Erdoğan: Stratejik ortaklık kararı aldık

Cumhurbaşkanı Erdoğan Gagavuzya'da halka hitap etti ve önemli açıklamalarda bulundu.

Erdoğan: Stratejik ortaklık kararı aldık
Erdoğan: Stratejik ortaklık kararı aldık
GİRİŞ 18.10.2018 15:37 GÜNCELLEME 18.10.2018 16:42
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Erdoğan Gagavuzya'da halka hitap etti ve Moldova'yla stratejik ortaklık kararı aldıklarını söyledi. 

Bugünlere kolay gelmedik. Bizden önceki devlet başkanlarının emekleriyle geldik. Öncelikle bizden önceki siyasetçilere şükran borcumuzu belirtmek isterim. 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'i anmadan olmaz. Moldova'nın toprak bütünlüğünün korunmasına önem veriyoruz. 

 

 

1994'te Avrupa çatışma yaşarken sizler barış içinde yaşamayı tercih ettiniz. Geçen 24 yılda kendilerini idare etme başarısı gösteren siz soydaşlarımızı yürekten kutluyorum. 

Dünyanın birçok yerinde etnik operasyonlar yapılıyor. Kültürel ırkçılık dünyanın dört bir yanında adeta bir veba salgını gibi yayılıyor. Moldova ile ilişkilerimizi stratejik ortaklık seviyesine yükseltme kararı aldık. Gelecek yıl Komrat'ta büyük bir eğitim kompleksi inşa etmek için gereken adımları atıyoruz, proje bitmek üzere. Sizlerden dilinize sahip çıkmanı istiyorum. 

YORUMLAR 18
  • SRDR 5 yıl önce Şikayet Et
    Keşke yerel yönetimler ve vekiller de şu adamın çeyreği kadar gayret etseler. Armut piş ağzıma düş diyorlar yazık yaa. bundan sonra yerel yönetimlere uyku yok arkadaş. ne kadar vatandaş gezer de ikna edersen o kadar oy alacaksınız. bütün vatandaş tepkili. adam daha ömründe bu caddeden geçmemiş, kimseye selam vermemiş benden oy bekliyor nah alırsınız diyorlar. burdan duyurulur. Aksi halde akp çok kan kaybedecek. 16 yıllık emeğe yazık etmeyelim. Tayyip Erdoğana ve halka biraz saygınız varsa ey vekiller zamanı gelince meydanlara diyorum....
    Cevapla
  • Ibrahim 5 yıl önce Şikayet Et
    T.C kuruldugunda gagavuz turklerini,turk olarak kabul etmedik.cunku musluman degiller,ama oz be oz turkturler.hani bize ve t.c ye fasist diyorlar ya.aha da bu kapak oksun onlara.turk demek musluman demek.cunk turk islamin kilicidir.
    Cevapla
  • Mesut 5 yıl önce Şikayet Et
    Türk demek, TÜRK demek.
    Cevapla
  • Tinyuğ 5 yıl önce Şikayet Et
    Adamsın adam !
    Cevapla
  • Tebrik 5 yıl önce Şikayet Et
    Gagauz Türklerine sahip çıkılmalı. Bu ziyaret çok anlamlı. Kutluyorum sn. Başkanımızı.
    Cevapla
  • Misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    Romanya ukrayna sınırının doğu kısmında, Gagauzya da moldovada özerk bir bölge, istanbul türkçesiyle gökoğuz bölgesi, buradaki halk gerçek gökoğuz ve türkçe konuşur şivesi balkan şivesi ve dinleri ortadoks htistiyan
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin'le görüştü! 'Hazırız' mesajı!
'İsraf' saltanatı ifşa oldu!