Aziz Kocaoğlu canlı yayında açıkladı: Bırakıyorum

İzmir Büyükşehir Belediye başkanı Aziz Kocaoğlu CNN Türk'te katıldığı programda 'Siyaseti bırakacağını' açıkladı.

GİRİŞ 08.10.2018 21:40 GÜNCELLEME 09.10.2018 09:11
Bu Habere 29 Yorum Yapılmış

CNN TÜRK'te Tarafsız Bölge'de Ahmet Hakan'ın sorularını yanıtlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Aziz Kocaoğlu, "siyaseti bırakıyorum, ne İnce'ci ne de Kılıçdaroğlu'cuyum" dedi.

 

CNN TÜRK'te Tarafsız Bölge'de Ahmet Hakan'ın sorularını yanıtlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Aziz Kocaoğlu önemli açıklamalarda bulundu. 1 Ekim tarihinde yaptığı açıklamayla 2019 yerel seçimlerde aday olmayacağını ilan eden Kocaoğlu, "CHP dışında bir oluşum olursa orada yer alır mısınız?" sorusuna, “Hayır. Ben siyaseti bırakıyorum, partiyi bırakmıyorum. Ben CHP’liyim. Başka hiçbir oluşumun içinde olmam” cevabını verdi.

Kocaoğlu, aday olmama kararı ile ilgili, “2014 seçimlerinden önce karar verdim. Belediye başkanlığı için 10 senenin yeterli olduğuna inanıyordum. O dönem AK Parti’nin adayı Binali Yıldırım olmuştu. Güçlü bir ismin karşısına çıktım" dedi.

"AK Parti yine güçlü bir ismi karşınıza çıkarırsa düşünceniz değişir mi?" sorusuna Kocaoğlu, “Şu anda siyasette AK Parti içinde bir numaralı isim cumhurbaşkanı, iki numara da Binali Yıldırım. Meclis başkanıyla yarıştım” yanıtını verdi. 
Kocaoğlu, “Genel başkan mı olmak istiyorsunuz?” sorusuna ise, “Hayır kesinlikle. Ne milletvekilliği ne başka bir şey” cevabını verdi. Başkan Kocaoğlu, "Meclis başkanını yendim mi diyorsunuz?" sorusuna ise, “Haddimi aşmak istemem. O saygısızlık olur. Binali Yıldırım Meclis Başkanı oldu. Biz de onunla gurur duyuyoruz. Ben zaten siyasetçi değilim. Ben iş adamıyım. Siyasetle yolumuz kesişti. 2001’de siyasete girdik. 18 sene sonra noktayı koymaya çalışıyoruz” dedi.

Kocaoğlu, "Genel merkezle aranızda sorun mu var?" sorusuna ise, “Kimseyle aramda problem yok” cevabını verdi. Kocaoğlu, bunun üzerine gelen "Ama sizi hala aramamış" sözlerine, “Aramasına gerek yok. Benim de sayın genel başkanı aramama gerek yok. 2014 seçimlerinden sonra da her konuşmamızda ben aday değilim, adayını hazırla dedim” karşılığını verdi.

YORUMLAR 29
  • hako 5 yıl önce Şikayet Et
    Izmir halki sitem ediyor chp ye oy veren sizlersiniz adamlarin bi ise yaramadiklarini bildiginiz halde koru korune oy veriyorsunuz neyin kafasini yasiyorsunuz anlamis degilim insan biraz dusunur biz napiyoruz kime oy veriyoruz diye oyle degilmi
    Cevapla
  • bulent 5 yıl önce Şikayet Et
    yeterda yükünu fazlasıyla aldın
    Cevapla
  • ilker 5 yıl önce Şikayet Et
    izmire kılıcdaroglunu aday yapın bir seçim kazansın bir başkanlık yaşaşın ve izmiri batırsın izmirlide eski başkanın kıymetini anlasın
    Cevapla
  • hako 5 yıl önce Şikayet Et
    Belediye baskanidan yakinan izmirliler o zaman niye oy verdiniz bilmiyormmuydunuz bu chp hic bi sey yapamaz edemez bak oylariniz bosa gitti mutlumusunuz izmirin halinden demekki hak ediyorsunuz boyle yasamayi valla darilmayin hak eden hak ettigini yasar yani mustehaktir size
    Cevapla
  • BizSeniBıraktık 5 yıl önce Şikayet Et
    Sana verilen görevi tamamladın. İşte İzmir'in hali.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP provokatöre para yağdırmış: Sadece reklam için 10 milyon lira
Döner kesen Steinmeier'a eleştiri: Erdoğan'ın bizi ciddiye almaması normal