Türkiye ABD'ye resti çekti! Zamanı geldi

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, terör örgütü YPG/PKK'nın, Suriye'de Türkiye sınırının birkaç kilometre ötesinde faaliyet göstermesinin savunulacak hiçbir tarafı olmadığını belirterek, "Washington için bölgede gerçek müttefikinin kim olduğuna karar verme zamanı." ifadesini kullandı.

Türkiye ABD'ye resti çekti! Zamanı geldi
Türkiye ABD'ye resti çekti! Zamanı geldi
GİRİŞ 14.09.2018 06:10 GÜNCELLEME 14.09.2018 06:12
Bu Habere 46 Yorum Yapılmış

Çavuşoğlu'nun, New York Times (NYT) gazetesi editörüne hitaben "Suriye'de beliren felaket" başlığıyla kaleme aldığı açık mektup yayımlandı.

Bakan Çavuşoğlu, NYT'de 9 Eylül'de yer alan "Suriye'de korkunç final  beliriyor" başlıklı haberin, Suriye'de Beşşar Esed rejimi tarafından muhaliflerin  güçlü olduğu son bölgeye kanlı bir operasyon yapıldığına dikkati çekmesi  bakımından haklı olduğunu kaydetti.

 

 

Birleşmiş Milletler'den (BM) bir yetkilinin, bu operasyonun binlerce  insana gidecek hiçbir yer bırakmayacağı ve "21. yüzyılın en büyük can kaybına yol  açacağı" öngörüsünde bulunduğunu hatırlatan Çavuşoğlu, şöyle devam etti:

"Ancak bu makale korkunç başka bir gelişmeyi atlıyor. Esed'in  saldırılar yapan müttefikleri ABD tarafından destekleniyor. Son raporlar,  Suriye'de faaliyet gösteren terör örgütü YPG'nin, ABD'lilerin ödediği vergilerle  alınan silah ve yardımları aldığını, bu örgütün Esed ile ittifakını  geliştirdiğini ve temmuz ayında (Esed ve YPG/PKK arasında) yapılan anlaşmanın bir  parçası olarak Esed'in İdlib'i muhaliflerden geri almasına yardım etmek için  destek gönderdiğini gösteriyor."

"ESED İLE YPG/PKK İTTİFAKI ARTIYOR"

Çavuşoğlu, Esed ile YPG/PKK arasındaki ittifakın, bu terör  örgütünün öncülüğündeki SDG'nin yeniden kurulacak Suriye'de kendilerine bir yer  bulmak için Esed rejimi ile yaptıkları görüşmelerden bu yana arttığına dikkati  çekti.

"YPG, Türkiye'de 30 yıldan uzun süredir şiddet içeren bir terör  kampanyası yürüten PKK'nın Suriye koludur." vurgusunu yapan Çavuşoğlu, Türkiye,  ABD ve Avrupa Birliği'nin, PKK'yı terör örgütü ilan ettiğini anımsattı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu mektubuna, "Türkiye sınırının birkaç  kilometre ötesinde YPG kuvvetlerinin Suriye'de faaliyet göstermesinin savunulacak  hiçbir tarafı yoktur. Washington için bölgede gerçek müttefikinin kim olduğuna  karar verme zamanı." ifadeleriyle son verdi.

YORUMLAR 46
  • HamidiyeSüvarisi 5 yıl önce Şikayet Et
    siyonist kafir iblis yahudilere,iti kafir abd ve itlerine ölüm.
    Cevapla
  • hlt01 5 yıl önce Şikayet Et
    Fırat'ın doğusunu almanın zamanı geldi.. bu sözden bu anlaşılmalıdır. fikri altyapının oluşturulması dişe diş kararlı bir şekilde Fırat'ın doğusunu konuşmanın bu sorunu irdelemenin zamanı gelmiştir.
    Cevapla
  • Vatandaş 5 yıl önce Şikayet Et
    Türkiyemizin toprakları öyle kolay kazanılmadıki kolay kaybedilsin kana kan cana can vermiyomuyuz gerekirse feda ederiz canımızı ülkemize topragımıza sayın bakanım amarikada kimmiş türkiye arkanızda
    Cevapla
  • Vatandaş 5 yıl önce Şikayet Et
    Tüm terör örgütleri Abd 'nin gerçek müttefikidir.Bu örgütlerin hamisidir aynı zamanda. Bunu dünya alem biliyor.
    Cevapla
  • cenk 5 yıl önce Şikayet Et
    konuşmakla biryere varamıyoruz incirlik üssü amerika ya kapatılsın bizim topraklarımızı kullananarak terörist yetiştiriyorlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kuantum çağı başlıyor: İnternetin devri kapanacak... Brainet ile iletişim kuracağız!
İstanbul için deprem uyarısı! En riskli 5 ilçe...