Erdoğan: Atatürk'ün vasiyetini yerine getirin

Başkan Erdoğan Macaristan dönüşü uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan 'Atatürk’ün vasiyetinin Hazine’ye devrini gerçekleştirelim. Bu şahıslara ait bir hak değildir. CHP’nin hiç değildir dedi.

Erdoğan: Atatürk'ün vasiyetini yerine getirin
Erdoğan: Atatürk'ün vasiyetini yerine getirin
GİRİŞ 11.10.2018 01:24 GÜNCELLEME 11.10.2018 01:25
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Başkan Erdoğan, CHP’den gelen Kaşıkçı olayıyla ilgili açıklamalar için de, “Türkiye’yi ana muhalefet idare etmiyor, onlar kendi işlerine baksın” dedi. 

CHP’NiN iŞ BANKASI HiSSELERi HAZiNE’YE  

 

 

Erdoğan, “Atatürk’ün vasiyetinin Hazine’ye devrini gerçekleştirelim. Bu şahıslara ait bir hak değildir. CHP’nin hiç değildir” dedi. 

Başkan Erdoğan, Türkiye İş Bankası’ndaki CHP hisselerinin MHP ile birlikte TBMM’de yapılacak yasal bir düzenleme sonucu Hazine’ye devrini gerçekleştirmeyi düşündüklerini açıkladı. Erdoğan, Atatürk hisselerinin şahıslara ve CHP’ye ait bir hak olmadığını söyledi.  

Erdoğan’ın açıklamaları şöyle: 

“Mesele İş Bankası değil. Mesele, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vasiyetidir. Kılıçdaroğlu, ‘Oradan bizim kasamıza giren para yok ki’ diyor. Ben ‘Senin kasana para giriyor’ demiyorum ki. Biliyorsunuz, mahkeme kararıyla, Türk Dil Kurumu’na ve Türk Tarih Kurumu’na belirli bir temettü geliri aktarılıyor. Ama orada Yönetim Kurulu’na CHP niye dört adam koyuyor? Efendim, yönetim kurulundaymışlar ama hiçbir inisiyatifleri yokmuş. Yönetim Kurulu’na gireceksin, ama hiçbir inisiyatifin olmayacak. Böyle bir saçmalık olur mu? Şayet inisiyatifleri yoksa o dört kişiyi çeksinler o zaman. 

MHP’YLE BİRLİKTE YAPARIZ 

Biz diyoruz ki: Buradaki Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vasiyeti neyse bu vasiyetin Hazine’ye devrini gerçekleştirelim. Çünkü bu şahıslara ait bir hak değildir. CHP’nin hakkı hiç değildir. MHP’li arkadaşlarla birlikte yapılacak bir yasal düzenlemeyle yoluna koyulabileceği kanaatindeyim.” 

YORUMLAR 12
  • bülent 5 yıl önce Şikayet Et
    bu bankanın kurulması Atatürk'ün şahsi geliri ile yapılmadı ki, tabi ki hazineye devredilmeli..
    Cevapla
  • tokatlı 5 yıl önce Şikayet Et
    geç bıle kalındı
    Cevapla
  • TR- SAKARYA 5 yıl önce Şikayet Et
    aynen, %100 destekliyorum REIS
    Cevapla
  • Mutlu 5 yıl önce Şikayet Et
    Doğru karar
    Cevapla
  • Musafir 5 yıl önce Şikayet Et
    Hazineye devri sadece 50 yıl satılmama şartı ile olsun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Şimşek'ten enflasyon açıklaması!
İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç Hakk'a yürüdü