Tanrıkulu: HDP'yle ittifak yapacağız

Terör örgütü PKK’nın Kandil’deki elebaşılarıyla ağız birliği yapan CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, partisinin HDP'yle 'en geniş zeminde' mutlaka ittifak yapacağını söyledi.

GİRİŞ 10.11.2018 07:50 GÜNCELLEME 10.11.2018 16:46
Bu Habere 114 Yorum Yapılmış

Türkiye, 2019 yılının mart ayında yapılacak yerel seçimlere hazırlanıyor. Cumhuriyet Halk Partisi ve terör örgütü PKK’nın siyasi kolu Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) ittifak yapacağı açık açık dillendiriliyor. 24 Haziran milletvekili genel seçimlerinde Kandil’deki terör elebaşlarının ittifak çağrılarına, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu yeşil ışık yaktı. CHP’nin desteğiyle Kandil’in vekilleri Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) girdi. 

 

 
KATİL KARASU’NUN YOLUNDA 
 
CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun bilgisi dahilinde HDP’yle yapılan görüşmelere ilk tepki Kandil’deki PKK’nın sözde yöneticilerinden Mustafa Karasu’dan geldi. CHP-HDP ittifakının önemli olduğunu dikkat çeken terörist Karasu, CHP dışındaki sol partilere de çağrıda bulundu. Bebek katili Karasu, “HDP projesi aynı zamanda demokratik ittifak geliştirme projesidir” ifadelerini kullandı. Ardından İngiltere’de temasları sırasında yerel seçimlere dair gelen soruları da cevaplandıran genel başkan, HDP’yle ittifak yapılabileceklerini belirtti. “Demokrasiden yana olan bütün partilerle işbirliği yapıyoruz” diyen Kılıçdaroğlu, “İyi Parti de olabilir Saadet Partisi de olabilir HDP de olabilir” dedi. 
 
HDP’YE PROGRAM SUNULACAK 
 
Son olarak PKK’nın korkulu rüyası olan SİHA'lar hakkında yaptığı açıklamalarla Kandil'i sevindiren ve adı SİHA Sezgin’e çıkan CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, yerel seçimlerde HDP’yle ittifakın en geniş zeminde mutlaka olacağını söyledi. Teröristlerin avukatlığına soyunmasıyla gündeme gelen Tanrıkulu, açık bir şekilde HDP’yle görüşmelerin olduğunu itiraf etti. Tanrıkulu, “En geniş zeminde ittifak yapabileceğimiz bir program sunacağız, kurumsal olmasa da HDP’yle mutlaka görüşmeler oluyor” ifadelerini kullandı. 

 

 

 

KAYNAK: GÜNEŞ
YORUMLAR 114
  • osmanlıtorunu 5 yıl önce Şikayet Et
    işte ne güzel.tarafını açıkça belli eden münafık değildir.Münafık olmadığınız için tebrik ederiz.Atatürkün mirası bir parti misyonu ve vizyonunu belli etti.tüm şehitlerimizin buğuzu altında inşallah ezileceksiniz.
    Cevapla
  • Adak 5 yıl önce Şikayet Et
    Chp liler sonra cikip demesinler atatürkün partiyiz sizi utanmaz reziller
    Cevapla
  • thy 5 yıl önce Şikayet Et
    Bizim en buyuk dusmanimiz gorunmez munafik ve turkiyede yasayan dusmandir. En tehlikeli insanlar bunlardir. O kadar cahillerdir ki turkiyeye kurt devleti yapmak istiyorlar. Suriyeden ders alamalidilar. korler. Turkiye 5 miljon suriyeliyinin hayatini kurtardi. Ama ic harp olsa zannetmesinlerki amerika ve avrupa 100 tane turk ve kurte yardim eder. Turkiyeyi begenmiyen insalara soylerim ki turkiyeden defol. Git senin pkk ni ve HDP ni destekliyen amerikada yasa ama bil ki amerika seni 1 gun tutmaz hemen geri postalar turkiyeye. O kadar seviyor senin sozde democrati amerika ve avrupa.
    Cevapla
  • Fehmi 5 yıl önce Şikayet Et
    Amaç PKK yi meşrulaştırmak olmasın mı?
    Cevapla
  • karadenizli 5 yıl önce Şikayet Et
    lanet chp lanet hdp ve onlara destek verenler mel unlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
AK Partili Çalkın'dan skandal paylaşımda bulunan DEM'li Koçyiğit'e tarihi cevap!
Yazar Dursun Ali Taşçı hayatını kaybetti