AK Parti MKYK sonrası önemli açıklamalar

AK Parti sözcüsü Ömer Çelik, MKYK sonrası açıklamalarda bulundu ve başkan Erdoğan'ın ABD başkanı Trump ile görüşüp görüşmeyeceği konusunda net konuştu.

AK Parti MKYK sonrası önemli açıklamalar
AK Parti MKYK sonrası önemli açıklamalar
GİRİŞ 21.09.2018 17:13 GÜNCELLEME 21.09.2018 18:41
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik birçok konuda AK Parti MKYK sonrası önemli açıklamalarda bulundu:

Biz uzun süredir Türkiye'nin iktidar partisiyiz. Yeni sistemle beraber Türkiye'nin yine birincisiyiz. Her seçim bölgesinde aday gösterecek şekilde hazırlığımızı yapmış durumdayız. Genel Başkanımızın talimatı da böyle. Cumhur ittifakı çok önemli bir mutabakat. Buna çok değer veriyoruz. Belli konularda ayrı görüşlerimiz oluyor. Her meselede ittifakın sorgulanması söz konusu olamaz. Yerel seçimlerde de bu ittifakın somut bir mekanizmaya dönüşmesi için henüz bir formül yok. 

 

 

- MHP ile yapılacak takvim belli oldu mu? Bugün ittifak konusu konuşuldu mu?

Yerel seçimlere daha var. Görüşmeler neticesinde sonuçlanacak. Sayın Cumhurbaşkanı ve Sayın Bahçeli bir araya gelecekler. Öncesinde heyetler görüşecek. 

- Dursun Çiçek'in bazı ifadeleri oldu. Siz hükümeti indirin. Biz yargılarız. Diyen başsavcılar var dedi. Bir de Enis Berberoğlu'nun tahliyesi için neler diyeceksiniz?

Bu CHP'li vekilin sözleri hala nasıl vesayet kafası olduğunu gösteriyor. CHP'de hala Yassıada kafasının devam ettiğini gösteriyor. Bu zihniyetle mücadelemizi diri tutmalıyız. Hala böyle başsavcılar varsa, hemen ortaya çıkarılmalıdır. 15 Temmuz ihanet gecesi yargı tarihimizde bir ilktir. Türkiye'nin kahraman savcı ve hakimleri derhal harekete geçmişlerdir. Bu gurur vericidir. 

Enis Berberoğlu için yargı kararını verdi ve suçlu buldu. 

- MHP'nin sunacağı Af teklifi için neler diyeceksiniz? AK Parti afa karşı hala aynı noktada mı?

Pazartesi günü paketi göreceğiz. Bu daha önceki pozisyonumuzu değiştireceğiz diye bir durum yok. Hiçbir MKYK'da bu konu görüşülmedi. 

- Katar'dan hibe edilen uçak konusunda bir tartışma yaşandı. 

Devletler arasında bu tür jestler olur. Katar bize jest yapmıştır. Türkiye de dünyanın birçok ülkesinde bu tür jestler bulunmaktadır. 

- Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP lideri Bahçeli'nin CHP'nin İş Bankası hisselerini vermeleri gerektiğini söylediler. CHP de biz Atatürk'ün mirasının hisseleri bizde dedi.

Atatürk'ün mirası milletin ortak malıdır. Her türlü mirası devlette olması gerekir. Atatürk herhangi bir partiye entegre edilemez. CHP, Atatürk'e saygı için bundan vazgeçmelidir. 

CHP her türlü devletin açıklamalarını dikkate alırken, Türkiye Cumhuriyet'ini ve Türkiye Cumhurbaşkanı'nı dinlemiyor. CHP hep Esed adına konuştu. Biz şu an Rusya ile mutabakat halindeyiz. İdlib'te terör grupları bölgenin dışına çıkarılacak.

Biz Türkiye olarak ABD'den bir talepte bulunmadık. 

YORUMLAR 8
  • Haso 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu savaslar hic bir zaman turkiye topraklarinda olmamasi icin calismaliyiz bize akdenizden tut ortadoguya kadar turkiyeye bir saldiri pesindeler bunlara hic bir zaman firsat vermemeliyiz abd,rusya bizi hice sayiyor sinirlarimizin guvenligi sadece bizden sorulmali ne abd ne rusya buyuk osmanlinin geri dönusunu butun dunyaya göstermeliyiz 100 sene önce bunlardan harac aliyorduk bu gunlere butun turk ve musluman toplumlarla basari saglanir
    Cevapla
  • Akpartili 5 yıl önce Şikayet Et
    Başkan artık ne olacaksa olsun,ya öleceğiz yada olacağız Allah'ın izniyle.
    Cevapla
  • Mert 5 yıl önce Şikayet Et
    Rusya, amerika, iran, ırak vs. gibi devletlerr bel bağlanmaz bunu afrin harekatında binayı askerlerimizin başına yıkan rusyadan, denizaltımızı batıran amerikadan net bir şekilde gördük. Şimdi hiçbir şey olmamış gibi yapamayız
    Cevapla
  • seyirci 5 yıl önce Şikayet Et
    vatandas olarak destek veriyoruz arkanızdayız
    Cevapla
  • metehan 5 yıl önce Şikayet Et
    eğer dürüst namuslu haram yemeyen ve dindar, bir alperen bir milliyetçi kardeşimiz varsa, onun etrafında da birleşebilir akparti... Benlik kaygısı oluşmasın.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan İranlı mevkidaşıyla görüştü
CHP'li belediyelerde akraba kıyağı: Liyakate değil kan bağına bakılıyor