Dikkat çeken 'ittifak' araştırması

Optimar Araştırma Şirketi’nin yaptığı ankette Cumhur İttifakı’nı oluşturan AK Parti ve MHP’nin seçmenlerinin büyük çoğunluğunun iki parti arasındaki mevcut ittifakın yerel seçimlerde de devam etmesini istediği ortaya çıktı.

Dikkat çeken 'ittifak' araştırması
Dikkat çeken 'ittifak' araştırması
GİRİŞ 05.09.2018 13:05 GÜNCELLEME 05.09.2018 13:44
Bu Habere 44 Yorum Yapılmış

AK Partili seçmenin yüzde 53.3’ü, MHP seçmenin ise yüzde 59.8’i yerel seçimlerde de ittifak kurulması gerektiği yönünde görüş bildirdi. Optimar Araştırma’nın 30 Ağustos-1 Eylül tarihleri arasında, 26 ilde bin 787 kişi ile yüz yüze gerçekleştirdiği araştırmada, seçmenin yaklaşan yerel seçimler öncesinde Cumhur İttifakı’nın devam etmesi istediği ortaya çıktı. 

MUHALEFET İTTİFAKA SOĞUK

 

 

“Genel seçimlerdeki ittifaklar yerel seçimlerde de devam etmeli mi?” sorusuna katılımcıların yüzde 44.6’sı “etmeli”, yüzde 34.4’ü “etmemeli” derken yüzde 21’i ise fikir beyan etmedi. “İttifak devam etmeli” diyenlerin partilere göre dağılımında, genel seçimlere Cumhur İttifakı ile katılan AK Parti ve MHP tabanının ağırlıkta olduğu görüldü. AK Partili seçmenin yüzde 53.3’ü, MHP seçmenin ise yüzde 59.8’i yerel seçimlerde de ittifak kurulmasını istedi. Millet İttifakı altında bir araya gelen CHP-HDP-İP-SP seçmeni ise genelde ittifakı soğuk baktı. İttifaka “evet” diyenlerin oranı CHP’lilerde yüzde 38.6, HDP’lilerde yüzde 23.9, İP’lilerde yüzde 39.5 oldu. Sadece SP’lilerde yüzde 55 çıktı. 

İDAMA DESTEK YÜZDE 62

OPTİMAR Araştırma’nın yaptığı ankette çarpıcı bir başka konusunu ise idam oluşturdu. Terör suçları ile kadın ve çocuklara yönelik cinayet suçlarına idam getirilmesini isteyenlerin oranı yüzde 62 olarak gerçekleşti. 

CHP’LİLERİN YÜZDE 50’Sİ İDAM İSTİYOR

AK Parti seçmenin yüzde 77.3’ü, MHP seçmeninin yüzde 72.4’ü, CHP seçmeninin yüzde 50’si “idam” cezasının getirilmesini istedi.

KAYNAK: STAR
YORUMLAR 44
  • halil 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu memleketi Chpkk lilere ve Hdp lilere teslim etmeyin..memleket mavolur..Pkk yandaslarinin eline gecer..
    Cevapla
  • KIRŞEHİR 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu Sefer Ak Parti Beyediyelerin yarısını kaybeder.Piyasa çok kötü.Döviz durmuyor.ESNAF PERİŞAN. Marketler hergün ZAM koyiyor.Denetim SIFIR.
    Cevapla
  • fatih 5 yıl önce Şikayet Et
    çok doğru sadece esnaf değil asgari ücretle geçinmeye çalışan işçilerde baya sıkıntılı durumda bir an önce el atılmalı
    Cevapla
  • TÜRK 5 yıl önce Şikayet Et
    Adana Mersin Manisada ne olacak mesala
    Cevapla
  • Emekliyeah 5 yıl önce Şikayet Et
    Vallahi çok güzel de olur bu birliktelik devam etsin bu birliktelik ülke menfeatinedir bugün birlik olma vaktidir MHP li bütün kardeşlerime ayrı ayrı teşekkür ederim.
    Cevapla
  • Diyarbakırlı 5 yıl önce Şikayet Et
    Kürtlerde idam istiyor idamı getirinnnnnnnnn artık tecavüzcüye teröriste cinayete idammmmm.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fenerbahçeli eski yıldız, 'oruç' açıklamasıyla gönülleri fethetti!
Seçime 3 gün kala CHP'de kaos! Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu kavgası