Demirtaş'ın gerekçeli kararı açıklandı

Terör propagandasından hapis cezası alan Demirtaş ve Önder’le ilgili kararın gerekçesi açıklandı: Örgüt propagandası yaptılar, devleti tehdit edip, Kandil’e selam çaktılar

Demirtaş'ın gerekçeli kararı açıklandı
Demirtaş'ın gerekçeli kararı açıklandı
GİRİŞ 01.10.2018 06:53 GÜNCELLEME 01.10.2018 06:53
Bu Habere 27 Yorum Yapılmış

2013 yılı Nevruz kutlamalarında yaptıkları konuşmalar nedeniyle yargılanan HDP Eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve HDP eski Milletvekili Sırrı Süreyya Önder hakkında verilen mahkumiyet kararlarının gerekçesi açıklandı. İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından yargılanan Demirtaş'a 'terör örgütü propagandası yapmak' suçundan 4 yıl 8 ay, Sırrı Süreyya Önder'e ise 3 yıl 6 ay hapis cezası verildi. Mahkeme tamamladığı gerekçeli kararında Önder ve Demirtaş'ın 17 Mart 2013'te İstanbul Kazlıçeşme'de yapılan nevruz kutlaması ve mitingde sarf ettikleri sözler ayrıntılı olarak yer aldı. Söz konusu mitingde örgüt elebaşı Abullah Öcalan'ın posterinin asılı olduğu halde iki konuşmacının da konuşma yaptığı vurgulandı.

KANDİL'LE TEHDİT ETTİ

Sırrı Süreyya Önder burada yaptığı konuşmada, 'Size Kürt halkı önderi Sayın Öcalan'ın selamını getirdim. Bugün de Kürdistan'da onun onurlu evlatlarıyla onur duyuyoruz' ifadelerini kullandı. Demirtaş ise aynı konuşmada Fransa'da öldürülen 3 PKK'lı kadına selam göndererek, 'Bütün şehitlerimizi saygı ile anmak istiyorum. Bir nöbet kulübesinde bir gece yarısı nöbet tuttunuz mu? Kandil'i dümdüz ederiz diyenler kendilerini davet ediyorum. Omzuna G-3 takıp gitsinler. Bir gece Gabar'da nöbet tutsunlar bakalım, Kandil dümdüz oluyor mu olmuyor mu?' ifadelerini kullandı.

PKK'YI MEŞRU GÖSTERDİ

Kararda Demirtaş'ın söylediği sözlerin değerlendirmesi yapıldı. Buna göre şehitliğin toplumumuzda meşru ve kutsal amaçlar uğruna hayatını kaybetmiş kişilere yüklenen bir sıfat olduğu, Demirtaş'ın ise konuşmada silahlı terör örgütü PKK ile bağlantılı kişiler hakkında şehit tabirini kullandığı ifade edildi. Demirtaş'ın bu söyleminin PKK örgütünün amaç ve yöntemlerine meşruiyet sağladığı belirtilen kararda, bu sözlerle PKK'nın kullandığı şiddet yöntemini meşru göstererek terör örgütü propagandası yaptığı kaydedildi.

ÖRGÜTÜ GÜÇLÜ GÖSTERDİ

Demirtaş'ın konuşmasında örgüt yöneticilerinin yuvalandığı Kandil Dağı'ndan bahsederek terörün bitirilmesini arzulamalarına karşın örgütü güçlü göstermeye çalıştığı, binlerce insanın hayatını kaybetmesine neden olay terör örgütünün ve üyelerinin propagandasını yaptığı ifade edildi.

MEŞRU GÖSTERMEYE ÇALIŞTI

Kararda Sırrı Süreyya Önder'in sarf ettiği sözlerin de değerlendirmesi yapıldı. Buna göre Önder'in, 'size Kürt halkı önderi Sayın Öcalan'ın selamını getirdim. Bugün de Kürdistan'da onun onurlu evlatlarıyla onur duyuyoruz' sözleriyle örgüt elebaşını Kürt halkının lideri olarak göstererek örgütü ve yöneticisini meşru göstermeye çalıştığı ifade edildi. Bu konuşmada aynı zamanda ülke topraklarının bir bölümünü, örgütün bölücü ideolojisinde yer aldığı şekli ile Kürdistan olarak tabir ederek örgüt propagandasını yinelediği kaydedildi.

Sabah

YORUMLAR 27
  • ahmet 5 yıl önce Şikayet Et
    evrakta sahteciliğe daha fazla ceza veriliyor.
    Cevapla
  • irfan 5 yıl önce Şikayet Et
    Asılsın bu ermeni tohumu yada bir daha güneş yüzü görmesin alçak
    Cevapla
  • turk oglu turk 5 yıl önce Şikayet Et
    tum dunyada devlete hayenet yapan idam olunur.sunlarsa hala da besleniyor.
    Cevapla
  • VATANIM 5 yıl önce Şikayet Et
    Beter olun. Artık bu sevdadan vaz geçin deveden düştünüz hoh hop u bırakmıyorsunuz.
    Cevapla
  • Faruk 5 yıl önce Şikayet Et
    Asla ve katiyen kabul etmiyoruz bu pkk lıların içerde çürümesi lazım.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP'li anketçi açıkladı! CHP kendi adayının kuyusunu kazıyor! O ilçe adayına çekil baskısı
Yeniden Refah Partisi’nin arkasındaki güç kim! İstanbul’da oyun oynuyorlar…