temeli ekonomik değil, siyasidir. Türkiye siyasi hesaplarla yapılan ekonomik dayatmalara kapalıdır. Dost, hasım herkes bunu böyle bilmelidir."

 

YORUMLAR 6
  • Hacivat 5 yıl önce Şikayet Et
    Sözün bittigi yer icraat gerektiriyor basta incirlik ve kürecik kapatilmali abd her ürününe boykot daha hizli seri calismak lazim azda olsa vatandaslara sahip cikmak lazim vatandasin gurbet e yillardir yaptirim uygulaniyor kandiriliyor dolandiriliyor öldürülüyor sahip cikin
    Cevapla
  • Osman KAYA 5 yıl önce Şikayet Et
    Haberde kritik bir şey yok. Son derece normal bir açıklama.
    Cevapla
  • Hakan 5 yıl önce Şikayet Et
    Dolar düşüyor namussuz Trump ağzının payını alıyor.
    Cevapla
  • osm786 5 yıl önce Şikayet Et
    Abd nin Türkiyeye olan 53 miljar dollar borcunu derhal geri ödemesini istiyelim.madem bizi sömürmek istiyorlar paramizi geri versinler.
    Cevapla
  • MURAT taruzdayız 5 yıl önce Şikayet Et
    Batmanlı
    Cevapla
  • oflu 5 yıl önce Şikayet Et
    sonuna kadar destek
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yeni görüntülere ulaşıldı! Pasaport kontrolü sırasında dikkat çeken ayrıntı
Seçime 2 gün kala Milli Görüş Platformu'ndan 'İslambol' çağrısı: Bütün ümmet sevinecek