Başkan Erdoğan resti çekti: Çin'den de alacağız

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, ABD'nin New York şehrine yaptığı ziyaretin dönüşünde gazetecilere çeşitli açıklamalarda bulundu.

Başkan Erdoğan resti çekti: Çin'den de alacağız
Başkan Erdoğan resti çekti: Çin'den de alacağız
GİRİŞ 28.09.2018 04:31 GÜNCELLEME 28.09.2018 04:47
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

ABD'nin İran'a yaptırım kararına ilişkin, "Gerekirse Çin'den de doğalgaz alacağız. Doğalgaz gibi stratejik ürünlerde geri adım atamayız" diye konuştu.

MÜNBİÇ'TE PYD/YPG VARLIĞI

 

 

Erdoğan, "ABD takvime uymadı, PYD/YPG o bölgeyi terk etmedi" dedi.

Erdoğan'ın açıklamaları şöyle:

MHP'NİN AF TEKLİFİ

Çalışılması talimatı verdim, dönünce karar veririz. 

ABD'NİN TEK SİLAHI DOLAR

(BM reformu) (Bu konudaki kitabımı) Gözden geçirmek suretiyle liderlere göndereceğim. Daha sonra belki Türkiye’de bu liderleri davet edip, üç-dört partide veya hepsiyle olabilir. Böyle bir sempozyum şeklinde yapabiliriz. Ancak birçoğunda korku var. Amerika, Rusya ve Çin’e karşı mı konuşacağız gibi bir maalesef korku ve ürkme havası hissediyorum. İnşallah bunlar aşılırsa ben de BM Güvenlik Konseyi’nde yer alacağım, er veya geç bana da sıra gelecek düşüncesinde olduğunu görenler böyle bir şeyi sahiplenebilirler. Buranın elinde tek silahı var, o da biliyorsunuz doları. Onun dışında kabul edilebilir yanı yok, devamlı da itibar kaybediyor. Diğerlerine bunu söylerken işgalci ülkenin arkasında duruyorsun. Filistinliler konusunda ise ‘Verdiğim parayı artık vermeyeceğim’ diyorsun. Bu tavırlar asil, onurlu bir devlete yakışmıyor. 

RUSYA İLE İDLİB MUTABAKATI 

Radikal grupların ağır silahlarının tasfiyesine büyük önem veriyoruz. En büyük yük bizim MİT başkanlığımızda. Çalışmalar iyi gidiyor. İdlib’de 3.5 milyon insanın bombardımana uğraması halinde fatura çok ağır olurdu. Bize doğru bir göç dalgasına yol açabilirdi. Allah göstermesin, oralardan 500 bin ya da 1 milyon insan daha gelse altından kalkmak çok zor olur. Hamdolsun, şu an itibarıyla, işler yoluna girmiş görünüyor. Hatta dün 50-60 bin kişi evine döndü. Bunlar güzel gelişmeler. Temenni ederim ki bu devam eder.

Rusya ile görüştük. Onu başarabilirsek yeniden inşa süreci başlatabilirsek, bölgede bunları yeniden ayağa kaldıralım istiyorum. Bunları Almanya’da Merkel ile görüşeceğim. Muhammed bin Selman G-20’de görüşme yapmak istemiş. Onun verdiği sözler de vardı. Bölgede yeniden inşa sürecini başlatabilmek önemli. Bunun başlaması, oradaki tahribatı gidermeye de vesile olacaktır inşallah.

İDLİB'E BOMBARDIMAN İDDİALARI

Şu anda öyle bir şey söyleyemeyiz. Kesin konuşamayız. Ama an itibarıyla öyle bir şey yok. Temennimiz odur ki böyle bir şey olmasın. Bunlar bize Sayın Putin’in vaatleri. Bu arada bir de İstanbul’da bir dörtlü zirve yapacağız. Almanya, Rusya, Fransa ve Türkiye olarak İstanbul’da bir araya geleceğiz. Ön görüşmeler yapıldı, şimdi tarih belirlenmesi gerekiyor.

YORUMLAR 13
  • pakistandan alın 5 yıl önce Şikayet Et
    pakistandan, endonezyadan, çinden, hindistandan füzeler alınmalı.
    Cevapla
  • yasar ordu 5 yıl önce Şikayet Et
    şu amerikeyı devreden çıkarın artık yalnıa kalsın da gorsun dunyayı gerekırse birlık olup tıcareti yavaşlatın.
    Cevapla
  • Hıdır BUDUR 5 yıl önce Şikayet Et
    Anlayamadığım konu "S- 400 ler savunma silahı değil mi?Savunma silahı..Eee "Yunanistanda S-300, SA-15, SA-8 gibi Rus füzeleri varken, neden bize S-400 almayın baskıları? Dertleri ne? Yoksa bize saldırmayı mı düşünüyorlar ? Saldırı silahı olsa ki bence oda olmalı hani biraz anlaşılır feryadınız? NATO dahil niyetlerin bu kadar aşikar olduğu bir zaman olmamıştır. ...NATO dediğiniz örgüt aslında bir paravan, sessiz sedasız ülkeleri işgal edebilmek adına. "Paravan FETÖ terör örgütü de aradan kalktı ve esas oyuncular sahaya indi artık ve herşey ayan beyan ortada..
    Cevapla
  • Analız 5 yıl önce Şikayet Et
    Yunanıstan bıze vız gelır savascı degıl onlar cogu avrupa ulkesı gıbı fos ..
    Cevapla
  • Kamku 5 yıl önce Şikayet Et
    Elektrikli araba yapacaz iyi olur .
    Cevapla
  • üzeyir 5 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Başkanım Allah yar ve yardımcın olsun Allah ümmeti bu karanlık günlerden bir an evvel kurtarır inşallah açıklamanızda 500 bin yada 1 milyon göç dalgasının felaket olacağından söz ederken keşke bir insanın ölümü bütün insanlığın ölümü bir insanın yaşamı bütün insanlığın yaşamı anlayışıyla olmasını yüce Allahtan diliyorum.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Erdoğan talimatı verdi! TCG Anadolu'dan daha büyüğü tasarlanıyor
Son Dakika: Erdoğan'dan 1915 mesajı!