Tepki yağdı:CHP’den virüs kapmış

Saadet Partisi eski Genel Başkan Yardımcısı ve Milli Görüş Platformu Sözcüsü Necmettin Aydın, Cihangir İslam’ın maksadını aşan sözlerine tepki gösterdi: CHP listelerinden milletvekili seçilen Cihangir İslam, bu partiden virüs kapmış olabilir. Çıkıp milletten özür dilemeli.

Tepki yağdı:CHP’den virüs kapmış
Tepki yağdı:CHP’den virüs kapmış
GİRİŞ 04.11.2018 06:56 GÜNCELLEME 04.11.2018 06:56
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

24 Haziran'da CHP kontenjanından TBMM'ye giren Saadet Partisi İstanbul Milletvekili Cihangir İslam'ın 15 Temmuz şehit ve gazilerine Meclis kürsüsünden ettiği hakarete tepki yağıyor. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, İslam hakkında "Türk milleti, Türkiye Cumhuriyeti, devletin kurum ve organlarını aşağılama" ile "suçu ve suçluyu övme" suçlarından soruşturma başlattı. Saadet Partisi eski Genel Başkan Yardımcısı ve Milli Görüş Platformu Sözcüsü Necmettin Aydın da İslam'ın meclis kürsüsünden yaptığı açıklamalara tepki gösterdi.

MAKSADINI AŞAN KONUŞMA

Cihangir İslam'ın fevkalede yanlış bir üslup kullandığının altını çizen Aydın, “Maksadını aşan kelimeler kullanmış. Darbecilerle sivil vatandaşları bir tutmak çok yanlış. Özellikle bu darbe aslında özünde Necmettin Erbakan'a ve Milli Görüş'e yapılmıştır. Erbakan Hoca'nın zihniyetine ve Milli Görüş felsefesine yapılmış bir darbedir. Hele Milli Görüşçü olduğunu söyleyen birinin bu cümleleri kullanması çok yanlıştır” ifadelerini kullandı.

CHP'DEN ETKİLENMİŞ OLABİLİR

“Bu üslubu ve görüşü savunan bir kişi milli görüşçü olamaz” diyen Aydın sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu kişinin kürsü şehvetiyle maksadını aşan kelimeler kullandığını düşünmek istiyorum. Eğer ki darbecilerle sokaktaki vatandaşı bir tutuyorsa, fikir ve gönül tahribatı oluşmuştur. Bu düşünce çok sakat. CHP listelerinden milletvekili olduğu için muhtemelen bulunduğu partiden bir virüs kapmış olabilir. O partiden etkilenmiş olabilir.”

MİLLETTEN ÖZÜR DİLEMELİ

Saadet Partisi'nin bu kişiyi uyarması ve bu konuda açıklama yapması gerektiğinin altını çizen Necmettin Aydın şunları söyledi: “Saadet Partisi'nin derhal bu görüşlerin kendilerini temsil etmediğini açıklaması gerek. Bu şekilde yaklaşımı, darbecilerle kendisini daha çok yakınlaştırır. Böyle bir üslup ile Saadet Partisi'nin temsil edilmesi, Milli Görüş adına konuşması, Milli Görüş camiasına terstir. Kendisi de çıkıp milletten özür dilemelidir.”

KAYNAK: YENİŞAFAK
YORUMLAR 7
  • Millet 5 yıl önce Şikayet Et
    Adam dogru konusmus helal olsun .
    Cevapla
  • saydemir 5 yıl önce Şikayet Et
    Saadet’in genel başkanı niye açıklama yapmıyor,zira Saadet bukalemun rolünde
    Cevapla
  • Paşalı 5 yıl önce Şikayet Et
    Hiç şikayet etmeyin. Alayınız aynısınız. En az fetöcüler kadar zararlısınız artık.
    Cevapla
  • Samii 5 yıl önce Şikayet Et
    Lütfen Saadeti milli görüş ve erbakanla anmayalım nasıl chp atatürk çizgisinden uzaklaşmışsa saadette milli görüşten uzaklaşmıştır.
    Cevapla
  • şahin avcı 5 yıl önce Şikayet Et
    chp den seçilmiş daha ne bekleniyordu ki, saadet = chp oldu ama anlamadığım saadet partisine oy vermiş kardeşler bunları nasıl sindirebiliyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yeniden Refah Partisi’nde aklın yolu bir: “Büyükşehirlerde destek Cumhur’a!”
Son dakika: MEB 81 il valiliğine yazı gönderdi! 1 Nisan'da okullar tatil olacak mı?