Erdoğan'dan çok sert sözler: Cahil, soytarı...

il müftüleri toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, isim vermeden Adnan Oktar'ı eleştirdi ve "Bizim hocalarımız instiyatif almadığı zaman meydan hurafeci cahillere, televizyonlarda sazlı danslı program yapan soytarılara kalıyor." ifadelerini kullandı.

GİRİŞ 15.10.2018 16:21 GÜNCELLEME 15.10.2018 16:35
Bu Habere 77 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlenen 35. İl Müftüleri Toplantısı’nda konuştu. Erdoğan konuşmasında, "Bizim hocalarımız inisiyatif almadığı zaman meydan FETÖ elebaşı gibi şarlatanlara, hurafeci cahillere, televizyonlarda sazlı danslı program yapan soytarılara kalıyor" dedi.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle;

İmamlarımızın cunta heveslilerine aldırmadan milletimizi kıyama çağırması darbenin önemli dönüm noktalarındandır. Darbe gecesi her biri bir Sütçü İmam'a dönüşen din görevlilerinden Allah razı olsun. Biz 15 Temmuz destanı ile iftihar etsek de rabbim bu milleti bir daha böyle bir destan yazmak zorunda bırakmasın. 

FETÖ SEBEP DEĞİL, SONUÇTUR!

 

 

FETÖ konusundaki özeleştirimizi açık yüreklilikle yapabilmeliyiz. Nasıl olur da böyle şaibeli örgüt mütedeyyin insanların baskı gördüğü zaman gelişebilmiştir? FETÖ bir sebep değil, arızi bir sistemin sonucudur. FETÖ, 1970'lerin ortalarında bünyeye girmiş, 40 yıl boyunca da bünyede gelişmiş habis bir urdur. Nasıl olur da böyle bir örgüt dünyanın 160 ülkesinde nüfus alanı edinebildi? Bu sorulara verilecek samimi, cesur cevapların geleceğimiz adına çok önemli olduğuna inanıyorum. 28 Şubat döneminde imam hatiplerin kapısına kilit vurulması FETÖ'ye arayıp da bulamadığı fırsatları vermiştir. Örgütün serpilip büyümesi asla tesadüf değildir. Bu zat kendisinin peşine takılanlara imam hatiplere gitmelerine izin vermemişti. Çünkü hesap başkaydı. 

ŞUNU DA SÖYLEYEYİM: BİZ DE GEÇ KALDIK

FETÖ ile gerçek anlamda mücadele sadece bizim dönemimizde yapılmıştır. Ama şunu da söyleyeyim; Biz de geç kaldık. Bu geç kalışın bedelini de maalesef ödedik. Örgüt en önemli finans ve insan kaynağı olan dershanelerin kapatılmasına cevabı 17-25 Aralık'ta verdi. 2012'den itibaren ülkemizin ne tür saldırılara uğradığını sizler de biliyorsunuz. 17-25 Aralık'tan sonra yürüttüğümüz mücadele olmasaydı 15 Temmuz'un sonuçları daha farklı olurdu.

KÜÇÜK CİHATTAN BÜYÜK CİHATA GEÇTİĞİMİZ DÖNEMDEYİZ

Doğru bildiğimiz, ülkemiz ve milletimizin hayrına olduğuna inandığımız kararları uygulayacağız. Yaşadıklarımızdan ders çıkaracağız. FETÖ'nün can damarlarını kestik, kesiyoruz. Kaçanları yurt dışından getirdik, getiriyoruz. Ama tehlikeyi atlatamadık. Tüm çabalarımıza rağmen FETÖ tehlikenin atlatıldığını söyleyemeiz. Küçük cihattan büyük cihata geçtiğimiz bir dönemdeyiz.Dinimizi istismar eden, evlatlarımızın istikbalini çalan, ümmet coğrafyasında fitne çıkaran bu örgütlerin 1.7 milyar kişilik İslam aleminde yeri yoktur. Sahih İslam anlayışının yayılması için çaba harcamalıyız. Ülkemizin dört bir yanında 140 bin civarında dini görevlimizin olduğunu düşündüğümüzde, böyle büyük bir ordunun herhalde yapamayacağı iş yoktur. Bütün hafızalara sizlerin girmesi gerekiyor.

ÇOK SERT KONUŞTU: HURAFECİ, CAHİL, SOYTARI

Sizler ki milletimizin en çok inandığı, güvendiği kişilersiniz. Halkımız kapısını en çok mahallenin imamına açar. Bir de hanım hocalarımızla bu çalışmaları çok daha fazla yapmalıyız. Yoğun bir çalışmayı bizim gerçekleştirmemiz lazım. Bizim hocalarımız instiyatif almadığı zaman hurafeci cahillere, televizyonlarda sazlı danslı program yapan soytarılara kalıyor.Dinle diyanetle bağlantıları olmayan şahıslar ortalıkta İslam'la ilgili ahkam kesiyor. Atalarımız, doğru yerinden kalkana kadar yalan dünyayı dolaşırmış diyor. Günümüzde yalanın, iftiranın ve fitnenin hızı artmıştır. Bir taraftan kürsülerden bir taraftan da yeni medya araçlarında faydalanmalıyız. İçinde bulunduğumuz dönemde diyanet camiamızın görevi daha da ağırlaşmıştır. 

CAMİLERİMİZ SÜREKLİ AÇIK OLMALI

Camilerimizi sosyal ve beşeri hayatın tekrar merkezine oturtacak uygulamalarda bulunmalıyız. Gençlerimizin, çocuklarımızın ve hanım kızlarımızın daha fazla istifade ettiği yerler haline getirmeliyiz. Camilerimizi salt namaz kılıp sonra herkesin dağıldığı mekanlar haline getirmemeliyiz. Camilerimiz sürekli açık olmalı. İlim, irşad ve tebliğ faaliyetlerinde ilhamımızı alacağımız kaynak bellidir. 

YORUMLAR 77
  • memoş 5 yıl önce Şikayet Et
    İyi hocalara laf yok. Onlar birer örnek olmalı . Hocayım diye kötü niyetli olanlar zaten yolunu buluyor. Onun için tüm hocaları geneleştirip kötülemeyelim. Kuranda; - Onların Allah’tan başka yalvardıkları tanrılarına hakaret etmeyin ..... şeklinde devam eden ayet var. (En'am, 6/108) . İslam kimsenin inancına hakaret etmeyin diyor. Dolayısıyla kimsenin de Müslümanlara inancından dolayı hakaret edemez.
    Cevapla
  • Vedat 5 yıl önce Şikayet Et
    Diyanetten mezhepsiz gayri milli yönetici ve sözde imamlar temizlenmedikçe bu işler düzelmez
    Cevapla
  • Ali 5 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Başkanımız çok doğru söylüyor... Fetö tehlikesi halen var... Niye mi... Hala FETÖCÜLERİN Hukuku katlettiği Adil Yargılama İlkesini Açıkça İhlal ettiği bir dosyayı belgeleri ile ispat etmeme rağmen birileri ya görmüyor ya da görmemek için elinden geleni yapıyor...
    Cevapla
  • memoş 5 yıl önce Şikayet Et
    Aburrahim dilipak abi bu konuda doğru söylüyor. Yani bu işlerde bence bir standart getirilmeli.
    Cevapla
  • analiz 5 yıl önce Şikayet Et
    eğitim milli olmadikca imamlar ne yapsa boş temelsiz bir insana sonradan bilgi yükleyemezsin küçük yaşta aşılmadığın değerleri büyünce bekleyemezsin önce ailede sonra en önemlisi okullarda başlamalıdır
    Cevapla
  • memoş 5 yıl önce Şikayet Et
    katılıyorum
    Cevapla
  • SeLin ce 35 5 yıl önce Şikayet Et
    Diyanetten ve namaz kıldırma memurlarından başlasak işe!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yeni gelişmeyi duyurdular! İsrail ve Hamas'tan beklenmedik ateşkes adımı!
TUSAŞ Genel Müdürü Kotil: KAAN 2028'de yerli motorla uçmazsa başımız belaya girer