CHP-HDP'nin seçim ittifakına FETÖ de dahil oldu

FETÖ elebaşı Gülen, kripto örgüt üyelerine talimat göndererek, yerel seçimde HDP ve CHP için propaganda ve algı çalışması yapılmasını istedi. Örgüt, Demirtaş’ın serbest bırakılması çağrısı yaptı.

CHP-HDP'nin seçim ittifakına FETÖ de dahil oldu
CHP-HDP'nin seçim ittifakına FETÖ de dahil oldu
GİRİŞ 10.10.2018 07:26 GÜNCELLEME 10.10.2018 07:34
Bu Habere 26 Yorum Yapılmış

Yerel seçimler öncesi CHP ile HDP’nin yaptığı gizli ittifaka FETÖ de dahil oldu. Pensilvanya’daki elebaşı Fetullah Gülen’in örgüt üyelerine “Yerel seçimlerde CHP ve HDP’nin ittifakına paralel çalışın” talimatı verdiği tespit edildi. FETÖ bu talimat üzerine ilk kez yayımladığı bir raporda terör örgütü PKK’nın uzantısı HDP’yi savundu. 
 
RAPOR HAZIRLADILAR 
 
FETÖ’nün Belçika merkezli yayın organları ve vakıflarının ortaklaşa hazırladıkları raporda HDP eski Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın bir an önce serbest bırakılması çağrısı yapıldı. Örgüt üyelerine ayrıca HDP ve CHP için propaganda ve algı çalışması yapılması istendi. Bu talimat üzerine örgütün Avrupa yapılanması bir ilke imza atarak HDP’yi açıkça savunmaya başladı. Belçika merkezli yayın organları ve vakıflarının ortaklaşa hazırladıkları raporda hem cezaevindeki FETÖ’cüler aklanmaya çalışıldı hem de HDP’nin eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş.  
 
PROPAGANDA DESTEĞİ  
 
FETÖ’nün Avrupa’da faaliyet gösteren Turkish Minute, Silenced Turkey ve Turkey Purge gibi propaganda merkezlerinin raporunda Demirtaş’ın bir an önce serbest bırakılması istendi. Raporda HDP’li Demirtaş için “Türkiye’nin üçüncü büyük siyasi partisinin eski eşbaşkanı darbe girişim sonrası Kürt yanlısı politikacıların üzerine giden hükümetin kurbanı oldu” şeklinde hain ifadelere yer verildi. 
 

KAYNAK: AKŞAM
YORUMLAR 26
  • Lütfi 5 yıl önce Şikayet Et
    köylerde zaten fetöten tutuklanan aile yakınları dünya sadetlileri ve chp liler kahvelerde hep beraberler.
    Cevapla
  • Miss 5 yıl önce Şikayet Et
    Idam idam baska yolu yoktur bu keferelerin sesini ancak urgan keser
    Cevapla
  • Kirmencioglu 5 yıl önce Şikayet Et
    Chp neden hdp cizgisine jaydi bir bilen varmudur
    Cevapla
  • Yeşilbere 5 yıl önce Şikayet Et
    Şer üçgeninin (abd, ingiltere, israil) üç ayağı
    Cevapla
  • Bunları Beslemek 5 yıl önce Şikayet Et
    Vatana millete ihanet olur idam gelsin ve hızlı şekilde uygulansın... idam ı getirip bunları günlük rutin olarak ipte sallandırmassak Terör bitmez... Bu hainlere gereğini yapmaz isek ülkemiz için Tehlike her zaman var demektir...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Altını olanlar ekrana kitlendi: Altındaki ani fiyat değişiminin 2 nedeni belli oldu
Bakan Şimşek: "Harcamaları mümkün olduğu ölçüde kontrol edecek ve kesintiye gideceğiz"