Sena Nur Çelik: Müslüman kadınları hedef alıyorlar

AK Parti Antalya Milletvekili Sena Nur Çelik, Avrupa'da müslümanlara yönelik İslam karşıtı saldırıların yanı sıra, aşırı sağcıların işi bir adım daha ileri götürerek müslüman kadınları hedef almasına tepki gösterdi. Çelik, 'bu saldırıların durdurulması gerekiyor' dedi.

GİRİŞ 12.10.2018 19:15 GÜNCELLEME 12.10.2018 19:16
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Avrupa Konseyi, İslam karşıtı kararlar almaya devam ederken, Parlamenterler Meclisi'nde onay alan skandal İslam düşmanlığı içeren tasarıya Türk heyetinden tepki geldi.

Ak Parti Antalya Milletvekili Sena Nur Çelik, müslümanların yaşadığı ayrımcılığa dikkat çekti.

 

 

Müslüman kadınların inançları nedeniyle hedef alındığını söyledi ve şu ifadeleri kullandı:

"Avrupa ülkelerindeki birçok müslüman kadın, İslamofobi ve diğer konularda ilk hedef haline geliyor. Kadınlar kıyafetlerinden dolayı ayrımcılığa uğruyor. Bu konuda düşünmemiz gerekiyor. Aşırı sağcıların saldırılarının durdurulması gerekiyor."

Avrupa ülkelerine mültecilere yaklaşım konusunda Türkiye'yi örnek gösteren Çelik sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sağcı grupların saldırıları üzerinde düşünmeliyiz. Mültecilerin saldırlara uğramasını önlemeliyiz. Birçok Avrupa ülkesinin popülist uygulamaları, mültecilerin entegrasyonuna engel oluyor. Çünkü mültecilerin dini ve kültürel farklılıkları var. Bizim Türkiye'de bu konudaki başarımız mülteciler arasındaki kültürel ve sosyal farklılıkları göz ardı etmiyor oluşumuzdan geliyor."

Ak Parti Antalya Milletvekili Sena Nur Çelik, Türkiye'de 4 milyon mülteci yaşadığını belirtti.

Mültecilerin topluma kazandırılması için atılan adımları ise şöyle anlattı:

"Göçmenler bulundukları ülkelere adapte olmalılar. Türkiye bu konuya hassas yaklaşıyor. Bu tutumumuz mültecilerin ülkemize entegre olmasını sağlıyor. Örneğin mülteci kamplarında kadınlara verilen eğitimler ile kadınlar hayata kazandırılıyor. Üretime katkı vermeleri sağlanıyor. Böylece kendilerine olan güvenleri artıyor."

YORUMLAR 2
  • Türkiye 5 yıl önce Şikayet Et
    boş durmayın oradaki tüm müslümanları türkleri şimdiden büyük savaş için eğitin. ama gizliden. alalen değil. günü geldiğinde yumruğu masaya vursunlar..
    Cevapla
  • Fatih 43 5 yıl önce Şikayet Et
    Irkçılığın beşiği Avrupa’dır bütün dünyaya Avrupa’dan yayıldı
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Anadolu Alimler Birliğinden seçim açıklaması! İstanbul'a dikkat çekti
Murat Kurum'dan BAYKAR'a sürpriz ziyaret: Bugün yeni çok şey öğrendim...