AK Parti'den kritik ittifak açıklaması

AK Parti Genel Başkan yardımcısı Mehmet Özhaseki ittifaka ilişkin formüller önümüzdeki günlerde netlik kazanacak.

GİRİŞ 02.10.2018 11:47 GÜNCELLEME 02.10.2018 12:37
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Özhaseki, AK Parti grubu öncesi gazetecilerin AK Parti-MHP ittifakına ilişkin sorularını cevapladı. Özhaseki, Erdoğan-Bahçeli görüşmesinin ne zaman olacağına dair soruya, "Bugün konu MYK’da gündeme gelir. Sözcü arkadaşımız açıklar" ifadelerini kullandı. 

Özhaseki, "Cumhur İttifakının ilk aşamasına bakıldığında kurallar belliydi, yasal yol haritası vardı, ama bunda yok" sözlerine ilişkin olarak, "Cumhur İttifakına herkes gönül rahatlığıyla oy verdi, ama bir nihayetinde topluca değerlendirmeye tabi oldu. Ama şimdi yerel yönetimlerde çıkan en son değerlendirme 1984 yılında çıkarılan yasaya dayanıyor. Ondan sonraki, ittifak olur mu, olmaz mı, bir arada nasıl seçimlere girilir bu konuyla ilgili bir yasal düzenleme yok. Akıl yürütmek, karşılıklı istişare ile bir tecrübeyle yol bulunmaya çalışılır. Burada partiler değişik şekillerde tercih ediyorlar. Kimisi tabanda olacak diyor ama yukarıda 40 turlu görüşme yapılıyor. Belli yöne doğru kayışlar, yönelişler olacak. Bunları kimsenin kestirebilmesi ve yönlendirebilmesi mümkün değil" dedi. 

 

 

Belli yerlerde aday koymama konusunda Özhaseki, "Yapılacak tek şey karşılıklı istişare fikir, akil yürütmek ve öngörülerdir. Buralardan çıkacak bir takım sonuçlara göre bazı sonuçlar alınmaya çalışılabilir. Belli yerlerde aday hadi koy koyma denildiği zaman partilerin oylarının bir kısmı Türkiye geneli değerlendirildiğinde çok eksik çıkacak. Bu büyük bir handikaptır" şeklinde konuştu. 

MHP Belediyelerinde AK Parti'nin birinci olduğuna dikkat çeken gazeteciye Özhaseki, "Bunu asmak lazım, görüşmek lazım. Bunlar hangi formüllerle asılır. Önümüzdeki günlerde biraz daha netleşecek" diye konuştu.

YORUMLAR 2
  • Hakkı 5 yıl önce Şikayet Et
    Kesinlikle ittifak olmamalı. Ak parti li olmayan belediyelerin hali ortada. Mhp sağolsun yardim etti başkanlık için ama onlarda bizim sayemizde mecliste kaldı. Bence yetmeli sayın Bahçeli ye bu lütuf. Reis varken onun işaret ettiği kişiden daha iyisini kim bulup çıkaracak. Geçsinler efendim onu
    Cevapla
  • çelik 5 yıl önce Şikayet Et
    Seçmene kulak verin, hepimiz kazanalım. Cumhuru kalıcı hale getirin.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Siyonist barbarlar sivilleri öldürüp dozerle taşıdı!İşte soykırımın kanıtı o anlar
Yerel seçimler dünya basınında: Başa baş bir yarış