Çavuşoğlu'ndan çok kritik Brunson açıklaması

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Rus mevkidaşı Lavrov ortak basın toplantısı düzenledi. İki bakan da ABD'nin bu tavrına çok sert tepki gösterdi.

GİRİŞ 14.08.2018 12:50 GÜNCELLEME 14.08.2018 14:01
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: Vatandaşlarımızın vize sorunu yaşamadan Rusya’yı ziyaret etmesini arzuluyoruz. Bu konuda bazı çalışmalarımız var. Astana sürecinde önemli mesafeler kat ettik. Bizim 12 tane gözlem noktamız var. Ateşkesi bozan tarafları bulmak bizim görevimiz. 

idlib'te 3 milyon sivil var ama burada terörist gruplar da var. Bunlar İdlib'teki sivillere ve muhaliflere de büyük zarar veriyor. ABD'nin kabadayılık devri bitmeli. Böyle dayatmayla iş olmaz. Dayatma olmaz, herkes eşit olarak görülmeli. ABD bu hatalı politikalardan vazgeçmeli. Bugün Türkiye, yarın AB ya da AB ülkesi olabilir.

 

BRUNSON DAVASINDA DEĞİŞEN BİR ŞEY YOK

Amerika'da bir karmaşa var. Brunson'ın durumunda da değişen bir şey yok. 

Lavrov: İdlib'deki durumu ele aldık. Ortadoğu ve Afrika'daki gelişmeleri konuştuk. İdlib bölgesi şartları oluşturuldu. Bu şartlardan bir tanesi ateşkes teröristleri kapsamayacaktır. Türkiye'nin gözlem bölgeleri bölgeyi sakinleştirdi. ABD'nin yaptırımları gayri meşru ve illegaldir. Bunları nasıl ortadan kaldırabiliriz? Milli paralarla ticaret konusunda bir ilerleme kaydettik. Doları bu kadar kaba istismar etmeleri şuna dönecek: Ülkeler dolardan çıkacak ve daha güvenilir ortaklara gidecek. 

YORUMLAR 5
  • kaptan 5 yıl önce Şikayet Et
    en basta ERDOGAN ve sonrasinda da tüm siyasi erk in anlamsi gereken ciddi bir konu ülkelr arasi DOST luk olmaz anlayisi dir ABD zaten ne dost ne müttefik olmadini en bariz sekliyle ortaya koydu ülkelr arasi cikar iliskilisi olur DOST olmaz cikarimiza uymuyrsa TERK edilir nokta konur anlasbilcegin baska bir güc ile yoluna devam edersinbizimkiler in anlamdigi nokta bu HALEN ABD doszmuz gibi sacma cikislar a takimis olmalari
    Cevapla
  • Recep 5 yıl önce Şikayet Et
    Bizim bakanda iyi çalışıyor helal olsun tempo hiç düşmedi
    Cevapla
  • halil 5 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye,Rusya,Çin,İran Bir an önce Milli paralarla ticarete geçip,diğer ülkeleri peşinden sürüklemeli.Siyonist ABD ve uşaklarının üçkağıt ekonomisini simgeleyen ve beş kuruş değeri olmayan sömürü aracı dolarını paçavraya çevirmeli.
    Cevapla
  • Ertuğrul 5 yıl önce Şikayet Et
    Rusdan dost olmaz ancak rusla işbirliği yapılır. İşte bu çizgiye dikkat ederek ülkelerle ikili ilişkiler kurulmalıdır.
    Cevapla
  • yiğido 5 yıl önce Şikayet Et
    helal bakanım. Reisin yolundan ayrılmayın. Türk Halkı Arkanızda.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Ajandan, Komedyene... İşte Dünya liderlerinin siyasetten önceki meslekleri!
Erdoğan'dan son dakika emekli maaşı açıklaması: Masaya yatıracağız!